Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Støvsuger - funker de batteridrevne?

#1

Lhi-My sa for siden:

Støvsugeren vår har tatt kvelden og med tre katter og to hunder i hus, må det skaffes en ny rimelig fort. Men hva kjøper vi? Jeg har sett på Dyson sine trådløse støvsugere på skaft, og også andre lignende fra andre merker. Er disse bra? Det virker så greit med støvsuger uten ledning, men siden det er essensielt med støvsuger som fjerner labradorpels fra gulvteppene og kattehår fra sofaen, så må den suge godt. Funker den typen støvsugere til slikt?


#2

Fintdethei! sa for siden:

Har ikke selv, men har et par kollegaer som skryter svært av Dyson sine. Selv har jeg en mye rimeligere eletrolux (i tillegg til god gammeldags Miele), men den hadde jeg ikke kjøpt igjen. Den er noen år gammel, så de litt dyrere og nyere modellene er nok mye bedre.


#3

Stompa sa for siden:

Stefaren min hadde en dyr og fænsi Dyson. Den var helt elendig, vaskehjelpa gråt av glede da jeg overtalte han til å kjøpe en vanlig en igjen. :nemlig:#5

Lhi-My sa for siden:

Det er vel en vanlig støvsuger med ledning? Jeg ønsker meg noe ledningsfritt og en mn enkelt kan støvsuge møbler, bil og annet med uten å måtte dra med seg en stor sak. Den vil også bli fraktet mellom tre etasjer i huset og over tunet til huset der jeg har systua mi, så det er litt viktig med noe som er lettere transportabelt enn en slik stor vanlig sak.

Jeg meldte litt med en kjenning jeg vet har en relativt ny Dyson stavstøvsuger i går kveld og han var superfornøyd, men han har verken hund eller katt. Mulig jeg bare må kjøpe en og prøve, det finnes vel fortsatt noen butikker der man kan bytte inn igjen i en annen type før det har gått 30 dager, tror jeg.


#6

Timar sa for siden:

Vi har en som fikk best i test på dyrehår. Er veldig fornøyd! Finner aldri fram den gamle med ledning lenger.

Vår har også mulighet for kjapp mopping av gulv. Den funksjonen bruker vi ikke så mye, men den er jo veldig kjekk når det er potespor gjennom gangen.

Vår er fra Phillips. Har også en gammel en fra Electrolux. Bare vær obs på at nyere håndholdt har motoren øverst på stanga, det er litt tyngre å holde enn den gamle med motoren i bunn.


#7

Nera sa for siden:

Vi kjøpte en fra Roborock, og bortsett fra at den er litt tung å holde pga motoren, funker den veldig bra, inkludert på hundehår og granulat fra kunstgressbaner.


#8

Adrienne sa for siden:

Vi har håndholdt Philip Aqua ett eller annet, og vi bruker kun den og roboten vår. Den er god på dyrehår og støv, har sånn greie at vi kan moppe gulvet med den (og det funker fint på små rom, ikke så bra på vår ganske så store stue).

Fordeler: Veldig lett tilgjengelig, lett å støvsuge med, masse tilbehør som gjør at jeg kan støvsuge på plasser som er vanskelig tilgjengelig, støvsuger bra, god batterikapasitet.
Ulemper: Man må tømme beholderen ganske ofte, og det er ikke så kult som å bytte støvsugerpose.


#9

liefje sa for siden:

Jeg har hørt utrolig mye bra om Dyson sin, men det er så sinnsykt dyr at det er helt utelukket å kjøpe den.


#10

Timar sa for siden:

Det er Phillips Aqua vi har også. Den er svindyr, men vil tro du får veldig mye for pengene om du nedskalerer til den uten mopp.

Den har lys! Jeg gremmes over hvor utrolig møkkete det viser seg at det er hos oss. Det avslørte aldri den gode, gamle Miele'n. :lol:

Det aller beste med Phillips'en er at den henger lett tilgjengelig nær der vi har bruk for den. Før måtte jeg ned i boden og slepe støvsugeren opp og finne en stikkontakt før jeg i det hele tatt kunne tenke på å støvsuge. Det skjedde ikke så ofte. :sparke:

Den gamle Electrolux'en ble degradert pga dårlig batteri på sine gamle dager. Den står nå ved siden av trappa nede slik at jeg sveiver over gangen og trappa på null komma niks når det trengs.


#11

zinatara sa for siden:

Jeg syns håndholdt funker veldig bra i kombinasjon med robot. Liker spesielt godt motorisert børste til sofaer og stoler. Men vet ikke om jeg ville hatt det som eneste støvsuger.


