Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Egg - hvor mye får produsenten?

#1

frukt sa for siden:

Jeg kom til å tenke på det i forrige uke. Jeg har pleid å kjøpe brett med egg for 55 kr på Obs, og lurer på hvor mye produsenten får?
Har forøvrig tatt meg selv i nakken og begynt å handle fra gårdsutsalg og grønnsaksboder. Det er jo flust av de her i området så det er ikke akkurat vanskelig.



#3

Bayone sa for siden:

Når jeg ser de prisene er jeg glad jeg utelukkende kjøper egg direkte fra lokale produsenter nå. Betaler heller mer for egg for at produsentene skal få alt selv. Stor takk til de som startet Reko-ringen.


#4

frukt sa for siden:

Takk Floksa!
Jeg kjøpte egg fra en grønnsaksbod på lørdag, og betalte bare 5 kr mer enn på Obs, så prisen er ingen hindring. Skulle gjerne ha benyttet meg av Reko-ringen her, men tidspunktet for utlevering passer ikke i det hele tatt.


#5

kamp sa for siden:

Hva med skjæveland?

For.varig knallgode egg!


#6

jolie sa for siden:

Får de en krone per kilo egg?


#7

Milfrid sa for siden:

:sjokk: Hvis det er tilfelle skal jeg kjøpe hvert jævla egg på gårdsutsalget i nabolaget her fra nå av? Jeg antar at da går hver krone til bonden og ikke noe til andre (ut over eventuelle avgifter)?

Jeg håper virkelig at bøndene får masse i oppgjøret i år. Og tror jeg skal begynne å bestille fra Fritt og vilt igjen av flere årsaker enn dyrevern. Det er noe vanvittig feil et eller annet sted når de som produserer maten sitter igjen med smuler og knapt det.


#8

-ea- sa for siden:

Jeg tenker at ved å kjøpe jordbruksvarer gjennom Nortura og Tine så støtter jeg de bøndene som har dette som et helårs levebrød, som Floksa og kollegene, selv om det er veldig liten andel av utsalgsprisen som tilfaller bonden.

Ved å handle på markeder o.l. så går pengene til de som har høner som hobby, og egentlig lever av noe annet.

Hva tenker dere om dette?


#9

Floksa sa for siden:

Haha. Nei riktig så galt er det ikke.
Fra sju kr for de minste/egg med klink/møkk til 27,61 kr/kg for økologiske.
Da er det ca 13-17 egg på kg.
18,71 for den best betalte kvaliteten på konvensjonelle egg.
I tillegg er det noen avtaler og et distriktstillegg.
Ca 1-1,5kr pr kg.


#10

Charlie sa for siden:

Hørte nettopp en fra Bondelaget som sa at alt brødet i butikken er deigklumper importert fra Polen. Ihvertfall alt det butikkbakte, antar jeg. Ha sa han bakte selv for å være sikker på at det var norsk korn, men mulig det er passabelt å bruke lokale håndverksbakerier, hvor det finnes?


#11

Floksa sa for siden:

Ja slikt er vel som regel ferdigvare, levert frosset.
Vi bruker bare brød fra lokalt lite kjedeuavhengig bakeri (12 brød for 400kr :hjerter: ) og lokal dame som selger på Reko ring.


#12

kamp sa for siden:

For tiden dukker det opp masse på min fb side om norsk hvete.
Greit jeg har cøliaki så det går ikke men når jeg har turt å bake med hvete (blir helt ekstremt dårlig av små mengder så selv melstøv kan jeg reagere på) så har det vert holli jeg har brukt.


#13

Sola sa for siden:

Vi kjøper klinkeegg til 40kr brettet, kjempegode egg som har litt ukurant størrelse eller tykkelse på skallet sitt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.