I dag har jeg kjøpt min første pakke med ferdig lagde kjøttkaker og kn ikke si det frister til gjentagelse.
Til og med min kjøttkakeelskende datter spytta ut første biten.
Mulig det har noe med merket å gjøre, men dog.
Jeg har gjort det en gang og det blir med det.
Lager stort sett selv. Av og til blir det ferdige, det er liksom en helt annen middag det. Blir aldri det samme med kjøpte, men vi synes det er greit nok en gang i blant.
Joika kjøper man ja!! Ellers så bruker jeg å lage de selv, men her om dagen var de tomme for karbonadedeig på butikken, så jeg kjøpte Gilde sine. Neste gang lager jeg salat eller noe, for å si det sånn.
Mamma`s kjøttkaker er selvfølgelig verdens beste, så vi drar nå helst dit uansett.
Alltid hjemmelagde, det går jo så fort og greit, dessuten smaker ikke de ferdige godt i det hele tatt. Feil konsistens har de også. Fysj! Jeg bruker den gamle gode oppskriften på Matprat.no, den er såå god!
savner en anternativ
"liker ikke kjøttkaker\spiser det ikke"
Jeg liker ikke kjøtkaker så mann og barn bruker av og til å spise det hos svigermor eller mormoren til mann. eller så får mann en kasserolle hos mormoren sin. For hun synnes så synd i de at de ikke får kjøttkaker hjemme
:snill:
:fnis:
Vi bruker svenske kjøttboller istede. det liker alle mann. men fløtesaus på. Lært av manns tante som bor i sverige og er gift med en svenske.
Jeg lager selv, det tar jo ikke akkurat lange tiden. Vi har prøvd kjøpekaker et par ganger, men ungene nekter å spise det og for å være ærlig så liker jeg det ikke jeg heller. Konsistens og smak ble bare helt feil.
I all hovedsak kjøper vi Gilde sine. Rett og slett fordi det er lettvint. Det hender jeg får ånden over meg og steker opp masse kjøttkaker, men generelt sett er matstellet hos oss preget av at vi lager middag den dagen vi skal spise den, og det er sjelden mat lages opp i store mengder for nedfrysning.
Jeg syns Gilde sine er helt greie, men de kan ikke måle seg med mamma sine. :slurp:
Jeg lager alltid selv. Det er ikke akkurat hverdagsmat hos oss, men de søndagene jeg har god tid lager jeg slikt som tar litt tid. Så har jeg mandagsmiddag også.
Som om jeg skulle sagt det selv. Dessverre synes mannen at Gilde sine er de beste, så han kjøper bare de. Jeg planlegger å handle inn masse kjøttdeig i Sverige og steke opp et halvt tonn med kjøttkaker - da må han jo bare spise. Jeg skal bruke økonomi-argumentet om det blir noen protester. :nemlig:
Men det går ganske kjapt å lage selv altså. Jeg hiver kjøttdeigen oppi food processoren og har oppi melk, potetmel og krydder. Så kjører jeg den i noen sekunder, lager baller og steker dem litt på alle sider og så legger jeg dem i sausen. Easy peasy. :)
Vanskelig er det ikke, enig i det. Men det tar nå tid, da, de skal jo helst gjennomstekes også. Gilde sine er jo bare å varme, 5 minutter i panna så er de klare til å spises. Gilde sine er ferdig på den tida det tar å gjøre i stand farsen til kjøttkakene dine. :)
Nei jeg gjennomsteker de ikke, jeg bare bruner dem og koker dem i sausen etterpå. Det tar jo maks 10 minutter ekstra og den tiden pleier de fleste å ha, i hvertfall på en søndag (vi spiser sjelden kjøttkaker). Men det er jo opp til hver enkelt hva de vil bruke altså, om dere liker Gilde sine best så go for it. :)
Nei, som jeg sa i første innlegget mitt, vi syns Gilde er helt greit, ikke best. Min mamma lager best! Og jeg KAN lage gode, men jeg tar meg ikke tid til det. Og forøvrig er kjøttkaker hverdagsmat og ikke søndagsmat hos oss.
Og følte for å legge til: i teorien kan man steke kjøttkaker mens potetene koker. Men hos oss er det sånn at man slenger over potetene, så skal det ordnes med en klesvask, ukeplaner skal sjekkes, ungene har noe å fortelle, meldinger skal sorteres, posten skal åpnes, oppvaskmaskinen tømmes - det foregår ørten andre ting samtidig med matlagingen, så på en vanlig torsdag egner jeg meg ikke helt og fullt til middagen. Det må gjøre seg mest mulig selv. Koketid kan utnyttes til andre ting, men all tid som jeg faktisk må bruke hender og hode på matlagingen er tid som jeg ikke kan bruke til noe annet.
Kjøttkaker er enkelt å lage, og det tar ikke så lang tid heller. Vi bruker alltid brun saus til, så den er ferdig laget til kjøttkakene har fått god stekeskorpe. Så kokes panna ut med litt vann, og tømmes i gryta, og så haes kjøttkakene i, og står og trekker til de er gjennomkokt. 10-15 min så er det gjort.
Jeg setter på potetene i det jeg begynner å steke, og da er det ferdig stort sett samtidig.
Jeg laget faktisk kjøttkakemiddag på tirsdag, og selv om jeg satte på potetene først var kjøttkakene ferdigstekt og gjennomkokt før potetene var ferdigkokt. Da hadde jeg også fått kokt grønnsaker og laget ertestuing, det hele tok litt over en halvtime fra jeg tok tak i potetene til middagen stod på bordet.
