Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oslo i slutten av mai

#1

Taien sa for siden:

Ene poden og jeg skal på Jeff Dunham i Oslo i slutten av mai.
Vi skal bo på Hotell Verdandi, kjenner noen til dette? Er det langt til Oslo Spektrum? Er det gangavstand?
Kan dere anbefale noe annet som kan være gøy for en 12-åring? Helst noe som er sentralt, for jeg er rævva på å finne fram!! Og det trenger ikke koste skjorta heller...

Hvis det er andre hotell i samme prisklasse som er mer anbefalt tar vi gjerne i mot tips. Jeg har gratis avbestilling en stund til.


#2

annemede sa for siden:

Har du sjekket coop hotellkupp?


#3

gnuri sa for siden:

Jeg vet ikke pris i forhold til der dere har tenkt å bo, men vi bodde her for litt siden: no.hotels.com/ho179737/?q-check-in=2022-06-24&q-check-out=2022-06-26&q-rooms=1&q-room-0-adults=1&q-room-0-children=1&q-room-0-child-0-age=12&f-lid=1717658&f-name=karl%20johan&sort-order=DISTANCE_FROM_LANDMARK&WOD=5&WOE=7&MGT=2&ZSX=1&SYE=3&YGF=14

Helt super beliggenhet, nydelige senger og hyggelig betjening. Veldig god frokost også.

Og for å svare på det du spør om- det er en kort gåtur fra hotell Verdandi til Oslo spektrum. Det er litt lenger fra det hotellet vi bodde på, men fortsatt ikke langt. (og jeg er lat, så når jeg synes det ikke er langt, så sier det litt :humre:)


#4

apan sa for siden:

Kjenner ikke hotellet, men det er ikke langt nei. Det tar kanskje 15 min? Avhengig av tempo. Man kan gå raskere også. Fin og enkel gåtur ned Karl Johan (feks).
Dere bor jo ganske nær Aker brygge. I finvær er det hyggelig med en tur dit. Eller på festningen.


#5

Retz sa for siden:

Reptilparken kan være noe for 12-åringen. :digger:


#6

Tjorven sa for siden:

Mine unger liker å spise på Oslo Street Food i Torggata (helt klart gangavstand fra hotellet deres). Da er det så lett å kombinere at vi liker forskjellig mat, og så kan man forsøke litt forskjellig. Det er jo litt kaotisk, men du får en veldig urban følelse.


#7

Input sa for siden:

Min, som er samme årskull som Taien sine, er også veldig fan av mathallen i Torggata. Det er vel det spisestedet han er mest entusiastisk til.


#8

nokon sa for siden:

Min niåring er jo litt yngre, men han er veldig glad i Akershus festning. Elles er det jo veldig fint å vandre gatelangs i sentrumsområda og finne på ting etter kvart som dei dukker opp.


#9

Input sa for siden:

Enig. Og går man innom og gjennom (fra KJ-siden) det nye biblioteket, kommer man til et veldig fint område. Får man fortsatt kjøpt donughts der? For det liker min kid veldig godt.


#10

Taien sa for siden:

Det hotellet var en del dyrere. Vårt ligger på 4000 for to netter. Jeg så på Coop hotellkupp og fant et veldig billig hotell på Økern. Men det er jo herlig å være midt i suppa også da. Oslo Street Food er notert! Hørtes ut som noe poden vil like!


#11

sindrome sa for siden:

Vigelandsparken? Starbucks? Pincho nation hvor man bestiller småretter på app?


#12

sindrome sa for siden:

Stolpejakt kan være gøy, last ned appen og finn kart for Oslo, så får dere kommet dere rundt i byen, samlet poeng og det er helt gratis.


#13

Millen sa for siden:

Deichman i Bjørvika. Rusle rundt I byen og kikke.


#14

shute sa for siden:

Tolvåringen sier bubble tea på Teaology, dessert på Talormade (donuts), mat på Oslo Street Food, Koie Ramen eller San Francisco Bread Bowl, shopping på Outland og Grünerløkka, utsikt fra Ekebergparken.

Du vil virkelig ikke bo på Økern.


