Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mengdeberegning av mat, samt bordekking

#1

~TM~ sa for siden:

Borddekking først; kan man sitte to ved siden av hverandre på bord som er 120cm? Eller blir det veldig trangt?

Mengdeberegning av mat til koldtbord; her hadde jeg en fin nettside til eldste sin konfirmasjon for fem siden, men den finner jeg ikke nå.

Hvor mye mat totalt pp? Hvor mange gram kjøtt/fisk? Hvor mange gram pp av tilbehør som waldorfsalat, briokkolisalat og potetsalat? Og hva med vanlig grønn salat?

Vi blir 30 personer, hvorav to barn under ti år, hvor mange kaker trengs til et kakebord på Østlandet?


#2

Niobe sa for siden:

Man regner 60 cm pr. bordplass, så det går fint.

Mengdeberegning får jeg stadig høre at jeg er usedvanlig dårlig på, så der melder jeg pass.


#3

Anne C sa for siden:

Det er i alle fall bedre med for mye enn for lite mat. Vi har noen i nær familie som aldri klarer å beregne mat, og man ender opp med å gå sulten derfra hver gang. Eller i alle fall ikke mett på noen som helst måte.


#4

GinaK sa for siden:

Matprat har en oversikt over mengdeberegning.
Ville tenkt familie på 4,feks og ganget opp. Tenk hva dine barn liker best og ha mer av det og mindre av noe annet. Alle spiser ikke av alt.
Skal du lage selv eller bestille alt?

Det blir alltid masse rester så hold igjen på det meste...:cool:

Kaker, spørs jo på hva man liker. Du kjenner kanskje litt til hva storfamilien din liker best?
Jeg ville hatt bløtkake med banan og bringebær, oreokake, fyrstekake, ostekake og is, siden vi har noen småbarn.

Ville beregnet 80cm pr kuvert.




#7

Elise sa for siden:

Vi prøver å tenke på hva som er godt å spise som rester. Vi kan godt spise eggerøre, potetsalat og spekemat ei uke etter fest, så der drar vi gjerne litt hardt i, mens kyllinglår ofte blir liggende og se stygt på oss fra kjøleskapet, og grønn salat blir fort dvask, så der holder vi heller litt igjen.


#8

Nextlife sa for siden:

Jeg tar utgangspunkt i 500-600 g totalvekt mat pr. voksen gjest og fordel det på det jeg planlegger å lage, samt ca 3 brødenheter (3 halve rundstykker, 3 skiver loff osv).

Lenken til Liefje er et veldig bra utgangspunkt for å beregne hver rett.
Jeg synes alltid det blir for mye kjøtt/fisk og for lite grønnsaksretter på koldtbord og tapasbord, og bytter ut en god del av kjøtt med deilige retter av grønnsaker.


#9

~TM~ sa for siden:

Tusen takk for svar!


#10

Charlie sa for siden:

Ja, tar også utgangspunkt i 500 g mat pr voksen.

I generasjonen før var det alltid en oppfatning om at fatene skulle bugne til siste slutt, jeg er nok mer der at det holder om det er nok (og blir et fat tomt, spiser de vel noe annet…. ) og får likevel plenty rester.

Det er også en faktor at om det er mange gjester, spiser folk mindre enn om det er få gjester. Fordi de bruker mer tid på å snakke med folk enn på å fordype seg i tallerkenen (og kanskje også fordi de blir mette med mindre mat, fordi de bruker lengre tid?)

(Samme fenomen om alkohol er involvert - jo mer alkohol, jo mindre mat.)

For kaker gjelder (faktisk…) mengdebereningen til baker’n. Ville tro at det var mer enn nok med to-tre kaker, men de færreste nøyer seg med det. Selv på Østlandet. :knegg:

Vi har hatt suksess med isbar hvor man kan forsyne seg selv, med morsomme beger, sause og strøssel. Særlig de gamle onklene har kost seg, de er ikke så vant med det.

En bra kake line-up er Sarah Bernhardt i langpanne (ferdig på forhånd og kan fryses), ostekake (ferdig på forhånd og står i forma si) og en marsipankake fra baker’n. Vi har vært fornøyd med kake fra bestillingsmodulen til Meny, og har bestilt med sukkrbrød+ mandelbunn, vaniljekrem, bringebærsyltetøy og friske bringebær. Fordelen med å bestille på Meny (her) er at den kan hentes sent på dagen/ lang åpningstid og står på proff kjøl så lenge som mulig.

Når man må dekke litt trangt, kan det være verdifullt å bruke bordkort, så man kan fordele plasser og stoler etter individuelle behov, dersom det er hjemme eller et sted hvor man må improvisere litt.. Så lillebror får krakken på hjørnet, og den lille, tykke tanten får litt plass og bestefar får stol med armlener så han kommer seg opp.


#11

~TM~ sa for siden:

Vi har leid lokale, og kan dekke med god plass. Jeg må finne ut ca hvor mange bord vi kommer til å bruke med tanke på bordplassering og innkjøp av duker.


#12

~TM~ sa for siden:

Kakeplanene våre er langpanne med gulrotkake, kransekake, stor firkantet marsipankake, Oreokake, 2xmegadonuts og verdens beste. Og muligens ostekake.


#13

millact sa for siden:

Burde holde i massevis.


#14

Charlie sa for siden:

Garantert med mulighet for etterpå-lag. :highfive:


#15

Chablis sa for siden:

Hvor mange kaker kommer helt an på hvor glad gjestene er i kaker, hvor man er fra osv. Vi er opptatt av godt utvalg, nok kaker osv så vi hadde masse kaker.


#16

Chablis sa for siden:

Vi var 37 gjester, bestilte mat til 30 og det var for mye, men vi hadde en god del barn.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.