Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Solkrem for kroppen? Hva går vi for?

#1

Anne C sa for siden:

Jeg har i voksen alder vært veldig flink til å smøre meg, men jeg har ofte kjøpt den billigste kremen jeg kommer over. Nå som jeg har fått hudkreft så er det sikkert lurt å tenke litt nytt for kroppen også, ikke bare ansiktet.

Jeg ønsker meg en solkrem som funker på tidvis veldig tørr hud, den skal ikke være klissete, og helst ikke lukte vondt. (Selv om det selvsagt er veldig individuelt.)

Har du noen gode tips?


#2

Señora sa for siden:

Jeg liker Cliniderm sine (de runde flaskene). Er 2 for 1 nå på Boots iallefall.


#3

Millen sa for siden:

Jeg liker de store tubene fra Cliniderm. Men det er fordi jeg ikke klarer solkremer som er seige å smøre ut. De må være lette å smøre ut.


#4

meisje sa for siden:

Jeg anbefaler la roche posay, det fikk jeg anbefalt av min hudlege når vi trodde jeg hadde hudkreft (det ble senere avkreftet av biopsi), jeg har svært lys og tander hud, så har fortsatt med å smøre meg og være forsiktig med soleksponering. Har også kjøpt inn uv klær. Og en skikkelig solhatt. Jeg har mest plagg av den sportslige typen, men det finnes også vanlige klær med uv beskyttelse.


#5

Niobe sa for siden:

Jeg er immunsupprimert og bruker både La Roche Posay og Cliniderm. Jeg er fornøyd med begge, men ender ofte med Cliniderm fordi de er på tilbud.


#6

millact sa for siden:

Pleier å bruke La Roche Posay eller Vichy. Bruker høy solfaktor.


#7

Anne C sa for siden:

Høy faktor, solhatt og ikke så mye soling er egentlig fasiten denne sommeren.


#8

Karamell sa for siden:

Jeg bruker for øyebliket den fra Biotherm for den ble innkjøpt i høst og den eneste jeg har nå etter at solen kom litt brått på. De andre som ligger her er for gamle. Jeg tror jeg fant en mousse i fjor som tilfredsstilte mine bohov for å ikke klisse eller å ære "ekkel".

Som immunsupprimert er jeg anbefalt denne av hudlegene på Riksen, men jeg har jo ikke prøvd den ... Jeg har kjøpt mye lette, hvite 3/4 topper i stedet + solhatt. www.farmasiet.no/catalog/ansiktspleie/solpleie-ansikt/actinica-lotion-801,5005820?gclid=Cj0KCQjwgYSTBhDKARIsAB8KuksAqLa0ePNjAfHmG57Hqyb_co4PL4_yUl2wguittPXdfnDWp2OaXGcaAhRnEALw_wcB

Denne fra Avene er sikkert samme greia: www.apotera.no/avene-sunsimed-f50-80-ml?gclid=Cj0KCQjwgYSTBhDKARIsAB8KukvJIvWXOq2Z-IgYY57taFh5hStBHBUZaIWdRSc3mFXNDyvOV782re4aApZwEALw_wcB


#9

GinaK sa for siden:

Jeg må innrømme at jeg har vært elendig til å bruke solkrem tidligere. Er egentlig litt engstelig for huden min for det er flere jeg vet om som har vært hos hudlege og fått behandling for solskader...

Men er mørk og har god hud som ikke blir solbrent. Selv om jeg ser at jeg er rynkete på brystkassen.
Prøver å være flink og huske å smøre på solkrem på kroppen.

Jeg hater klissete krem og har vært fornøyd med cliniderm.


#10

Robyn sa for siden:

Cliniderm her også.


#11

Anne C sa for siden:

Jeg tester ut Cliniderm som jeg har brukt tidligere, siden det var tilbud på det nå. Og så har jeg bestilt den Karamell linket til over her.


#12

Hyacinth sa for siden:

Karamell, jeg har brukt Actinica i flere år. Kun på hals og bryst, jeg blir alltid veldig rød der. Det er en krem Radiumhospitalet anbefalte en slektning etter strålebehandling, så jeg vil tro den er god. Jeg blir litt rød uansett, men det blir jeg selv med klær, så… :vetikke:

Ellers ser jeg hudleger anbefaler La Roche Posay. Jeg har en som er ment for ansiktet, uparfymert sådan, men den stinker! Oppkast. Klarer ikke bruke den.

