Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Barcelona - tips og triks?

#1

Nada sa for siden:

Første utenlandstur på hvertfall 5 år, så jeg er svært rusten og ønsker dine tips for en fin langhelg i Barcelona i mai. Hva ser jeg? Spiser? Klær og sko bør være tilpasset som en varm, norsk sommerdag? Annet?


#2

millact sa for siden:

Tapas! Park Guell (tror den heter det) er flott.


#3

Karamell sa for siden:

Park Guell, ja og se Casa Baltó. Og gå til topps i La Sagrada Familia.

Det er fint og rusle i det gotiske kvarteret og det er fint å gå på havna utover.

Det er et bra matmarked på venstresiden oppover på la Rambla, mener jeg. (La Boqueria)


#4

veobra sa for siden:

Det er noen år siden jeg var der, fem seks år. Jeg synes La Sagrada Fmilie er interessant og fin. Vi hadde omvisning, det gir noe ekstra. De bygger og bygger og har sikkert kommet noe lenger nå.

Stranda var vi også på, gikk tur der. Utenom sesong for å bade da vi var der.


#5

Avatar sa for siden:

Mine tips vil nok skille seg ganske mye fra de andre. Jeg ville gått opp Tibidabo Mountain og tatt en lunsj/øl på tippen og ellers nytt synet av kirken der og ikke minst utsikten over byen. Det er kjempefine stier hele veien opp. Har gjort det tre ganger og gått forskjellig vei hver gang. Ville i tillegg spasert opp på Montjuïc. Ruslet rundt og avsluttet med noe å drikke på terrassen på hotell Miramar. Skikkelig digg der i sola! Det gotiske kvarteret er som nevnt kjempefint. Havna og stranda også. Jeg ville også sett La Sagrada Familia, men ikke betalt for å gå inn. Jeg er allergisk mot kø og mye mennesker samlet på ett sted og koser meg rett og slett ikke da (selv om jeg gjerne skulle vært på innsiden). Eller ville jeg bare ruslet rundt. Shoppet litt, spist og drukket og bare tatt inn alle inntrykk. Jeg elsker Barcelona!


#6

liefje sa for siden:

Jeg elsker restauranten Cal Pep. Den er bitteliten om omtrent ikke synlig utenfra. Likevel står det kø utenfor der hver dag før den åpner. Man går inn, får forhåpentligvis en plass ved disken på høye stoler og lar kokk/servitør bestemme hva man skal spise. Nyyyydelige retter, type raciones (litt større enn tapas, deles), mye basert på sjømat, masse vin og høy stemning. Man sitter tett i tett og kommer ofte i snakk med de som sitter ved siden av og de som jobber der, ser noe godt som naboen spiser og bestiller det, også. Rett og slett herlig. Men vær der i god tid før de åpner, klar for en herlig matopplevelse.


#7

Pelle sa for siden:

Bør bestille billetter på forhånd til La sagrada og Parc Guell. Restaurant med utrolig nydelig utsikt over hele byen oppe ved gondolen (rett på andre siden av veien). Sist jeg var der tok vi gondol, gikk en runde rundt borgen, det var fint, med utsikt over byen og den enorme havnen.


#8

Minerva sa for siden:

Har du vært her ennå, Nada? Flere tips fra deg?

Ønsker også konkrete tips til hoteller, og områder det er fint å bo.


#9

Karamell sa for siden:

Hotellet mann og sønn bodde på i helgen så fint ut på bildene de sendte, og de var fornøyd. Det het Gran hotel Havana. www.granhotelhavana.com/en/


#10

Nada sa for siden:

Ikke vært der ennå, men kan gi rapport neste uke :)
Skal bo på dette hotellet og satser på det blir bra.


#11

Minerva sa for siden:

Var hotellet bra, Nada? :D


#12

scilla sa for siden:

MACBA :jupp:


#13

amylin sa for siden:

Å, Tibidabo! :hjerter: :knegg: Kommer aldri til å ikke tenke på Joey …


#14

Nada sa for siden:

Fantastisk! Herlig luksus fra ende til annen!
Vi endte opp med trasking på måfå den ene dagen og det var herlig å se og oppleve byen på den måten.
I tillegg hadde vi tapas-vandring en dag og ellers mye mat og drikke egentlig :mett:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.