Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjettinglås til sykkel - oppbevare/få med på sykkelen, hvordan gjør du det?

#1

banana sa for siden:

Har ny elsykkel og lang, tung kjettinglås til å sette inn i en rammelås. En slik:

Det er noe herk å få den med, og alle rammevesker er laget for herreutgaver av sykkel med høy stang, hvilket jeg ikke har. Jeg har heller ikke korv, og tenkte ikke å ha sykkelvesker til enhver tid. Jeg kan jo snurre den rundt ramma på en eller annen måte, hvis det går å plugge den fast i rammelåsen mens denne er ulåst (har ikke sjekket), men da vil metallringen gnage på lakken i sykkelramma. Jeg har tenkt på en styreveske, men er usikker på om det funker. Det er litt kjedelig å alltid ha den i ryggsekken.

Hvordan får du med en tilsvarende lås på sykkelen?


#2

Miss Norway sa for siden:

Jeg endte opp å feste min lås rundt livet som et belte.


#3

frukt sa for siden:

Det finnes vesker med litt størrelse til å ha på styret.


#4

løve70 sa for siden:

Jeg har tilsvarende og surrer den bare rundt ramma, den kan plugges fast i rammelåsen selv om den er ulåst. Min er for kort da, så det er vanskelig å feste sykkelen noen steder. Jeg er på utkikk etter en som er lengre. Den er jo litt tung, så ser for meg at dette er den beste løsningen. Om du skal sykle til samme sted hver dag, ser jeg mange som har slike kjettinger surret fast i sykkelstativet hele tiden....



#6

Isprinsessen sa for siden:

Har min lås i en veskesak som festes bak under setet.


#7

My sa for siden:

Snurrer den rundt setepinnen eller styret.


#8

C3PO sa for siden:

Jeg snurrer også min rundt setepinnen. Min er litt lenger enn den på bildet.


#9

løve70 sa for siden:

Noen som forresten vet hvor man billigst får tak i slike kjettinger (trenger som sagt en som er lengre enn den jeg har)?


#10

banana sa for siden:

www.bikester.no/tilbehor/las/rammelas-og-diverse/abus/

Hvis noe der er langt nok. Jeg har 130 cm kjøpt på Evo Elsykler (dyrt), jeg synes nesten det blir for langt.


#11

banana sa for siden:

Det hadde vært det ideelle, også glemte jeg å skrive at jeg har settepinne med demping. Da utgår omtrent alle setevesker siden de har en borrelås rundt setepinnen akkurat over der de to rørene går ut og inn av hverandre.


#12

venla sa for siden:

Jeg har tilsvarende lås i sykkelveske.
Har to sykkelvesker som alltid er på, for liker ikke å ha sekk på når jeg sykler. Der har jeg også litt sykkelverktøy, ny slange og pumpe.


#13

løve70 sa for siden:

Den blir for kort. Vil tro min er 80 (så blir totallengde ca 94). Det blir ofte litt knapt. Usikker på om 100cm er langt nok. 130 må ihvertfall holde.


#14

banana sa for siden:

I tilfelle noen andre lurer en gang; jeg endte opp med å kjøpe denne i str. M (1 liter).

Den er akkurat stor nok, legg å legge inn låsen men ikke så stor at det blir mye tomrom. Den passer akkurat innimellom de to nederste stengene på sykkelen, men er veldig lett å tilpasse til omtrent alle sykler, vil jeg tro. Stroppene kan flyttes rundt hele omkretsen. Jeg er kjempefornøyd.


#15

Gaia sa for siden:

Den vesken så veldig praktisk ut! Jeg fester min kjettinglås rett under styret, og syns det også fungerer bra, selv med en ganske stor og solid lås.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.