Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tyskland - er det noe av interesse der?

#1

Che sa for siden:

Vi tenker oss til Tyskland i sommer - kanskje. Vi kjører elbil. Det er mange som prater varmt om Tyskland som ferieland. Nå er det liksom mozeldalen og berlin jeg selv kommer frem til. Vi skal se og slappe av. Greit med bading og sånn og.


#2

Addison sa for siden:

Vi har vært noen ganger ved Østersjøkysten, veldig mange fine steder der, helt fra danskegrensen. Været er jo ikke nødvendigvis så stabilt og varmt som lengre sør, men vi hadde en uke for noen år siden der det føltes helt som "syden". Ferge til Kiel så er du allerede nesten framme. :nikker: Lübeck er en nydelig by, blant veldig mange. Uendelig mye å se og gjøre, kjempestort land, så det kommer jo som vanlig an på hva dere liker. Berlin er magisk!


#3

Inagh sa for siden:

Slenger meg på Lübeck og Berlin, flotte byer. Hamburg er overraskende trivelig. Ellers er det ørtogfjørti pitoreske landsbyer. Rügen er ei øy utenfor Stralsund hvor det skal være veldig fint med tanke på strender og bading. Gubben (Germanofil sådan) sier Sylt også er flott.


#4

Che sa for siden:

Tusen takk for tips. Google har jo fortalt meg om noe - (disse strandbyene f.eks) Hvordan er det å kjøre i Berlin, mon tro?


#5

Tjorven sa for siden:

Vi skal til Dresden i sommer. På grunn av historisk interesse. Vi skal ta en overnatting i Hamburg også.

Knerten gleder seg veldig til å spise schnitzel og schweinhaxe. Tradisjonell tysk kost passer den gutten særdeles godt.


#6

Pamina sa for siden:

München er en super by også, det er enormt mange små idylliske plasser når du kjører rundt. Bonn - gamle hovedstaden i Vest-Tyskland er fin, masse musikkhistorie om man er interessert i det.


#7

banana sa for siden:

Lünenburger Heide!


#8

Stompa sa for siden:

Heidelberg.

Elvebåt på Rhinen.

:elsker:


#9

Pamina sa for siden:

Köln


#10

liefje sa for siden:

Tyskland er utrolig undervurdert som ferieland. Det er så utrolig mange hyggelige steder om man bare tar av fra Autobahn. Det er muligens det at Autobahn er lagt til de mest gudsforlatte kjedelige skoger e.l. som gjør at man liksom ikke kan tro at det kan være sjarmerende og hyggelige steder utenom den?? Anbefaler de fleste store byene også. Og en haug av mindre landsbyer både i sør og nord. Jo lenger sør man kommer, jo mer sånn typisk tysk med litt italiensk flair blir det, både på arkitektur og mat. Jeg har vært i flere av vindistriktene (Mosel, Rheingau etc.). Masse fine slott er det også, særlig i sør. Jeg anbefaler særlig Hamburg, Berlin inkl. Potsdam, Køln og München. Og av mindre steder Lübeck og Celle (rundt Hamburg), Baden Baden, Nürnberg, Freiburg og mange flere, litt jernteppe akkurat nå når det gjelder navn, men det er virkelig veldig fine og veldig annerledes steder rundt om i hele Tyskland omtrent.


#11

nokon sa for siden:

+1 på Lübeck og Berlin. Begge er byer det er flott å vandre gatelangs i.


#12

Che sa for siden:

Tusen takk for gode tips!
Nytt dilemma: Oslo Kiel koster plutselig helt avsindig mye. Pleier det å være slike tilbud som dukker opp før sommeren, eller skal vi bare enten velge å betale 8000 for å ta båt en vei - eller skal vi kjøre gjennom Danmark eller evt gjennom Sverige liksom?(opprinnelig plan var å ta osloKiel - så være i Tyskland, kjøre hjem om Danmark med båten Hirtshals-Larvik på vei hjem.


#13

nokon sa for siden:

Vi køyrde Warnemünde-Trelleborg og overnatta i Malmö, heim frå Berlin for nokre år sidan. Då køyrde vi frå Berlin til Warnemünde pluss ferga dag 1 og deretter Malmö-Oslo dag 2. Trur den ferga tok 6 timer omtrent.


#14

Charlie sa for siden:

Tilbud på Color Line pleier nærmest uten unntak å være på lavtrafikk-avganger, dvs avganger søn-ons utenom skoleferiene. Dvs ikke helger og skoleferier. Da selger de formodentlig ut alt til full pris uansett.

Akkurat nå er vel folk kjempesugne på reising, og Kielferga er generelt en bra start på alle Europaferier fordi man sparer en god del timer bak rattet. Så jeg ville tenkt at det var best å bare sikre billetten om man vil med båten, prisen går ikke ned, men det kan bli fullbooket (særlig bildekk).

På Scandinavian Seaways til København pleier det å være en transportreise rabatt om dere er NAF-medlem. Hvis det er et alternativ.


#15

meisje sa for siden:

Kielbåten er avsindig dyr i alle skoleferier. Det er ofte billigere å ta fly t/r enn båten en vei. Men det går jo fint å kjøre over Danmark/Sverige en vei, og kanskje ta larvik-Hirtshals en av de andre veiene. Det som bestemmer er jo om dere er mest prissensitive eller tidssensitive ? Tidligere har det vært relativt rimelig å leie bil i Tyskland, så det kan være verdt å sjekke ut før dere bestemmer dere.


#16

Che sa for siden:

Vi har endt opp med å kjøpe flybilletter til Berlin, så leier vi bil de dagene vi skal kjøre rundt. Hvor mange dager trenger vi i Berlin? Og hva må vi se der? Og hvor skal vi bo?


#17

Lizzie sa for siden:

Det er også verdt å merke seg at de har et tilbud på tog i Tyskland i sommer, med 9€ per snute for all lokaltrafikk og regionaltog i en hel måned. Det er faktisk utrolig billig.


#18

Che sa for siden:

Oj! Det er jo helt utrolig billig! Vet du hvor de kjøpes?


#19

Lizzie sa for siden:

De skal kunne kjøpes i bahn-appen når det nærmer seg junt, og i automater og nillettluker på stasjonene. Det gjerlder for juni, juli og august.


#20

Tjorven sa for siden:

Men merk at det bare gjelder på lokal- og regiontog. Tog i Tyskland kan være utrolig effektivt hvis man tar hurtigtog, men kan også bruke uendelig lang tid hvis man velger lokaltog.

Men det er virkelig superbillig. Det er det.


#21

Che sa for siden:

Ja, det så jeg. - Vi ha planer om en runde med hurtigtog og - men det var ikke billig da.

Har bestilt plass å bo i Berlin - leilighetshotell. Litt usikker på om jeg skal bestille et annet (usikker på hvor det er finest å bo, rett og slett) - Holder oss i området rundt "mitte" per nå - men tips taes gjerne i mot med takk.


#22

annemede sa for siden:

Vi var innom Kassel en gang. Flott slott, nydelig kunstutstilling og enormt flott parkanlegg.


#23

Che sa for siden:

Ser ut som om Tyskland er gode på parker sånn generelt sett.


#24

annemede sa for siden:

Og mange flotte slott. Keiser Wilhelm II var, etter det jeg husker, en som likte slott. Neuschwanstein og Oberammergau, eller hvordan det nå skrives.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.