#15

Taien sa for siden:

Jeg vil ikke det nei? Takk, da beholder vi hotellet vi har og betaler heller litt mer for å bo sentralt.
Takk for tips. Er Outland Oslo annerledes enn Outland Stavanger? Er det lett å komme seg til Grunerløkka? Jeg har lyst til å dra dit (vet ikke hvorfor, men har liksom alltid hatt lyst til det...)


#16

Taien sa for siden:

Er det forresten kafeer o.l. oppe på søndagen? Vi har noen timer å kverke før vi tar flytoget til Gardermoen...og føler ikke for å vandre der ute i mange timer.


#17

Timar sa for siden:

Hvis hotellet på Økern er vesentlig billigere enn å bo i byen, og reisekassa ikke er utømmelig, så hadde jeg heller bodd der og brukt de inntjente kronene på mer moro i byen. Økern er en kort t-banetur fra sentrum (men hvor langt er det fra hotellet til t-banestasjonen?) og det går t-baner ofte.

12-åringen ville jeg tatt med ut på badeområdet ytterst på Sørenga, og da går dere også forbi Operaen, Deichmanske og Munch-museet på veien. Oslo street food i Torggata er artig å oppleve.

Hvis været er fint: Ta båten ut til Hovedøya, eller bli med den på en liten rundtur i Oslo-fjorden.

Gå opp Karl Johan til slottet og heng litt, gjerne ved vaktbytte.

For en ung turist er det kanskje gøy å ha vært på Oslo city også? Shopping i storbyen!


#18

Tjorven sa for siden:

Grünerløkka er en lite passértur fra Oslo Street Food. Jeg liker å gå på løkka.

Kafeer og spisesteder er åpne på søndager, men butikkene er ikke det. Gåtur i festningen er en ypperlig søndagsaktivitet.


#19

liefje sa for siden:

Flere av butikkene på Grünerløkka er åpne på søndager, men ikke så tidlig på dagen.


#20

Taien sa for siden:

Flyet vårt går ikke før rundt kl 21 så vi har mange timer og slå ihjel.


#21

nokon sa for siden:

Viss det er det hotellet eg gjetter på på Økern er det veldig kort veg til t-banen og det tar 15 min til sentrum. Banen går kvart 7. min. Så eg tenker som Timar. Det er ikkje midt i gryta, om du treng hotellrom-pauser midt på dagen.


#22

apan sa for siden:

Jeg støtter meg til dem som sier at du ikke vil bo på Økern.


#23

Millen sa for siden:

Jeg og.


#24

Fintdethei! sa for siden:

Jeg bestilte Coop hotellkupp 2 netter i pinsehelgen, på The Hub (svært konferansehotell da, rett ved Oslo S) til 1400,- per natt. Men første gangen jeg sjekket, var det ikke noe ledig. Så det kan være lurt å sjekke litt fremover, for plutselig er det avbestillinger også.


#25

-ea- sa for siden:

Citybox og Smarthotel er vel også ganske billig. Comfort Xpress Central station kommer opp som billigst på booking-appen. Har ikke erfaring med noen av disse.


#26

Luftslottet sa for siden:

Hvis dere har en hel søndag, ville jeg kanskje vurdert f.eks. Teknisk Museum, selv om det er en liten tur til Kjelsås.

Ellers har dere Popsenteret som ligger på løkka, så det går an å kombinere med tusling og eventuell shopping.

Outland i Oslo er svær. Jeg har ikke vært i den i Stavanger, men Oslo-butikken er minst dobbelt så stor som den i Trondheim, iallfall. Du har også en Warhammerbutikk rett rundt hjørnet og Neo Tokyo på Arkaden, som er kanskje tre rusleminutter unna, om noen av dere liker sånt.


#27

Stompa sa for siden:

Citybox har jeg prøvd. Veldig fornøyd med tanke på prisen; nytt, rent og ryddig, stort bad.


#28

Taien sa for siden:

Nå ser det ut som om mann og andre poden også blir med, så da må vi finne nytt hotell enn det vi hadde. Vi har ikke råd til nesten 8000,- for to netter.
Jeg skal sjekke ut de dere tipser om. Og følge med på Coop sitt hotellkupp.
Vi skipper Økern, siden dere virker relativt samstemte om det. :knegg: (Hva er galt med Økern forresten?)

