Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til laptop til 14-åring?

#1

Embriksmamma sa for siden:

Snart 1-åringen trenger ny laptop, en rimelig og grei en til skolearbeid først og fremst.
Tips? Den bør ha litt lagringsplass.


#2

apan sa for siden:

Barn introduseres til den digitale verden tidligere og tidligere. Jeg støtter at den bør være rimelig den dere satser på nå.

(Har dessverre ingen innspill til det du spør om)


#3

Embriksmamma sa for siden:

:knegg:
14!


#4

Input sa for siden:

Nå får du meg til å føle meg som en dårlig mor. Min 2-åring har ikke egen laptop, og jeg synes det er ganske unødvendig å bidra til økt press. :snill:

:lol:


#5

Høst sa for siden:

Helt enig - vi har ikke engang vurdert det til seksåringen, og dette legger opp til ett utstyrskappløp jeg synes er litt ubehagelig altså. :rolleyes: Vi foretrekker å lære våre barn å regne med kongler og slikt, og skriving skjer på steintavle med naturkritt. :nemlig: :perfekt_mor: #naturlig_læring #utstyrspress

:skratte2:

Men, til 14-åringen - har du sett denne? :) global.techradar.com/no-no/best/beste-skole-pc-de-beste-laptopene-for-skolebarn


#6

Embriksmamma sa for siden:

Topp, takk! Sjekker :jupp:


#7

mrc sa for siden:

14-åring? Så de får ikke PC på ungdomsskolen i kommunen? Når man her sier skolearbeid først og fremst, er det også andre aktuelle bruksområder? Spill?

Den guiden fra TechRadar ville jeg ellers sett bort fra. et element her er eksempelvis hva skolen gir støtte for og hvilke plattformer som der benyttes. Hvis det skal brukes i skolesammenheng og med løsninger som kommunen benytter, er det ikke sikkert at Chromebook eller Mac er et godt valg. Windows-pc-er basert på Celeron og Pentium M rimelig, men svake maskiner. Kjøper man en OK maskin nå, kan det godt være at den også gjør en grei jobb gjennom videregående.

Trodde det var ganske så standard at ungdomsskoleelevene fikk bærbare nå. Alle tre her har fått, og det begynner å bli noen år siden eldste gikk ut av ungdomsskolen. Maskinene får de også beholde når de er ferdig med ungdomsskolen...


#8

Anne C sa for siden:

Akkurat det tror jeg ikke er så vanlig. Verken i kommunen jeg jobber i eller der jeg har barn får de PCn når de er ferdige. Så god råd har ikke kommunene.

Sånn ellers så trodde jeg også at det var vanlig at man hadde en skole-PC på ungdomsskolen.


#9

apan sa for siden:

Storebror fikk såvidt låne en laptop hjem da skolene stengte i mars 20, så hva man har på usk er veldig variabelt.


#10

Anne C sa for siden:

Flere av 10. klassingene jeg hadde i fjor hadde PCer som var 8-9 år gamle. De ble heldigvis pensjonerte med elevene, men PC kan være luksus på mange skoler ja.


#11

polarjenta sa for siden:

Her får de pc på ungdomskolen, men de får ikke beholde dem. Det er ikke mange årene siden dette ble innført, de første som fikk var når eldstemann startet i 8, han går første året på videregående nå.


#12

Fersken sa for siden:

Det der er så forskjellige fra kommume til kommune. Her har alle i grunnskolen (1. - 10.) Chromebooks til skolearbeidet og lekser.


#13

Malama sa for siden:

I vår kommune får de (låne) ipad fra 1-10 klasse. De leverer den inn når de slutter i 7. Og får en ny i 8, da der er noe ulik programvare.
De har vel ikke fakrisk den samme i 7 år på barneskolen heller kanskje. Leverer inn hver sommerferie og får igjen i august, men mulig de byttes ut en og annen sommer, vil jo kanskje tro det. Noe endring i programmer er det selvsagt også. Også får de fysisk tastatur ettrhvert, i småskolen bruker de tastatur på skjermen

Mao. Skulle 13 åringen min som blir 14 om noen mnd fått pc hadde det vært rent privat. Skolearbeid gjøres på ipaden. Men i mange kommuner er det jo ikke sånn.


#14

Charlie sa for siden:

Her låner de pc på ungdomsskolen, og så får de pc igjen på vgs (den kan de velge å kjøpe ut når de slutter).

Her ville barnet ha pc, men den onde foresatte nektet å kjøpe noe annet enn skole-pc. Dersom vi skulle kjøpt noe, ville jeg lagt stoooor vekt på hva de brukte på skolen, hvis den skulle brukes til skolearbeid. Det kan fort bli «kuk i computeren» hvis den ikke snakker sammen med skolens utstyr, koblinger, programvare, og da kan man ikke regne med at skolens ansatte kan bidra med løsninger når det ikke er det utstyret de har opplæring i og erfaring med.


#15

mrc sa for siden:

For offentlig VGS her i fylket (Viken), er PC ikke inkludert. Prisen er vel riktignok lagt slik at 3 års med utstyrsstipend (noe alle får hvis de søker) skal dekke skole-pc-ordningen (og man beholder pc-en etterpå). For vår har vi i stedet valgt å bruke en ikke så gammel pc som man fikk beholde til privat bruk på jobb. Selv om denne da var 3-4 år gammel, er det i praksis en bedre pc enn det som leveres gjennom skolen.

Ene ungen går på privat VGS. Det vi betaler for skolen, er for å dekke forskjellen i hva en offentlig skole får i støtte og hva en privat skole får i støtte. Her får imidlertid elevene Mac inkludert (Macbook Air for de generelle linjene, Macbook Pro for media og kommunikasjon og IT/medieproduksjon-linjene).

Om man ikke er "selvhjulpen", kan det nok fort være å anbefale at man velger elev-pc-løsninger. Men dette blir da mer for VGS, ettersom de i i grunnskole ikke kan kreve at man står for pc selv.


#16

Charlie sa for siden:

Samme her, når jeg skrev «får» mente jeg som i innenfor stipendet.


#17

Heilo sa for siden:

I vår kommune får elevene pc på skolen men den kan ikke tas med hjem (unntatt når det har vært korona-hjemmeskole). For hjemmearbeid er ungdommene da likevel avhengige av å ha tilgang til maskin privat. Det er ikke bra, men kommunens økonomi og svinn på pc-er som tas med hjem er årsaken såvidt jeg vet.


#18

mrc sa for siden:

Å kreve at de har tilgang til pc privat har de ikke lov til....


#19

Anne C sa for siden:

Jeg ville tenkt at det er viktig at PCen kan brukes med det som brukes på skolen. Jeg ville faktisk ikke kjøpt Mac for eksempel, selv om jeg er mest glad i det selv. Forskjellen mellom PC og Mac-program er kanskje mindre enn før, men det er ting som ikke funker likt. Jeg har hatt elever med Mac som de har valgt å bruke fremfor skole-PC, og hadde det ikke vært for at jeg har Mac selv, så er det ikke gitt at jeg kunne ha gitt så mye hjelp når ting skjer.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.