Jeg lager stortsett kjøttkakene dagen i forveien.
Da steker jeg de brune, har de i en kjele med vann, salt, pepper, en liten klatt med smør og lar de koke.
Lager sausen på denne krafta.
Vi kjøper som regel. Dere kan si hva dere vil, det tar en del lenger tid å lage selv, og det kjøttkaker er hurtigmiddag hos oss. Vi trenger hurtigmiddag innimellom. Jeg skjønner at veldig mange på FP har utrolig mye mer tid enn meg.
I tillegg elsker snuppa kjøpe-kjøttkaker, men bare priker borti de hjemmelagde.
Dere må være mer effektive enn meg. Mine kjøttkaker tar i hvert fall en halv evighet å lage. Gode, men ikke noe jeg tar meg tid til på hverdager.
Jeg vet ikke hvordan dere har det, men når jeg lager middag så er ikke det å lage middag det eneste jeg gjør. Jeg har to små barn som krever oppmerksomhet samtidig, og i tillegg skulle jeg gjerne satt på en vaskemaskin, ryddet ut av barnehagesekkene osv.
Men som sagt; jeg skjønner at jeg ikke har samme effektivitet som dere.
Nei det tar i grunnen ikke så mye lenger tid (like lang tid som å koke poteter). Men klart, det er jo bittelitt mer pes enn å bare ta ut noen kaker fra en pakke. Jeg har masse tid, men kjøttkaker er ikke en av de middagene jeg synes tar lang tid i det hele tatt, ikke engang om jeg lager alt fra bunnen av. Kjøttkaker ER hurtigmiddag. Alt hives oppi food processoren og kjøres til en masse. Men det tar jo litt tid å lage boller osv (5 minutt?), skjønner jo at det kan bli litt pes med to små hoppende rundt seg altså.
Sånn er det her og. Hjemmelagde kjøttkaker lages nok oftere enn kjøpte, men jeg synes kjøpte smaker helt greit. Vi bruker det som regel som kjapp hverdagsmiddag m/ris. Uansett hvor lettvint mat fra grunnen er, er det ikke til å komme bort fra at det faktisk er kjappere å bare varme noe enn å lage det. Bare det å hente fram ingrediensene tar like lang tid som å varme noe ferdig ;)
Jeg ser at jeg kan fremstå som veldig perkfet i det forrige innlegget mitt, og det var ikke meningen. Men når jeg lager mat er ungene enten rundt meg på kjøkkenet eller så leker de sammen på lekerommet/stua. Men mine unger er eldre enn dine, for et drøyt år siden kunne jeg ikke gjort det samme, for å holde øye med en ettåring og en treåring og også laget sånn middag, det kunne jeg bare glemt. Nå kommer vi hjem fra barnehagen, jeg tømmer barnehagesekkene mens jeg sender ungene på badet for å vaske hender og så går vi opp i stue/kjøkken sammen, og så leker de mens jeg lager middag. Det er noe helt annet når ungene blir større enn det dine er, mine er fem og snart tre.
Jeg må bare si; hvis jeg kan velge mellom mine, min mors eller Gildes kjøttkaker så er Gildes sine klart å foretrekke.
Min forrige 'svigermor' lagde nydelige kjøttkaker, men vet ikke trikset hennes.
Sist gang jeg lagde ble de så kompakte som sprettballer.
Har fremdeles lyst til å lære å lage gode kjøttkaker, men det er jo så mye annet godt man kan lage også - er nemlig usikker på om jeg orker flere kjøttkakenederlag.
Det er det der med om man skal være på kjøkkenet hele tiden, eller om man gjør andre ting samtidig. Vi har f.eks. ofte brun ris til middagen, den bruker enda lengre tid på selve kokingen enn poteter gjør, men da kan jeg koke opp vann, helle risen i, skru ned platen og så gå og gjøre noe annet (f.eks. hjelpe Poden med leksene) i et kvarter, og så gå inn og sette på hva nå annet vi skal ha til middag (f.eks. putte laks i ovnen) og gå tilbake på stuen, og så videre. Står man uansett på kjøkkenet den tiden potetene koker, så er det klart man fint rekker å lage både kjøttkaker og saus og salat på den tiden, men da blir det altså ikke gjort noe annet samtidig.
Begge deler. De hjemmelagde er best, men jeg synes det tar laaaang tid. Jeg vet ikke om jeg blir motløs eller inspirert når jeg hører hvor kort tid andre bruker. :humre:
Vi bruker bare hjemmelagede, stort sett mannen som lager de, men egentlig så bruker vi bare karbonadedeig, så det er vel karbonadekaker. Men de har samme form som kjøttkaker, og vi kaller dem det, det er jo bare det av vi foretrekker karbonadedeig.
Vi synes heller ikke at det er en tidkrevende middag.
Det hjelper såklart på. :nikker: På vårt lille kjøkken er det nesten håpløst å få gjort noe som helst hvis det kommer inn enda en person mens man står og lager mat (Poden er vanligvis temmelig uinteressert i matlaging uansett, og den andre voksne kommer sjelden hjem før middagen er ferdig).
Jeg liker ikke ferdigkjøpte kjøttkaker, så det kjøper jeg aldri. Jeg syns ikke det tar lang tid å lage, men hvis man skal lage til en stor familie så tar det selvfølgelig en stund å steke dem. Når vi bare er tre-fire stykker går det greit på den tiden det tar å koke poteter.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.