#12

Lhi-My sa for siden:

Jeg så på en Dyson i dag. Den kostet drøyt 4.000,- Det er ca 1.000 kr mer enn den støvsugeren vi har nå som altså har kollapset etter tre, fire års bruk. Som sagt har vi dyr og deg er mulig støvsuging hos oss er ganske krevende greier, men det gjøres ikke alt for ofte, så egentlig forventer jeg lengre levetid enn som så. Den vi har nå er en Miele, forøvrig. Jeg tror faktisk jeg er villig til å betale endel ekstra for å få fleksibiliteten til en Dyson (eller tilsvarende), mest fordi det passer bruken min.


#13

Lhi-My sa for siden:

Det er jo også en mulighet. En robot hadde vært ypperlig med evig røytende labrador i hus. Det får bli i neste runde, bare robot fungerer nemlig heller ikke.


#14

Vind sa for siden:

Vi har en Dyson kjøpt for ca to år siden, og vi kjøpte nettopp ny vanlig støvsuger for vi synes ikke Dyson holdt for oss.

Minus: synes rett og slett den ikke sugde godt nok, batteriet holdt ikke alle tre etg, tung å bruke (jeg fikk vondt i armen av den ganske fort).

Vi følte det "singlet" i den nye støvsugeren når vi støvsugde teppene de første gangene, så for oss var byttet verdt det/nødvendig. Dysonen blir arvet videre til studenten vår.


#15

Miss Norway sa for siden:

Jeg pleier alltid kjøpe «best i test», og gjøre masse forundersøkelser. Jeg holdt i en Dyson, men bestemte meg til slutt for en som hadde fått utmerket resultater i en test, samtidig som den virkelig billigste. Den er strålende, har aldri angret! Lys har den også. Anbefales veldig. Men må kjøpes på nettet, ikke fysisk butikk.

www.netonnet.no/art/hjem-fritid/stovsugere/handstovsuger/on-stick-vacuum-10/1013072.11224/?gclid=EAIaIQobChMIo53h-MuY9wIVAp3VCh1HyQlREAQYASABEgKBmfD_BwE


#16

trøtt sa for siden:

Dyson v11 animal har vi og den er veldig god på dyrehår. Prøvde først en rimeligere dyson som ikke holdt mål.


#17

Charlie sa for siden:

De dårlige anmeldelsene er virkelig dårlige, hvis man ser på kundeomtalene på nettsiden? Flere skriver at de kjøpte pga tester, men at de ble veldig skuffet?


#18

polarjenta sa for siden:

Ja, det leste jeg også. Jeg gikk inn fordi jeg vurderte å kjøpe, men ble veldig i tvil.


#19

liefje sa for siden:

Det er den Dyson modellen til nesten 8000 jeg har hørt så mye bra om og som jeg synes er sykt dyr. Vet ikke noe om de billigere variantene.

Vi kjøpte støvsuger til kr 990 nettopp liksom. Funker den.


#20

C3PO sa for siden:

Vi har en Dyson med skaft i ferieleiligheten i England. Den brukte jeg nå for å støvsuge leiligheten som har stått tom over lang tid. Det gikk veldig bra. Det som overrasket meg var hvor lett det var å demontere delene, slik at jeg kunne fjerne det gamle håret som har snøret seg inn i foten.


#21

Einhyrningur sa for siden:

Jeg elsker min Phillips Aqua. Den er knallbra.


#22

mkj sa for siden:

Jeg har en Dyson 10. den er grei, men vi har også sentralstøvsuger som vaskerne bruker.

Jeg synes den er litt trøblete, melder om at ting sitter fast når det ikke gjør det. Slike ting gjør meg irritert. Men digger at den er trådløs.


#23

Miss Norway sa for siden:

Mulig det. Jeg bruker sjelden forholde meg til brukerkommentarer, men til forbrukertester. Min har funket strålende til det jeg trengte den til; kjøpte en til til hytten nå (så den var blitt enda billigere nå).

Men ville aldri hatt den som eneste støvsuger dog. Har stort hus og to hunder…


#24

Dragen sa for siden:

Jeg syns også 8000,- er absurd dyrt for en støvsuger, og skal bare ha en. (I tillegg til sentralstøvsugeren jeg ikke har prøvd ennå, det er jo tross alt bare åtte år siden jeg flyttet inn.)

Jeg vil ikke ha robotstøvsuger, hvilken skal jeg velge da?


