Jeg skal bake en marsipankake til konfirmasjon og mamma skal bake en opp ned kake. Men trenger et nøttefritt alternativ og tenkte på sjokoladekake. Har noen tips om oppskrifter på runde sjokoladekaker med fyll og som gjerne også ser litt flotte ut?
Min soleklare favorittsjokoladekake er Sting sjokoladekake. En myk og saftig bunn og en deilig sjokoladekrem basert på eggekrem man smelter sjokolade og smør i.
Det er også den kaken som for tiden er ønsket når jeg baker til venner og kjente sine ulike feiringer. www.detsoteliv.no/oppskrift/cafe-stings-sjokoladekake-med-ekstra-mye-sjokoladekrem
Jeg pleier å pynte den enkelt ved å ringle smeltet sjokolade over og å trille noen kuler i marsipan i ulike farger, gjerne nyanser av samme farge om det er et fargetema og kanskje rulle noen av de i gull eller sølvpulver som jeg legger tilfeldig rundt på kaken.
Elegant og enkelt.
Ja, det inkluderer mandler. Alt trenger ikke være nøttefritt, men tenker vi kan iallefall ha en kake som er det.
Jeg har ikke tenkt å ha like mye kaker som vi hadde i største sin konfirmasjon siden vi skal feire på restaurant med tre retters. Så det blir også dessert etter middagen.
Jeg synes Stingkaken er helt ufattelig oppskrytt. Og så ser den sjelden veldig pen ut, siden kremen ofte er en smørje. Den er helt ok altså, men ikke mer enn det.
Jeg har laget kaker som ligner på denne. Noen ganger har jeg har jeg sjokoladekrem inni også, i stedet for sjokolademousse, noen ganger bare sjokolademoussen, sånn alt ettersom.
Bunnen er helt ordinær, og kremen er søt og klissete. Og vanskelig å få fint på. Kaken er jo helt ok, men jeg har aldri forstått hvorfor den er så veldig populær.
Jeg tror at det som gjør den så populær er at bunnen er knallgod ( dersom man ikke overstreker den) og at kremen er noe helt annet enn den sedvanlige pisk-smør-og melis-tilsettkakao-kremen man vanligvis bruker til sjokoladekake. En eggekrem med nedsmeltet smør og sjokolade er adskillig mer smaksrik, fluffy i konsistensen og oppleves helt ulikt i munnen enten smørkrem.
Jeg har trodd hele livet at den kaka var spesiell for vår familie, den har min bestemor laget nærmest siden krigen (vel, etter krigen, antakelig. Mye sjokolade i). Men har funnet ut at den er «familieoppskrift» hos flere. Var interessant å finne den som «norsk tradisjonsmat». Liker at det er ordentlig sjokolade i både kaka og kremen.
Vi har pyntet på ulike måter opp gjennom, etter motene - dratt gaffel i mønster, seigmenn, nonstop, sprøytet kremen i mønster osv. Nåtildags har jeg lesset på biter av konfekt, da loaded var moderne, eller man kan smelte sjokolade, smøre tynt ut på bakepapir og brekke av tynne flak når den har stivnet og bruke til pynt.
Hadde også en kokebok med en fantastisk kake, kjøkkenet så ut som en krigssone med boller og kjeler, og det gikk med totalt 750 g kvalitetssjokolade, så klart den kaka ble god. :knegg: Men vet ikke om jeg anbefaler den. Det var mye jobb.
Jeg lagde Sting kake ofte tidligere. Har også laget en fra Nigella Lawson, den er med rømme. Begge er veldig gode.
Pynting er jo opp til hver enkelt.
Hva med å pynte med roser, lages med sprøytepose og tip. Ikke vanskelig.
Tips fra Mylittlekitchen eller IdaGJansen og sikkert mange flere blogger.
Ja, jeg har lagd den flere ganger og delt bunnen i 3, og hatt et lag med sjokoladefyll og et med vaniljekrem.
Jeg lagde den også som bryllupskake i høst, og etter brudeparets ønske var det vaniljekrem i den.
Det ble veldig godt.
Når jeg tenker meg om har jeg visst også hatt bringebærmousse som fyll.
Jeg har laget vanvittig mange av den kaken. :knegg:
Så godt ut, ser det er litt mandelmel i. Det fungerer kanskje ikke for nøttefritt (?), men gir nok god smak. Har ikke sett det i sjokoladekake, spennende.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.