Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ikke bruke brukt madrass til nyfødt

#1

Libra sa for siden:

I denne tråden skriver Sitron noe som jeg har hørt mange ganger før, men aldri fått klarhet i hva som er bakgrunnen: Nemlig det at man ikke skal bruke brukte madrasser til nyfødte.

Noen som vet hva som er grunnen til det?


#2

Sitron sa for siden:

Økt sjanse for krybbedød, sies det. Så hvorfor ta noen sjanser.


#3

Libra sa for siden:

Men, hva er det som er grunnen til at sjansen for krybbedød øker?

(ser forresten at jeg mangeler et ord i tittelen til tråden. :flau: det skulle liksom stå ikke bruke brukt madrass...)


#4

malena sa for siden:

Jeg har også lurt på dette. Altså hvorfor det medfører økt sjanse for krybbedød.


#5

Superior sa for siden:

Man sier at det er noe med gulpelukten eller noe sånt.. Morsmelka eller lukten på det. Jeg har ikke helt skjønt det. Mine har alle brukt den samme madrassen, for det var før jeg visst noe om det. De fikk ny overmadrass da.


#6

Superior sa for siden:

Jeg synes disse tipsene er bra.. Her..



#8

Libra sa for siden:

Der var forklaringa. Tusen takk for det.


#9

daffy sa for siden:

Det er noe med bakterieflora som kan henge igjen, eller noe i den duren. Men jeg skjønner da ikke hvorfor brukte dyner er greit for eksempel, eller saueskinn, eller bilstol.


#10

Dixie Diner sa for siden:

Jeg skjønte ingenting først, hvis man ikke skulle bruke madrass til nyfødte hva skulle man bruke da? Et teppe? :knegg:
Men du mener BRUKT madrass ja. Det har jeg også hørt, så knerten får ny madrass.


#11

Candy Darling sa for siden:

Dyner kan vaskes på 60, så det er greit. Bilstol ligger man ikke så lenge i (håper jeg!). Men saueskinn lurer jeg på også. Jeg kjøpte nytt til Snorkfrøken, men det kommer jo gulp på det også, og dessuten synes jeg selv at jeg får tett nese når jeg lukter lenge på det. Noen som vet noe om saueskinn og krybbedød?


#12

pippimamma sa for siden:

Grunnen til at det anbefales å kjøpe ny madrass til babyen, fikk jeg høre var pga urin og bakterier. Gammel urin, avføring og oppkast. Jeg hadde ikke villet ligge i det, selv om det ikke er fare for krybbedød for meg.:niks:


#13

Agent Scully sa for siden:

Jeg forsto heller ikke denne først :knegg:
Legge spebarnet rett på stengulvet, sjempepraktisk ... :humre:


#14

Libra sa for siden:

Litt sånn "back to nature" . :o Men, men, dere forsto jo etterhvert hva jeg mente, og nå ser jeg at et eller annet snilt vesen har rettet opp tittelen. :neie:


#15

DM sa for siden:

Snilt vesen sier værsågod.


#16

Libra sa for siden:

:neier: igjen. Tittel var liksom rimelig teit uten det ene lille ordet. :p


#17

DM sa for siden:

Jeg var klar for en tråd der man fyller krybben med høy eller noe. :knegg:


#18

GeekyGirrrl sa for siden:

Jeg spurte om dette i en babyutstyrsbutikk en gang, og de svarte at det var fordi, gulp, urin og andre kroppsvæsker kunne reagere med skumgummi og lage en gass som var farlig for babyene...

Skynda meg å kjøpe ny madrass og kasta madrassen som jeg og broren min brukte ;)


#19

kiki sa for siden:

Det fikk jeg og til svar. :nikker: Slik jeg forstod det var det ok å bruke madrasser som ikke er av skumgummi om igjen.


#20

Tangina sa for siden:

Det advares så vidt jeg husker mot å bruke skumgummimadrass i det hele tatt til nyfødte - både nye og gamle - pga farlige gasser. Fibermadrasser er et bedre alternativ. Noba kan en del om dette.



#22

Blondie sa for siden:

:rofl:


#23

annemede sa for siden:

Men om man med sikkerhet vet at det ikke har vært urin eller gulp i kontakt med madrassen pga overmadrass så er det OK å bruke da?