#25

Lhi-My sa for siden:

Jeg valgte Phillips speedpro max Aqua eller noe slikt. Betalte 5.000 inkl ekstra enhet som vasker gulvet også. Den siste er ikke nødvendig, jeg bruker den ikke i huset, der er det lettere å vaske på vanlig måte, men har vaskeenheten stående på systua mi der det ikke er innlagt vann. Den vasker helt greit, men det er tyngre enn å bruke vanlig mopp. Støvsugeren er jeg superfornøyd med. Den suger mye bedre enn den vanlige støvsugeren vår og er ikke minst mye lettere å bruke. Batteritiden er enn så lenge rikelig. Støvsugeren kommer med et veggfeste der man henger den fra seg og den lades da samtidig. Alle delene som hører til, har jeg samlet i en kurv som står på gulvet. Alt er greit tilgjengelig i en trappeoppgang i huset vårt og jeg ser at til og med husets tenåringer nå henter støvsugeren for å ordne på rommene sine langt oftere enn før. Det er ikke riktig så ork som det var å dra fram den store gamle med ledning.


#26

tinkadott sa for siden:

Hvilken er dette?


#27

Timar sa for siden:

Den samme som Lhi-My har. Brukes for tiden minst 3 ganger om dagen, og funker gullegodt. :humre:


#28

tinkadott sa for siden:

Det er en som heter speedpro (5-6000) og en annen som heter noe med Aqua (koster 10000,-) . Jeg MÅ ha en som fjerner kattehår fra teppet og ullsofaen vår. Holder på å bli gal!! Den til ca 5000 du har da, tar den kattehår fra sofa!?#30

Input sa for siden:

Denne har vi også, og er veldig fornøyde med den. Vi bruker den stort sett bare på badet og barnerommene, hvor det er for mange kriker og greier til at robotstøvsugeren funker. Vi har den som eneste støvsuger, men bor i en liten leilighet. Det eneste jeg savner en ordentlig støvsuger til er når jeg skal støvsuge sofaen.


#31

Lille meg sa for siden:

Dere som har Philips Aqua - er det denne her dere har? Hvor syns dere den er å tømme?


#32

Elise sa for siden:

Å fytti, dette synes jeg var ufint å gjøre meg oppmerksom på. :eek:

Vi har nylig kjøpt en billigere variant, en sånn 2 i 1, men den har også lys. Jeg har ikke tenkt så mye over det eller sett så nøye når jeg har brukt den, men etter å ha lest dette ble det en ny (ikke positiv!) opplevelse. :hehehe:


#33

Geitrams sa for siden:

Vi har en batteridrevet fra Samsung, funker utrolig bra. Den har eget dyrehårmunnstykke som tar ALT. Den har også egen tømmestasjon med pose.


#34

Lhi-My sa for siden:

Helt uproblematisk å tømme. Boksen tas av, lokket fjernes og innholdet tømmes i søppelbøtta eller i komposten ute. Filteret løsnes også enkelt og bankes fri for finstøv samtidig. Jeg tømmer ikke hver gang den brukes, men kanskje annenhver. Det er litt mer knot å fjerne hår fra børstemunnstykkene, men det er også greit. Lurt å klippe opp lange hår som har surret seg rundt børstene før man drar de av.

Jeg har tre hunder og tre katter, så det støvsuges daglig. Godt fornøyd med støvsugeren på alle måter.


#35

Madicken sa for siden:

Jeg var veldig skeptisk til å bytte ut den gode, gamle støvsugeren mot en batteridrevet, men er strålende fornøyd med vår Dyson (husker ikke hva mer den heter).


#36

Timar sa for siden:

Du vet at du kan dra ut børstehodet? Vipp opp den oransje saken på siden og bare dra det ut. Ikke SÅÅÅ lenge siden jeg oppdaget det. :humre:


#37

Lhi-My sa for siden:

Ja, det har jeg gjort fra første dag. Det står i bruksanvisningen. Selv om man drar det ut, er det hundre ganger enklere å fjerne lange hår hvis man klipper de løs før man drar de av.


#38

skyfri sa for siden:

Tusen hjertelig takk for dette tipset! Jeg har lenge ønsket meg en liten, trådløs støvsuger til å støvsuge trappa med, og den her er altså helt topp til det! No more drasse koloss av en støvsuger, ledning og tjohei etter seg! :danse2:


#39

Che sa for siden:

Vi har Xiaomi Dreame T20. vært veldig fornøyd med den:)


#40

Ru sa for siden:

Jeg elsker min Dyson. Verdt hver eneste krone, til og med ungene støvsuger frivillig …


#41

Fintdethei! sa for siden:

Hvilken modell er det?


#42

Ru sa for siden:

V11 absolute Extra, kjøpte på kampanje på komplett club.


#43

Sol sa for siden:

Vi har en Boch som vi elsker, barna støvsuger titt og ofte og den er det eneste vi trenger i vår ikke veldig store leilighet.

Takket være Miss Norway har vi en støvsuger nr 2 på vei - den er tenkt å erstatte den vi har på hytta.


#44

-ea- sa for siden:

Fikk akkurat opp i feeden en som selger en pinnestøvsuger, og kom til å tenke på denne tråden. :humre:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.