Jeg hater solkrem og er på evig jakt etter den perfekte som ikke klisser. Noe er mer klissete enn annet, men ingen er helt fri for kliss. Henger her for tips.

I ansiktet bruker jeg en ansiktssolkrem fra Avene. Den er helt grei.


#13

Nera sa for siden:

La Roche Posay eller Cosmica velger vi gjerne. Jeg er opptatt av høy UVA-beskyttelse fordi både jeg og datteren har anlegg for soleksem, og det framkalles av UVA-stråler. Ellers foretrekker vi solkremer som er uparfymerte, så da utgår mange merker.


#14

Anne C sa for siden:

Det optimale hadde jo vært om solkremen hadde vært like god å ha på som bodylotion. Men det blir liksom klissete nesten uansett.


#15

Nera sa for siden:

Det er filtrene som er klissete og fettete, og siden solkremen består til en stor grad av solfiltre, skal det godt gjøres å unngå det i noen grad. I mitt hode finnes det egentlig to typer solkremer: Tynne, oljete og klissete solkremer, og tykkere, klissete solkremer, og jeg synes sistnevnte er minst irriterende å ha med å gjøre. Jeg er også sånn som helst ikke vil smøre meg med bodylotion, heller.


#16

Hyacinth sa for siden:

Men det er jo forskjell på fysisk og kjemisk filter? :vetikke:


#17

him sa for siden:

Tror du slår meg i tander hud! Wow! Jeg blir utrolig lett brent og hadde en skrekkopplevelse hvor jeg fikk høy feber etter å ha blitt brent. Godt med en "solsøster" her på FP :humre:

Ja, jeg synes de med kjemisk filter fort kan være helt ok å smøre meg med (bruker gamle solkremer som bodylotion ...) men man må jo smøre, smøre og smøre når man bruker kjemisk filter. Jeg foretrekker ofte å kle på meg heller enn å smøre meg.

#18

Nera sa for siden:

Man må egentlig smøre like ofte med fysiske filtre, og de beskytter ikke like godt, så av og til er det faktisk bedre å kle på seg/holde seg i skyggen.


#19

Hyacinth sa for siden:

Jeg har egentlig ikke tander hud, faktisk. Men jeg er alltid rød på brystet. Året rundt, og verre i sol. Utover det tåler jeg ganske mye.


#20

Anne C sa for siden:

Jeg har store planer om å holde meg i det fine drivhuset mitt i sommer. Passet sånn sett bra at det ble ferdig i høst.
Det blir i alle fall ikke noe aktiv soling i solsenga i år. Kreften er på nesa fremdeles, men jeg aner ikke hvor stort arr jeg får. Det skal sikkert ikke eksponeres for mye for sol det heller.


#21

meisje sa for siden:

Hvordan skal det fjernes? Med kniv eller sånn lysbehandling som brenner den bort? Generelt blir man bedt om å unngå sol på ny hud og operasjonssår. En god solhatt tror jeg du vil ha stor glede av i sommer.


#22

Anne C sa for siden:

Det skal skjæres bort med noe som heter Mohs kirurgi. Jeg har kjøpt meg en caps-sak, og har også tenkt på en solhatt.


#23

~TM~ sa for siden:

Jeg bruker P20


#24

liefje sa for siden:

Jeg bruker Nivea på kroppen. Er det feil/farlig?


#25

Magica sa for siden:

Feil eller farlig? Med Nivea solkrem? Hvorfor skulle det være det?


#26

Niobe sa for siden:

Nivea sine solkremer har flere ganger kommet dårlig ut i tester som går på ingredienser. Hormonforstyrrende, allergifremkallende etc.



#28

Malama sa for siden:

Det er jo det mange av oss er oppvokst med, men tester viser gang på gang allergifremkallende, hornomsforstyrende eller andre ingredienser som gir røde surfjes og lave karakterer på test av solkrem, så vi bruker det ikke.


#29

liefje sa for siden:

Det var det jeg også lurte på. Siden Nivea er det tradisjonelle solkremmerket i mine øyne. Og billigere enn de som blir nevnt her. Da var det jo rart at ingen brukte det av de som hadde svart.

