Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sjokoladekake til konfirmasjon

#1

Fintdethei! sa for siden:

Har noen en supergod sjokoladekake som passer et konfirmasjonsbord? Og gjerne noen lure tips til å pynte den?



#3

Karamell sa for siden:

Jeg skal (prøve å) lage cakepops av sjokoladekake til konfirmasjon i år. Nevøen har ønsket seg dette siden begge mine gutter hadde det i sine konfirmasjoner. problemet er bare at det ikke er jeg som har laget dem. :knegg: Jeg har en venninne som laget til meg. Jeg vurderer faktisk å fri til henne med penger og ingredienser. :knegg:


#4

Charlie sa for siden:

Lagde nettopp Sarah Bernhardt i langpanne fra Trines matblogg, den er veldig enkel og supergod. Ref. annen tråd, så slet jeg litt med å få skåret den i pene stykker, men fikk flere gode tips (mer smør i så sjokoladetoppingen blir mykere, risse opp ruter før sjokoladen setter seg, osv.)

Har også denne oppskriften, som jeg synes er veldig god, og som likes av små og store:
norsktradisjonsmat.no/oppskrift/troffelkake

En veldig old school-sjokoladekake som mange vil kjenne igjen. (Ble overrasket over å finne den på nett, den har mamma skrevet av hos sin mamma på 60-tallet).

Kan pyntes med alt fra strøssel og seigmenn til et utvalg av konfekt og makroner etter smak. Eller bruke noe smørkrem og sprøyte på.

Har også smeltet mørk sjokolade, smurt tynt ut over bakepapir på et brett, og latt stivne. Brakk av store, tynne flak som jeg hadde rundt kaka, og noen tynne flak oppå, plassert «stående» sammen med et utvalg konfekt, makroner og evt. litt bær el.l.


#5

Karamell sa for siden:

En vanlig sjokoladekake pyntet med makroner og drasjerte sjokoladekuler eller sånne lakris/sjokoladekuler i f.eks. gull gjør en vanlig kake mer feststemt, synes jeg.


#6

Nextlife sa for siden:

Jeg anbefaler Sting sjokoladekake fra Det Søte Liv. Supersaftig kake, og nydelig fyll.
Kokkejævel er en fyr jeg overhodet ikke utstår, og jeg kunne ikke tenkt tanken på å bruke en eneste krone der. Pynten på kaken ville nok blitt smeltet mørk sjokolade ringlet på toppen, og pyntet med marcipankuler i Gilde farger, blomster eller annen sesong,-eller temabasert pynt.


#7

Fintdethei! sa for siden:

Det var lur måte å lage enkel pynt på, kanskje sammen med noen bringebær. Takk!


#8

Fintdethei! sa for siden:

Det er veldig dekorativt på bordet, da. Men jeg tror det ser finere ut på bildet, enn hva jeg hadde klart å få til :knegg:.


#9

Fintdethei! sa for siden:

Jeg lagde denne til konfirmasjonen vår i går, og det er eneste kaken som nesten er spist opp. Jeg har fått beskjed om at denne må jeg lage til flere anledninger. Veldig saftig, og fløyelsmyk glasur inni og utenpå. Takk for tipset!


#10

Madicken sa for siden:

Jeg laget nettopp denne for første gang, og den var utrolig god! Veldig saftig (jeg hater tørre sjokoladekaker) og med raust av nydelig fyll. :nam:


#11

GinaK sa for siden:

Jeg jukser også med å bruke makroner som pynt. Utrolig dekorativt og slipper unna med styrete pynting.

Marsipankuler var et supert tips. Tusen takk for gode råd.
Skal huske på denne kaken neste gang det er bursdag i slekta. :)


#12

millact sa for siden:

Kjøper du da makroner (og hvor har de evt gode) eller lager du selv?


#13

GinaK sa for siden:

Nei, har ikke laget makroner. Har kjøpt pk på Meny. Lurer på om det er 12 i pakken, er fra Jacobs.
Meny på nærsenteret hvor jeg bor har innimellom hatt salg av løse makroner som man kan plukke de man selv vil ha. Mange gøye smaker.


#14

Nextlife sa for siden:

Så bra at kaken ble godt mottatt!
Jeg holder faktisk på med min 17. !!!!! til nå i år. :knegg:
Populær kake.


#15

Musemus sa for siden:

Hva pynter dere Sting-kaka med? Jeg vil lage den kul, men kan ikke sånn å sprøyte roser og blomster og den greia der. Jeg vil kjøpe kul pynt!


#16

GinaK sa for siden:

Åh nå kom jeg på at de selger tørkede blomster på Meny, det er kun nå før 17.mai det er i salg.
Dette + makroner er vel fint. Og evt ringle over med sjokoladesaus/karamellsaus/lakrissaus, som Nextlife foreslår - ville gjort det før blomstene legges på. :værsågod:
Må huske å gå innom og kjøpe i dag.

meny.no/tema/blomster/spiselige-blomster/


#17

Muskat sa for siden:

Jeg bruker bær, makroner, marengs, sjokolade (f.eks. Toffifee) når jeg pynter kaker. Dripkant lager jeg som regel bare av melkesjokolade jeg smelter med litt fløte i.
[ATTACH]66838[/ATTACH]

[ATTACH]66839[/ATTACH]

[ATTACH]66840[/ATTACH]


#18

GinaK sa for siden:

:hjerteøyne: WOW! Nydelige. Takk for inspirasjon.


#19

Nextlife sa for siden:

www.foreldreportalen.no/forum/showthread.php?t=180196&page=51

I innlegg #1012 er min guttekonfirmasjonskake.

Til vanlig er jeg mindre utagerende. :knegg: og ringler oftest bare litt sjokolade over, enten bare mørk, eller mørk og hvit og triller noen marsipankuler i ulik størrelse og farge og hiver på. Gjerne noen med metallicstøv også.
jeg synes også tørkede blader av kornblomst i ulike farger er veldig lekkert å pynte med.


#20

Charlie sa for siden:

Er ikke det friske blomster? Trodde det?


#21

Musemus sa for siden:

Wow, Muskat. Kom til meg neste helg. :D

Nydelig, Nextlife!

Takk for tips! Marengs var jo en lur idé, det vil jeg pynte med. Og eventuelt makroner.


#22

Musemus sa for siden:

De var fine! Vi har ikke Meny, men har CC Mat og Mega. Kanskje de kan ha?


#23

Muskat sa for siden:

Bare pass på å helst ha marengsen på samme dag som kaka skal spises, jeg har opplevd at den begynner å «svette» brune sukkerperler når den blir stående over natten. Ikke alltid, men noen ganger. Mulig det har sammenheng med at marengsen ikke er tørket godt nok?


#24

Input sa for siden:

Hva har han gjort? Jeg synes han hadde mye fin pynt, men vil ikke støtte bedrifter som ikke er greie.


#25

Musemus sa for siden:

Jeg har fått med meg at han har endel ufine clickbaits og utlevering av barn som ikke er helt bra. Mulig Nextlife tenker på noe annet.


#26

Nextlife sa for siden:

Nei, det er akkurat det samme jeg tenker på. Jeg synes han fremstår som en usjarmerende fyr.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.