Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sicilia

#1

Hyacinth sa for siden:

Sommerferien vår går ofte dit vi finner de billigste flybillettene (skjønt billig og billig, dyrt uansett), og i år ser det ut til at det blir Sicilia/Palermo.

Aldri vært der. Noen som vil fortelle? :værsågod:

:)


#2

millact sa for siden:

Spennende!


#3

Hyacinth sa for siden:

Har ikke bestilt noe ennå, men det er ikke veldig mange alternativer heller, så lenge vi vil til Middelhavet.

Jeg er positiv til Sicilia, men har aldri tenkt på det som spesielt aktuelt tidligere (pga temperaturen og at andre reisemål har fristet mer), derfor har jeg ikke satt meg veldig inn i kultur og historie.


#4

kamp sa for siden:

Faren/kone min elsker seg dit og drar ned igjen nå. Kan spør han i kveld! Sett mye bilder fra hans tur og ser veldig fint ut! (Vistnok god vin.. men de er begge glad i vin hehe)


#5

Hyacinth sa for siden:

Så fint! :) Sicilia lager god vin, ja. :)



#7

kamp sa for siden:

Hva vil dere?

Strender?
Turer i fjellene?

Hva er interessene..

Svigerforeldre reiser svært ofte dit så de er der en del ;)


#8

Hyacinth sa for siden:

Aner ikke! Er forvirra. Dette kom litt brått på meg… mannen var litt gira…

Generelt liker vi sol, vakker natur, arkitektur, autentisk mat og lokal vin, litt strand, vakre småbyer og enda mer natur. Litt shopping, spesielt av lokale varer, idylliske små steder. Og enda mer natur.


#9

Hyacinth sa for siden:

Mannen sprengleter etter et sted å bo, og han snakker om Castellammare del Golfo. Et kjapt søk gjorde meg interessert.

Noen som har kjennskap til det?

Det er avgjørende at det er i rimelig kjøreavstand (1-2 timer) fra andre spennende steder å besøke, og at det er litt idyllisk i selve byen også. Gode spisesteder, koselig bysentrum og strender i nærheten er også fint.


#10

kamp sa for siden:

Fikk som svar at det er et veldig fint område hvor man finner mye i nærheten så far kunne fint anbefale det område!

God tur :)
Har egentlig lyst å ta meg en tur ned selv også men jeg er mer berg-og-dal-bane typen fremfor mat, sol, sand og fjell.. :rolleyes:


#11

IzziCreo sa for siden:

Vi har valgt å dele ferien i to; første del på stranden ved Altavila Milicia og siste halvdel i Palermo. Vi reiser fem stykker med svært ulike behov, men tror at den komboen blir bra. Jeg ble særdeles oppgitt da jeg lette etter overnatting for oss, for nesten alle steder trenger man bil. Vi ønsker å ha den muligheten åpen, men ikke at det er noe vi må ha. I tillegg var det krav om basseng, og det gjør nok letingen vanskeligere. Kanskje ikke dere trenger det?
Vi ønsket heller ikke lang transfertid fra flyplassen, så da utgikk endel spennende steder.


#12

Hyacinth sa for siden:

Takk for alle tips! :blomst:

Vi, som vanligvis bruker hundre år på å få bestilt noe, har bare kastet oss rundt og bestilt i hytt og vær det siste døgnet. Hadde ikke engang Sicilia på listen i forgårs. :knegg: Men når jeg leser om det, så virker både Sicilia og stedet vi skal bo på helt flott! :) Vi skal bo i Castellamare del Golfo, og det var egentlig helt tilfeldig at mannen fant det. Det ligger i passe avstand for dagsturer til Palermo, samt at det er masse muligheter lenger vest og sør også. Tror vi har hatt mye flaks.

Det er basseng, Izzi, men du har rett i at det ikke er så viktig for oss. Har riktignok med oss en konkurransesvømmer, men slike bassenger tilfredsstiller aldri hennes krav uansett. :knegg: Leilighetene ligger like ved stranden og var en av de som lå aller nærmest sentrum av de vi fant. Vi kommer til å ha bil uansett, det liker vi å ha, og vi er alltid på farten.


#13

IzziCreo sa for siden:

Åå, det høres supert ut, Hyacinth! Send meg gjerne link :blafre:


#14

Hyacinth sa for siden:

Link på prikk.

Det er jo ikke et kjempefancy sted, men det ser helt ok ut. Og beliggenheten virker super. :)


#15

Shun sa for siden:

Om dere kan må dere dra til Trapani og ta ferge over til Egadiøyene vest for Sicilia. Og overnatte.
Disclaimer; det er mange år siden jeg var der sist.


#16

Hyacinth sa for siden:

Det er til Trapani-regionen vi skal. :)


#17

IzziCreo sa for siden:

Takk! Ja, jeg tror jeg så disse da vi gikk gjennom, men ikke plass til oss alle :nikker:


#18

Blå sa for siden:

Vi planlegger nå storfamilieferie til Sicilia neste år så jeg er også veldig interessert i opplysninger om hvor dere skal bo og hvordan det er.

Vi vil virkelig helst ha et sted der vi kan klare oss uten bil og likevel komme litt rundt. Altså helst enten jernbanestasjon eller grei bussforbindelse. Rare kollektivreiser er en del av feriefølelsen. :D


#19

Hyacinth sa for siden:

Drar onsdag. Eller ikke. :knegg:


#20

IzziCreo sa for siden:

Det viste seg å være ganske vanskelig å klare seg uten bil på Sicilia, så vi endte opp i Palermo. Vi ønsker oss hotell med basseng, og det er heller ikke så enkelt i storby. Eller kanskje, men vi er en familie på 5 så det kan hende det begrenset oss. Du kan sjekke ut NH hotel Palermo. Vet også TUI har det i sitt program.
Vi hadde også booket oss et strandhotell utenfor byen, men mange hoteller ligger slik til at man må ha bil (hus og leiligheter også). Så vi avbestilte. Vi drar om en drøy uke. Kanskje.


#21

Anda sa for siden:

Noen som har gode, konkrete tips om guidet tur på Etna? Vi skal også(!) til Sicilia, men skal bo i Cefalu, så det kommer til å bli en drøy dagstur derfra. Har leid bil. Bør derfor ha planlagt på forhånd, kjenner jeg. :sparke:


#22

Hyacinth sa for siden:

Vi kom oss hit!

Er det noen som har vært vest på Sicilia og kan anbefale fine bilturer/steder? Vi skal ha bil ca en uke, og vi bor i Castellammare del Golfo.

Vi har tenkt en dag i Palermo, Trapani, Erice (er det noe??) og Marsala? Eller? Vet ingenting om det. Har hørt fine ting om Terrasini, men det så nitrist ut da vi passerte med taxi…

Ellers frister Scala dei Turchi, men er usikker på om det er verdt den forholdsvis lange kjøreturen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.