Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

metoo og enda en statsråd

#1

meisje sa for siden:

Det ser ut til at det er flere statsråder enn Trond Giske som uttnytter unge kvinner. Enoksen går av som forsvarsminister.

Det er forstemmende at det politiske norge har så mange saker med maktmisbruk syns jeg. Mister de gangsynet etterhvert lurer jeg på ? Spennende om dette forholdet er grunnen til at han gikk av i forrige runde. Jeg tenker det er mulig, gitt at han faktisk viste frem i offisielle sammenhenger at de hadde en relasjon.


#2

Karamell sa for siden:

Mmm-hm, det er diskutert i den tråden om menn som dytter kvinner ned på sengen også.


#3

meisje sa for siden:

Ja jeg fant ikke den tråden tilbake, og laget derfor en ny tråd. Jeg syns det er så trist at det er så mange som misbruker sin posisjon på denne måten, enter det dreier seg om goder av materiell art eller personlige relasjoner.


#4

Blondie sa for siden:

Jeg tror de er helt ærlige når de forsvarer seg med at de ikke skjønte, mange av dem. At det ikke er åpenbart etter Giske-runden er jo fascinerende.

Det er nok et eksempel på en som trodde han hadde draget, så hadde han bare makt.


#5

Pøblis sa for siden:

De tror nok helt faktisk at det er så uimotståelige. Og alt det Blondie sier.


#6

Tallulah sa for siden:

Jeg syns argumentene hans om at dette ikke er en meetoo-sak, fordi han påstår at han ikke var i et maktforhold til henne viser veldig liten innsikt i hvordan mennesker funker. Selv om hun ikke var en ungdomspolitiker og over den seksuelle lavalder så er det selvsagt en maktubalanse her. :gal:


#7

Cauchy sa for siden:

Dette sitatet fra VG-artikkelen viser tydelig hvor mye han ikke har forstått:


#8

Blondie sa for siden:

Han viser jo med all tydelighet hvor lite han skjønner av dette.


#9

Input sa for siden:

Jeg må si jeg ikke skjønner hvordan det er mulig å innlede et forhold til en vgs-elev etter et skolebesøk på Stortinget. Jeg har jobbet i vgs, det er så fullstendig ufattbart for meg at en voksen man ønsker å ha sex med en vgs-elev.


#10

Blondie sa for siden:

Ja, jeg har også egne elever i tankene. De er absolutt ikke voksne.


#11

Luftslottet sa for siden:

Igjen må jeg bare si at det er utrolig at ingen har blandet seg. Grøss.


#12

Milfrid sa for siden:

Jeg kjenner at jeg ikke vagt begriper hvorfor en 50-åring klarer å tenke at det er normalt og likestilt å innlede et forhold til en 18 år gammel skoleelev, det er så fjernt at jeg mangler ord. Og at han selv ikke har tenkt på at det er problematisk??


#13

veobra sa for siden:

Det er helt vanvittig at han ikke har tanker om at dette er feil. En vgs-elev, det er ikke til å begripe. Han har hatt henne med på offisielle arrangementer. Er det ingen som spør etter en troverdig historie, hva har de i apparatet rundt visst eller tenkt. Det er ikke på noen måte deres ansvar, men at de ikke har visst og meldt synes jeg er rart. Var verden fortsatt der at dette var privat og man snudde ryggen til.


#14

Luftslottet sa for siden:

Jeg tenker motsatt: Det er han som har skylda, men han er virkelig ikke alene om ansvaret her. Mannen har jo hatt mange rundt seg, ALLE kan jo ikke ha defekt moralsk kompass. :gal: Noen må ta ansvar for jenta også.


#15

Luftslottet sa for siden:

Jeg kan love at vedkommende hadde fått så ørene flagret hvis noen av de voksne på min arbeidsplass hadde iommet trekkende med en attenåring på den måten. Eller i omgangskretsen. :kjevle:


#16

veobra sa for siden:

Jeg er enig med deg i at han har skyld og at de rundt har et ansvar. Det var egentlig det jeg mente selv om jeg formulerte noe annet. Han har hovedansvaret.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.