Det er jo herlig å bo sentralt, jeg må innrømme det. Spesielt etter showet fredag kveld i Spektrum.


#29

Taien sa for siden:

Nå så jeg et sted som het Anker Apartments på Grünerløkka. Kjenner dere til det? Hvordan er det å komme seg derfra og til Spektrum f.eks.?


#30

apan sa for siden:

Det er ikke noe galt med Økern, men det er ikke i byen. Om man ønsker en Oslohelg, ville jeg bodd mer sentralt. Også for å kunne gå innom rommet litt lett etc.
Anker Apartments ligger ved legevakta. Det er mye ymse rundt der. Jeg tror ikke jeg ville bodd der med barn. Da ville jeg kanskje heller tatt Økern.

Er det ikke et Comforthotell eller noe på Skøyen?


#31

Luftslottet sa for siden:

Jeg ville ikke bodd på Anker, der kan det være ganske utrivelig rundt. Da er det bedre med Økern.

Nordic Choice har noen litt billigere hoteller som heter Xpress, både på Oslo S og Youngstorget, kanskje det kan fungere?


#32

Luftslottet sa for siden:

Hvis det er ledig til rett tid, er Cochs pensjonat et rimelig og helt ok alternativ, selv om det ikke er så hotellete. De har firemannsrom også. Det ligger rett bak Slottet og i gangavstand til det meste. Om dere er trøtte i beina fredag kveld, går det trikk ikke langt fra Spektrum til stoppet Welhavens gate, rett ved hotellet.


#33

Taien sa for siden:

Cochs var desverre ikke ledig de datoene.
Da dropper jeg Anker også. Jeg har jo klart et hotell, men er på stadig søk. :humre:


#34

Taien sa for siden:

Jeg er så lite kjent i Oslo at det nesten er flaut. Har ikke peiling på hvordan NOE ligger i forhold til hverandre. Derfor mange rare spørsmål.


#35

millact sa for siden:

17-åringen og jeg skal om tre uker. Vi kjører inn og bor på Scandic Fornebu. Tar bare buss inn. Vi har bodd der i høst, det var praktisk.

Sjekk hva booking.com har.


#36

Taien sa for siden:

Ja, det er booking.com jeg bruker. :jupp:


#37

liefje sa for siden:

Har du sjekket de ulike frogner house appartments (ikke bare på frogner). Flere jeg kjenner har likt seg veldig godt der og funnet bra priser. Både Frogner og de andre stedene de ligger er veldig sentrale. Finnes med både ett og to soverom


#38

-ea- sa for siden:

Jeg gjorde et søk på booking.com på den helga (fredag til søndag) for to voksne og to tolvåringer og fikk flere forslag til rundt fem tusen:


#39

nokon sa for siden:

Økern er eit område i vekst. På avstand virker det som eit industriområde mellom to store motorveier. Men det er faktisk eit veldig trivelig område, og dei siste års har det komme til mange nye spisesteder, kaféer og trivelige uteområder. Det er eit åpent og inkluderande nærmiljø og eit triveleg område å bu i. Det er god kollektivdekning, så som boligområde er det ingenting gale med Økern. Særlig ikkje sett opp mot avstand til sentrum. Så det er ikkje noko gale med Økern. Men det er ikkje sentrum og ein mister moglegheita til å gå innom hotellrommet og ta ein pause innimellom slaga. Når eg er på byferie, foretrekker i alle fall eg å bu meir sentralt. Det pleier vere godt å kunne trekke seg litt tilbake og sløve litt på hotellrommet, dersom ein har traska heile formiddagen og skal ut igjen og spise middag eller på kulturelle tilbod. Då pleier eg å like å slippe å bruke den halvtimen på å ta banen tilbake til hotellet og endå ein halvtime tilbake til byen. For det tar fort såpass tid å komme seg avgårde. Det er 6 km. frå sentrum, liksom. Kan kanskje samanliknast med å bu på Lura eller Sola (bortsett frå betre kollektivtilbud) når du skal ha ein weekend i Stavanger.


