Jeg trenger ny inspirasjon. Jeg vil ha litt inspirasjon på gode retter. Middag er stort sett ikke noe problem, jeg spiser det jeg lager til de andre, men uten ris/pasta/poteter. Men jeg begynner å bli lei mellommåltider, lunsj og snacks.
Nøtter og hjemmelaget granola spises det mye av, men jeg vil ha litt mer morsomme ting når jeg er fysen på noe. Gi meg inspirasjon.
Tapastallerken:
Speke/ost/oliven/tzatziki eller allioli som dip/agurkskiver og cherrytomater
Smoothie: Bær/mandelmelk/søtning stevia vanlijedråper og evt. fløte om du vil, blendes.
Ost og skinkerull med majones inni
Snackspaprika med kremost, krydder eller urter
To kokte egg med salt og smør/majones
Tunfisk i olje, majones, kokt egg delt i småbiter, rødløk, blandes som en salat, kan brukes på knekkebrød, spises som den er, legges i salatblad, eller ha sammen med salat.
Oopsie pizzas snurrer tok av i lavkarbo runden i 2009..
Selv lever jeg på hokkadio pannekaker for tiden
Baker opp 2-3 hokkadio gresskar, moser det og fryser det jeg ikke bruker.
Hwr ca 50 gram ferdig bakt per egg. Noe bakepulver, egg og litt ceylon kanel.
Enten har jeg det i en glasskål og 3 minutt i mikro eller som pannekake i panne.
Har på kokossmør (thights.no).
Kjempe godt! Kan også lage opp flere.. eller i større former(eks en brødform).
I går bakte jeg opp et stort flaske gresskar, skal koke noe kyllinglår i kraft i morgen og moser dette med egg. Så steker jeg det som mini omeletter.
Fettogforstand har jo mye men jeg er personlig ikke fan av de pga havrefiberen og at det er det i så mye! Fordi det er mye antibeitestoff der mens jeg holder kosten min nokså ren helt uten korn.
Lager mye ulike muffins med kokosmel, disse oppskriftene er lagt ut før her. Blåbær/mango (mango er jo forsåvidt høyt men det er lite i og dermed så er det jo ikke så gale..), kanelbolle muffins so, jeg har kaldt det fordi det smaker som kanelboller :rolleyes:l kanskje ikke hveteboller men smaken er der. Sitron.
Monsterbrownies med avokado muffins eller i kakeform går også unna her.
Jeg lurer nå i samtlige ansatte her i bof også i disse muffinsene og de er nå noe overrasket over at jeg har gjemt avokado inni :p
Kan evt søke opp oppskrifter igjen i morgen men må snart ta kvelden Mem alt er allerede delt her inne fra før.
Jeg har flere ganger laget denne ostesausen. til gratenger o.l. Veldig god, kjapp og enkel! :jupp:
100 g kremost naturell
1 1/2 dl kremfløte
10 skiver ost (velg selv hvor mye og hvilken ost)
2 eggeplommer
Persille
Salt
Pepper
Malt muskatnøtt
Slik gjør du det: Ha kremost og fløte i en kjele, kok på middels varme. Tilsett krydderet å smak til. Tilsett deretter osten og rør inn til den er smeltet. Trekk fra plata og rør inn eggeplommene.
Jeg spiser ikke lavkarbo, og i hvert fall ikke ketogent, men i realiteten blir det likevel nokså lavkarbo/slow carb. Jeg får nemlig store smerter av gjærbakst. Jeg synes ikke det er noe vanskelig å unngå brødmat, men jeg er heller ikke spesielt glad i brød.
Jeg spiser mye cottage cheese (elsker det), litt gresk yoghurt, litt knekkebrød (veldig grove), litt proteinrundstykker, litt byggrynsgrøt blandet med cottage cheese og ulike former for salater til lunsj.
Ellers er jo alt med egg lettvint, men jeg er ikke sånn superglad i bare egg, hrg vil gjerne ha det sammen med noe annet, derfor lager jeg sjelden omelett.
Kikertpannekaker (socca) er veldig godt og veldig enkelt. Spis med godt pålegg og grønt.
Mulighetene er egentlig uendelige.
Cottage cheese er genialt fordi det passer like godt med bær og nøtter som med skinke og salat.
Jeg lagde nettopp nesten det samme, bare at jeg hadde avokado-biter i stedet for egg. Ble veldig godt!
Ellers så synes jeg chiapudding er veldig godt. Greit å lage om kvelden og ta med seg på bussen til jobb. Blander da chiafrø med kokosmelk og av og til en fløteskvett, sammen med friske eller frosne bær. Og av og til litt sukkerfri søtning. Blir veldig godt og metter godt.
Dessert som minner veldig om riskrem: Kremfløte og cottage cheese, gjerne med litt hakkede mandler og kunstig søtning, og med hjemmelaget lavkarbosyltetøy. (Jeg lagde av blåbær i sommer.)
Det er også godt å blande cottage cheese med vaniljekesam (kan bruke den med kunstig søtning). Jeg bruker å spise det som mellommåltid eller kveldskos, sammen med blåbær og litt grovhakkede mandler.
Avokado i stekovnen: innmat fra en avokado blandes med et egg og krydder etter smak (jeg bruker chiliflak) og fordeles i skallene med litt revet ost på toppen og stekes. 180 grader varmluft i 15-20 minutter.
Omelett med babyspinat og hamburgerrygg: hiv en pose spinat i stekepannen (jeg har litt baconfett i den først) så spinaten faller sammen og så hell over egg og et par skiver hamburgerrygg skåret i småbiter. Godt med litt feta eller snøfrisk i også.
Ellers har rema her brød med kun 8g karbohydrater per 100g.