Men så fikk jeg noen svar her:

Hmm. Må lese meg opp litt ser jeg


#30

meisje sa for siden:

Vi kunne gjerne brukt Nivea om det ikke var pga sensitiv hud og soleksem. Særlig på kroppen. Jeg reagerer på endel solkremer med kontinuerlig væsking fra øynene mine, og det er så ubehagelig og en tydelig allergisk reaksjon, at vi har valgt å brukedyrere produkter. De ble itillegg anbefaltfra hudlegespesielt til min lysehud.


#31

liefje sa for siden:

Har googlet litt og ser at Nivea kritiserer at testene ikke inneholder et kriterie om hvor godt kremene beskytter, altså holder de hva solfaktor lover, holder de over tid, etter at man har badet etc. Disse tingene er jo veldig viktige, faktisk den viktigste grunnen til at man bruker solkrem: Man vil ikke bli solbrent, noe som vel er farligere enn det meste annet man snakker om når man bruker solkrem. Uten å ta stilling til om stoffene i solkrem er skadelige eller ikke, synes jeg de har et poeng, altså at testene er mangelfulle.

Jeg kan heller ikke forestille meg at verdens største solkrem-merke virkelig har skadelige stoffer i kremene sine. Hadde de hatt det, hadde vel flere rapportert om problemer så mye som disse kremene er brukt i alle år.

Vi har brukt Nivea på kroppen i alle år, og jeg tror vi fortsetter med det fordi kremene beskytter godt og vi aldri har reagert på dem på noen som helst måte. Det er jo heller ikke akkurat snakk om store mengder solkrem i løpet av et år sml. med andre ting man bruker daglig av kremer og såper og you name it.


#32

Anne C sa for siden:

For å være ærlig så leser jeg aldri tester når det gjelder solkremer. Jeg har fått med meg litt her og der på dette forumet, og noen ganger har jeg handlet i tråd med "råd" jeg har funnet her.

Problemet mitt nå er jo at jeg har fått hudkreft på den ene overarmen, som er tatt bort, og det jeg har på nesa. Det blir borte når det er tatt bort. Men når man først har fått hudkreft så kan jeg regne med at det kommer tilbake. Så i mellomtiden vil jeg gjerne smøre meg med kremer som kanskje beskytter litt mer enn bare faktoren.

Nivea sine har jeg aldri likt forresten, jeg liker ikke lukta. (Men jeg bruker Nivea nattkrem.)


#33

liefje sa for siden:

Jeg skjønner veldig godt at man er mer opptatt av sånt når man har fått hudkreft!! Og da særlig at solkremen man bruker gir full beskyttelse/sunblock (igjen et argument for at solkremtester skal ta med dette kriteriet i tillegg til å snakke om skadelige stoffer).

Og lukt er uviktig men viktig likevel. Hehe. Selv elsker jeg lukten av Nivea, det er liksom lukten av sommer for meg.


#34

Bayone sa for siden:

Vi bruker Cliniderm, 50 på ansikt 25 på kropp. 18-åringen har sensitiv hud og har reagert veldig på Nivea sin.


#35

veobra sa for siden:

Jeg har alltid brukt Cosmica, den selges på apotek. Jeg har ikke sjekket i det siste, men den har pleid å komme fint ut i tester.

Cosmica er rimelig og nå får man den nedsatt på apoteket. Det samme gjelder en del andre merker for tiden, så lurt å kjøpe nå.


#36

Niobe sa for siden:

Selvsagt er beskyttelse viktigst, men det finnes flust av solkremer på markedet som gjør det bra i både tester av beskyttelsen OG på innhold. ;) Jeg sjekker begge deler, og av de kjente solkremene på markedet, så er det vel ingen som utpeker seg med dårlig beskyttelse. Det er ingredienser som skiller dem. Så NIvea kan jo ikke bruke argumentet at deres kremer hadde gjort det bedre i test om beskyttelse var en faktor. Pun intended.


#37

Magica sa for siden:

Jeg kjøper litt forskjellig jeg, det går jo noen flasker i løpet av en sommer, og man bør jo ha en hjemme, en på hytta, en i strandbagen osv. Om en av de er fra Nivea tenker jeg er helt uproblematisk for oss. Ingen av oss har noen gang reagert på solkrem. Så jeg kjøper det jeg kommer over, på apoteket stort sett, det er jo ulike kampanjer. Til meg selv, kvinne 45 har jeg alltid en egen ansiktsolkrem faktor 30. Jeg har veldig fregnete hud og har begynt å få en del sånne… solflekker, pigmentflekker. Får også veldig rød nese, kronisk egentlig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.