Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bytte ut pasta med noe annet enkelt (og sunt)?

#1

Mex sa for siden:

Mannen ønsker å redusere litt på mengden pasta vi spiser, så jeg prøver å finne ut om det er noen alternativer her.
Vi bruker allerede fullkornspasta, men mannen blir likevel veldig oppblåst.

Er det noen gode alternativer? Noe fiberrikt, som metter, smaker godt og er ferdig på 10 minutter?



#3

liefje sa for siden:

Jeg har også byttet ut pastaen med båndspaghetti av squash. Til lasagne brukte jeg tynne skiver aubergine. Det er absolutt ikke "the real thing", men smaker godt likevel. Generelt opplever jeg at pasta uten pasta heller må erstattes av retter som ikke er pasta - dvs. mer asiatisk mat, gryter, fisk/kjøtt og grønnsaker etc. hvor man kan droppe karbohydratene ved å spise mer av det andre.


#4

Karamell sa for siden:

Squash her også, og siden jeg ikke har sånn spiralizer eller hva det heter har jeg enten brukt ostehøvel eller potetskreller for ulik tykkelse på "båndene. Damper og bruker mye krydder. Smaker jo ikke pasta, men metter og funker som tilbehør til rød saus i all fall.


#5

IOA sa for siden:

Et alternativ som kan være verdt å teste, i tillegg til grønnsaker, er linsepasta. Finnes i "uten"-hylla på blant annet Rema.


#6

Fluke sa for siden:

Vi bruker også squash. :nikker:


#7

Señora sa for siden:

Blomkålris er også godt istedenfor pasta.


#8

Myria sa for siden:

Jeg synes byggris er godt.


#9

liefje sa for siden:

Ikke i pastaretter!!!


#10

løve70 sa for siden:

Jeg synes det funker å blande pastaen med blomkål i noen retter. Da spiser man mindre pasta.


#11

Eia sa for siden:

Joho! :knegg:


#12

Pepper Lemon sa for siden:

Byggryn er min favoritt. Men det tar 20 min og ikke 10, da.


#13

Floksa sa for siden:

Samme problemstilling her. Jeg varmer opp poteter til han når vi har spagetti. Har stort sett alltid kalde, kokte poteter i kjøleskapet.


#14

Syrinx sa for siden:

Jeg er enig med deg.

Synes også at det er godt å skjære opp og steke/dampe diverse grønnsaker og bruke det i stedet for pasta.


#15

Lyppa sa for siden:

Jeg har også en mage som tåler pasta dårlig. Jeg spiser ofte villris eller jasminris i stedenfor pasta.


#16

Niobe sa for siden:

Jeg bruker ofte kikerter.


#17

Señora sa for siden:

Hver sin smak.


#18

Mex sa for siden:

Jeg var innom Rema1000 i dag og fant både linsespagetti og erterpenne. Så det skal testes ut!

Hvor finner man det da i butikken? Sammen med annen ris?


#19

Mex sa for siden:

Har prøvd å se etter dette i butikken, men finner ikke. Kanskje de bare har vært tomme..? Det er ferskvare og ikke frysedisk, sant?


#20

Niobe sa for siden:

Det er jo bare å raspe en blomkål på rivjern?


#21

Mex sa for siden:

:knegg: joda, men noen dager vil jeg bare ha rett fra pose og i panne.


#22

Myria sa for siden:

Ja, det står sammen med ris og pasta. Det heter Middagsris Bygg og koketiden er bare 12 minutter, så det tar ikke nevneverdig lenger tid enn pasta. :jupp:


#23

Karamell sa for siden:

Ferskvare, ofte i veldig små poser. Gjerne samme sted som du finner ferdig kokte poteter, ferdig salat, ferdige fløtegratinerte poteter, ferdig kålrabistapp osv.


#24

Hyacinth sa for siden:

Joda, men ofte må man lete etter bittesmå blomkålbiter overalt på kjøkkenet etterpå. Det er ikke alltid jeg orker det. :knegg:


#25

Señora sa for siden:

Har sett i poser på REMA hvertfall. Jeg har aldri kjøpt de posene, jeg kjører det i foodprofessoren :knegg: , de største hullene.