#40

Taien sa for siden:

Det gjorde avstanden forståelig Nokon. Jeg er enig i at det er godt å bo sentralt.


#41

nokon sa for siden:

Men Skøyen er ikkje meir sentralt då … det er bare på andre sida av byen.


#42

Taien sa for siden:

Da nærmer det seg avreise. Bare noen dager igjen. Det ble Hotell Verdandi som ligger veldig sentralt. Kan dere tipse meg om gode spiseplasser for oss...noe som kanskje er litt spennende for poden? Ikke sushi, gjerne fiskemat som skalldyr osv eller kjøttmat.


#43

Tjorven sa for siden:

Jeg pleier å tipse alle som kommer til byen med tenåringsbarn om å spise på Oslo Street Food i Torggata. Det er ikke fancy, men det føles veldig hipt og urbant. Og ALLE finner noe å spise der.


#44

apan sa for siden:

Pincho Nation pleier også være en hit i den alderen selv om mange synes det er et grusomt sted.


#45

Taien sa for siden:

Takk for tips. Kom gjerne med fler...


#46

apan sa for siden:

Døgnvill har gode burgere og de holder til mange steder. Feks er det en filial nær Bjørvika og en på Tjuvholmen vel.


#47

millact sa for siden:

Vi var på den på Vulkan forrige helg. Deilig mat! Men dere har jo Døgnvill i Stavanger og.


#48

Taien sa for siden:

Er det noen steder som passer bra til lunch plasser da? Jeg så litt på Poncho Nation, er det bare småretter der? Kanskje det passer bedre til lunch?


#49

apan sa for siden:

Opplegget der er småretter. Man kan godt bestille færre småretter og spise lunsj, men jeg tror ikke den åpner så tidlig. Tanken er type middag med småretter.

Til lunsj kan man jo strengt tatt spise hvor som helst. Jeg tror jeg ville gått for type Godt brød eller Åpent bakeri eller noe, men det avhenger jo litt av hva dere liker og hvor avansert dere vil gjøre det. Vi har ganske store begrensninger på lunsjsteder og ender derfor ofte på Joe and the juice når lillesøster (som har cøliaki) og jeg er i byen. Hun liker seg godt der, men jeg synes strengt tatt det er dyrt for ganske lite mat.

På Løkka er det et sted som heter Creperie de Mari, med pannekaker med søtt og salt fyll. Der liker mange barn seg.



#51

Syrinx sa for siden:

Slår det samme slaget. De friske vårrullene der blant annet. Aiaiai.


#52

millact sa for siden:

Tror det var Godt Brød i Bjørvika vi spiste lunsj på, dvs vi tok med oss panini ut og satt på bryggen og så på livet i det deilige været. Etterpå kjøpte vi donut over gaten på Tailor Made. Det var mye folk overalt, så å vente på bord et sted var ikke aktuelt.


#53

sindrome sa for siden:

Koie Ramen er vel også et godt alternativ for lunsj. De har flere filialer tror jeg.


#54

Kaprifol sa for siden:

Vi har vært flere ganger på Buns Burger på Sørenga. Der har de veldig gode burgere og fries, og mine tenåringer liker seg der. Jeg også. Fint å gå dit om sommeren, men populært område med mye folk. Fint å bade på Sørenga, flott å rusle ut til enden av kaia og bare slappe av der også. Men kan være sild i tønne på en godværsdag.


#55

Taien sa for siden:

Da reiser vi i morgen tidlig. Vi gleder oss veldig begge to (første flyturen for poden). Jeg er spent på om jeg finner fram både til hotell og til de forskjellige tingene vi skal gjøre...alt skal være i nær gangavstand så det går nok bra.


#56

millact sa for siden:

God tur, kos dere masse!


#57

Chablis sa for siden:

God tur, Kos dere.


#58

Millen sa for siden:

God tur, kos dere.


#59

gnuri sa for siden:

Riktig god tur :klemme:


#60

Taien sa for siden:

Takk takk. Hvordan er det med flytende ting på fly nå? Tenker på håndkrem osv. Vi har bare håndbagasje, så jeg kan ikke sende noe....