#24

Marge sa for siden:

Jeg har brukt madrassen etter storebror om igjen til lillebror, dette fordi han ikke har hatt et eneste uhell i madrassen og han har aldri spydd i sengen. Litt gulp på sengetøyet, men det har ikke gått igjennom til madrassen. Men en 10 år gammel madrass som flere barn har ligget i og kanskje med rester av urin og spy osv, det hadde jeg ikke brukt.


#25

Ru sa for siden:

Ja. Og det er skumgummimadrasser som er det farlige.
Ducronfibermadrasser (eller hvordan det nå skrives) skal være det beste visstnok.

I tillegg til dette med gasser etc., så vil jo gamle madrasser bli nedsunkne, og det kan ikke være særlig kjekt å være bitteliten baby og havne på magen i en grop av en madrass og ikke komme seg rundt igjen.

Scarlet; Man får jo vasket lammeskinn også da, om enn ikke på 60 grader. Dessuten skal vel lanolinet i skinnet være bra?


#26

Che sa for siden:

Vi har en madrass som minner litt om tykk platevatt - med trekk altså. Den kan vaskes og er angiveligvis allergisikker og greier. Iom at den faktisk KAN vaskes, så trodde jeg at den sikkert kan brukes til nestemann og jeg....stemmer det eller?


#27

Ibidelma sa for siden:

Jeg vasker saueskinnet relativt ofte. Hiver det på ullvask. Det er like godt enda. Vet ikke noe om saueskinn og krybbedød-


#28

Sitron sa for siden:

Jeg hadde noe ullgreier med trekk utenpå som jeg tok ekstra trekk utenpå der igjen. Likevel har jeg kastet de etter bruk til ett barn. Jeg ser ingen grunn til å ikke ta meg råd til 6-700 kr til ny madrass.


#29

Filifjonka sa for siden:

Nå trenger det jo ikke nødvendigvis være urin, avføring og oppkast i en brukt madrass, det går jo an å ha overmadrass eller diverse beskyttelser som holder selve madrassen ren. En madrass full av alle disse tingene ville jeg jo ikke hatt, selv om det var bare en og samme baby som hadde brukt den.

Til to av guttene mine hadde jeg ullfylt vaskbar madrass, den brukte jeg omigjen siden den kunne vaskes. Dette var før det med at brukte madrasser ikke var bra kom opp, men jeg tror uansett det var greit siden den var vaskbar.

Har man en madrass som har vært godt beskyttet og er ren, kan jeg ikke tro det er noe problem at den har vært brukt før? Og når det gjelder det med at de blir nedsunkne, så har jeg aldri sett en nedsunken madrass etter bruk av en liten lett baby.


#30

annemede sa for siden:

Vi har forresten skiftet ut madrasser etterhvert som storesøster har spydd de ut. Nå unngår vi det med at vi har en voksendyne oppå madrassen. :lur:


#31

Che sa for siden:

Godt poeng det altså!
slår fast at madrassen nok blir godt mottatt i buret til bikkja


#32

kokosbolle sa for siden:

Hehe, må bare si at jeg må ha vært blind på begge øya da jeg leste: Ikke brukt mascara til nyfødte :rofl:

Vi tenker forresten også at vi bytter før nestemann kommer dersom madrassen blir helt utspydd eller tissa ut. Hittill har vi vært veldig heldige og har ikke hatt uhell. Har i tillegg overmadrass og frottelaken med plast mellom overmadrassen og madrassen. Har heller ikke skumgummimadrass, men springfjærmadrass.


#33

Candy Darling sa for siden:

Jeg tenker også at dette er en billig forsikring, og relativt godt dokumentert sammenlignet med mye annet jeg gjør fordi jeg tror det er best for barnet.

Jeg kjører skinnet i maskinen, jeg - det blir aldri så silkemykt igjen som da det var nytt, men nå har jeg ikke helt kjøpt denne ull + urin = :hjerter:-tanken.


#34

Dronningen sa for siden:

Sånn tenker vi også. Nå skal forøvrig også madrass byttes hos søsken også. Det blir noen små uhell i årenes løp.

Jeg også. Blir faktisk ganske mykt i tørketrommelen da. :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.