#26

apan sa for siden:

På Rema står blomkålrisen sammen med salatposene og sånt.


#27

Input sa for siden:

Jeg liker også raspet blomkål, men jeg syntes det blir helt utrolig grisete, så jeg rasper aldri selv.

Jeg spiser lite pasta selv, så når familien spiser bolognese med pasta til, spiser jeg disse grønnsakene ved siden av.
www.findus.no/var-mat/gronnsaker/vare-utvalgte-rotgronnsaker

Har ikke klart å finne noen erstatter til lasagne, så det bare spiser jeg.


#28

meisje sa for siden:

Quinoa tar også bare 10 minutter å koke, og kan nok erstatte pasta i noen retter. Bulgur eller couscous kan også brukes istedenfor pasta, og er jo enda raskere å tilberede. De 2 siste her inneholder jo gluten hvis det er årsaken til at man ønsker å erstatte pasta. Pasta laget på grønnsaker blandet med glutenfritt mel kan være er god erstatning til pasta, som er nær i konsistens og smaksopplevelse. Gnocci er et eksempel på pasta laget av potet feks. Dersom årsaken til reduksjon av pasta er kalori innholdet er det grønnsaker og salater som er gode erstatninger.


#29

tink sa for siden:

Men dersom problemet er oppblåst mage, hjelper det da å erstatte pastahveten med erter, linser eller blomkål som også er klassiske luft-skapere?

Holder en knapp på andre retter, hvor man kan bruke ris eller potet (kokt, stappe, fries).


#30

Mex sa for siden:

Vi vet ikke helt årsaken enda. Legen ønsker å utrede han for cøliaki bla, så mannen ønsker å redusere mengden med hvete i første runde. Derfor tenker jeg prøve ut litt andre muligheter.
Ris føler han heller ikke er bra. Vi har det siste året prøvd ut fullkornsris for å se om det er noe bedre enn jasminris.
Jeg kan fint spise ris, men jeg blir til gjengjeld veldig hard i magen av ris, så jeg prøver å styre litt unna ris.
Så da bør vi egentlig ha erstatning både for ris og pasta.
(Det er bare for oss voksne)
Jeg har testet ut byggryn, og det funket bra for oss begge, så det kan være en grei erstatning for ris en del steder.


#31

Input sa for siden:

Er det ikke slik at man ikke skal endre kostholdet i forkant av cøliaki-utredning? Den beskjeden fikk i hvert fall.


#32

apan sa for siden:

Man bør ikke fjerne gluten i forkant av cøliakiutredning, men om han går ned på mengden hvete litt og erstatter med type bygg bør jo ikke det ha noe å si. Man bør bare ikke for langt ned.


#33

Fluke sa for siden:

Jeg kjører den i en foodprosessor/hakker (beholder med knivblad som går rundt og rundt som jeg setter stavmikseren på - aner ikke hva det heter :flau: )


#34

liefje sa for siden:

Jeg har stor vask på kjøkkenet og setter dyp bolle oppi den og river det der. Da blir det bare små blomkålbiter rundt bollen i vasken.


#35

Eia sa for siden:

Jeg har brukt food processor til å raspe blomkål med stor suksess. Rasper dobbel porsjon, og putter resten i kjøleskap til neste middag. :jupp:


#36

Fluke sa for siden:

Jeg pleier å kjøpe blomkål når den er på tilbud og raspe opp mange og fryse i "porsjonspakker". Fungerer veldig fint når de tines også. :nikker:


#37

Hyacinth sa for siden:

Jeg har også gjort det, men det er så stress å vaske food processoren, og den tar så stort plass i maskinen. :knegg:


#38

Fluke sa for siden:

Ja, jeg bruker den der lille som er til stavmikseren. Den er enkel å gjøre rent. Må ta blomkålen i mange omganger da, men det gjør ikke noe.


#39

Hyacinth sa for siden:

Har også en sånn, ja. Min er veldig liten, da. Men egentlig ingen dum ide.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.