#61

liefje sa for siden:

Ingen nye regler på det. Alt må være under 100 ml og få plass oppi en sånn pose. Egentlig bare 1 pose, men de er ganske fleksible på det.



#63

Taien sa for siden:

Jeg tok ikke sjans på håndkremen (mobilen rettet det til håndjernene....jeg lot de også bli hjemme...). Nå sitter vi på Flytoget. Guttungen har hatt sin første flytur og det var rimelig turbulent i dag, men det gikk bra.


#64

veobra sa for siden:

God tur videre. Yr sier fint vær fra i morgen og du finner helt sikkert frem.


#65

Taien sa for siden:

Jeg må lime inn det jeg skrev på fb tidligere. Nå kan jeg le, men det gjorde jeg IKKE da.
Vi hadde en interessant start på helgen vår, David og jeg. Da vi kom til hotellet var det bare automatisk innsjekking, og den ville ikke godkjenne oss. Jeg ringte hotellet og den engelsktalende indiske damen kunne surt fortelle at vår reservasjon var kansellert. Da jeg noe småhissig sa at jeg ringte for TO dager siden for å sjekke at vi hadde hotell og samme damen kunne bekrefte dette, ble hun enda surere. Hun hadde KANSKJE et dobbeltrom, som mirakuløst forsvant da jeg sint lurte på hva de drev med på det hotellet.
Så der sto vi....uten hotell. Så da ble Scandic vår redning. En smule dyrere, men safe og bra!
På vei bort til Scandic ble vi truffet av et krigsskip i form av fugledritt..... Hvis vi nå blir plassert bak en stolpe på showet i kveld og ikke ser en dritt, ville dagen være fullendt. Hurra for oss.


#66

Fintdethei! sa for siden:

Aiai, spennende! Lykke til videre :knegg:

Vi skal til Oslo neste helg, tar med paraply mot fugledritten...


#67

Taien sa for siden:

Gjør det! :knegg:


#68

Timar sa for siden:

I alle dager! Hvilket hotell var dette? Jeg ville sendt dem bestillingsbekreftelse og prisen på nytt hotell og bedre de betale mellomlegget.

Max uflaks med fuglemøkk, da! Det har jeg ikke opplevd i Oslo, enda jeg har bodd der i mange år og fortsatt er der stadig vekk..


#69

nokon sa for siden:

Ja, det ville eg og gjort.


#70

Taien sa for siden:

Kommer ingen vei med det hotellet dessverre. Men helgen har vært helt magisk, og ble toppet med at poden møtte sitt forbilde og helt, Victor Sotberg på et bakeri på Karl Johan. :glis:


#71

millact sa for siden:

Så gøy!

Bestilte du på hotellet eller booking.com el?


#72

Taien sa for siden:

Jeg bestilte via Booking.com. Hotellet mente at det var Booking som hadde kansellert hotellet, men de sier nei til det. Det må en fysisk inn å gjøre selv. Og jeg ringte jo hotellet på onsdag, og da var alt ok sa de....


#73

millact sa for siden:

Da hadde jeg klaget til booking.


#74

nokon sa for siden:

Forbrukerombudet.


#75

Taien sa for siden:

Jeg er konfliktsky, så jeg lar det nok bli. Tross alt er jeg mer fornøyd med hotellet vi fikk både av standard og beliggenhet. Hadde det vært et valg da vi bestilte tidligere, hadde jeg nok valgt Scandic.


#76

Lille meg sa for siden:

Man trenger ikke å klage med sur stemme, og det kan også gjøres via e-post:

Dette er ikke greit, Taien. Jeg hadde blitt skrekkelig sur, og hadde hentet fram utestemmen min. :sur:


#77

Taien sa for siden:

Jeg hentet frem utestemmen ja. Som mest sannsynlig var grunnen til at de gikk fra å ha et rom ledig til plutselig å ikke ha et rom ledig... Takk for supert utkast til mail! Den bruker jeg i sin helhet og sender avgårde. Tusen takk!


#78

Lille meg sa for siden:

Så godt å høre at du ikke gir deg her. Stå på videre! :heia:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.