Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kirsebær i rom? konjakk? Noe annet? (konfekt)

#1

Pebbles sa for siden:

Pleier å lage marsipankonfekt med rosiner lagt i konjakk inni.

Men i år fikk jeg lyst til å prøve med hermetiske kirsebær inni istedet. men hva passer det å legge dem i? Og holder de seg inni konfekten en stund selv om det ikke er tørket men hermetisk frukt?


#2

Pebbles sa for siden:

Anyone?

Tiden er inne for å legge kirsebærene i ett eller annet...


#3

Sitron sa for siden:

Jeg tror ikke Kirsebær vil inn i konfekt, altså.


#4

Pebbles sa for siden:

...ikke hakkes opp og legges på sprit heller...? :knegg:


#5

Sitron sa for siden:

Kanskje helle innpå litt sprit? Hakke? :skremt:


#6

Skilpadda sa for siden:

Jeg lagde konfekt et år med kirsebær som var biprodukt av kirsebærlikørproduksjon. Pakket da de alkoholtrukne kirsebærene inn i en "deig" av smør og melis og ett eller annet annet, og trakk dem med sjokolade. Jeg syntes de ble veldig gode, men det er jo ikke alle som liker sånn sterk alkohol inni konfekten. Hvis du vil prøve mer hermetiske kirsebær, kan jeg prøve å finne oppskriften på "deigen" (men jeg tror ikke du får så veldig mye alkohol inn i de hermetiske bærene, de er jo helt gjennomfuktige og trekker ikke til seg væske slik som tørket frukt gjør).

Jeg fikk også et tips fra Maximillia for et par år som ble skrekkelig godt: legg svisker i portvin over natten, skjær i biter, pakk bitene inn i god marsipan og dypp i smeltet sjokolade. :nam: (Knep for å minske sølet ved dyppingen: sett det som skal dyppes i fryseren noen timer først, så stivner sjokoladen med én gang.)


#7

Filifjonka sa for siden:

Idag har jeg laget konfekt med venninner, og vi lagde disse:

Marsipan med kaffelikør og kaffe, med hvit sjokolade og mokkabønne.

Marsipan med revet appelsinskall og Cointreau, med mørk sjokolade og striper av lys sjokolade.

Mozartkuler (nougat, marsipan med konjakk, mørk sjokolade, kakaopulver.

Marsipan med finhakkede pistasjnøtter og konjakk, mørk sjokolade og et lite dryss finhakkede pistasjnøtter (vi plukket ut de grønneste).

Alt ble veldig godt. :jupp: Jeg ble nesten litt redd for promillekontroll på vei hjem.


#8

Pebbles sa for siden:

Takk for veldig fine tips!

Jeg la kirsebærene i rom i går kveld, for venninnene kommer i kveld, så det blir det i år. De trekker kanskje ikke til seg all verden , nei, i og med at de er hermetiske. Men et lite hint av rom blir det kanskje?

Jeg bekymret meg litt for holdbarheten også. Noen som vet?

Har lagd med rosiner lagt i konjakk, apsikat og cointrieu , mozartkuler med nougat samt marsipan m/Bailey's tidligere. Alt kan anbefales!

Men hadde lyst til å prøve noe nytt i år.
Kirsebær og mørk sjokolade er jo så gaodt sammen, så jeg tenkte at marsipan og en dæsj rom i tillegg ville bli en utmerket blanding! Vi får se.
Rapport kommer!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.