Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Synes du Johnny Depp- og Amber Heard-saken er viktig?

#1

him sa for siden:

Jeg har ikke fulgt såååå nøye med, men jeg ser det er en del som snakker om at saken er viktig i forhold til at den viser at også mektige, rike, berømte menn kan bli/være mishandlet (da jeg leste det, tenkte jeg at jeg måtte lese mer om det: Jeg trodde bare de var to gærne folk, og ikke at den ene mishandlet den andre)

Men spørsmålene er da:
Har du oversikt over saken?
Hva er ditt inntrykk av den?
Synes du den er viktig?
Hvorfor / hvorfor ikke?

(mine svar: Nei, har ikke oversikt. Hadde inntrykk av at det var to tullinger. Syntes ikke den var viktig, men hvis det er en sak om at en mann er mishandlet, så er jeg enig i at den er viktig)


#2

Malama sa for siden:

null oversikt. Ser av det du skriver at det kan være viktig, men jeg leser minimalt med sånn kjendis-opplegg så jeg har ikke oversikt. Opplys meg gjerne dersom det er viktig


#3

Niobe sa for siden:

Jeg har brukt Covid-sabbaten min til å følge med på saken. Jeg må innrømme at mye av grunnen er at Johnny Depp er en svært underholdende mann på tiltalebenken. Men. Lydopptaket der Amber Heard gjør narr av ham og samtidig innrømmer at hun har slått ham («hit, not punch!») og hvor hun sier «prøv å fortell verden at du, Johnny Depp, en mann, er offer for mishandling, og se hvor mange som kommer til å tro deg eller ta din side!», fikk det til å gå kaldt nedover ryggen min. Akkurat sånn snakker overgripere og mishandlere. Akkurat sånn.

Så mens jeg humrer over svarene Johnny gir på håpløse spørsmål fra Ambers advokater, så ser jeg viktigheten i at han står fram. Menn kan være ofre. Kvinner kan være mishandlere. Amber Heard framstår som en type kvinne som ødelegger for veldig mange av oss andre.


#4

Milfrid sa for siden:

Dette. Det er faktisk viktig å sette lys på at også damer slår menn. Og etter å ha hørt lydopptakene som du viser til så tenker jeg at dette er en viktig sak.


#5

IzziCreo sa for siden:

Var det ikke slik at Depp mistet roller (f.eks. Grindelwald) , men hun har fått beholde? Det er en stor underskriftskampanje som krever at Heard blir droppet fra Aquaman 2.
Jeg har egentlig tenkt å sette meg mer inn i saken, og det kan absolutt se ut som den er viktig. Det skal ikke være slik at kvinner kommer unna som mishandlere.


#6

Millen sa for siden:

Jeg har lest noe, men ikke alt on saken. De lydopptakene Niobe refererer til har jeg ikke sett før nå.
D


#7

Musemus sa for siden:

Mulig jeg har lest helt feil, men jeg minnes å huske at jeg leste at han hadde mista roller for 100 millioner dollar.


#8

Maverick sa for siden:

Ja. Den setter spotlys på vold i relasjoner, og illustrerer at hvem som helst kan være offer for det.


#9

Teflona sa for siden:

Underskriver det Niobe skriver! Følger med på Twitter og har sett noe direkte fra salen, blir interessant når AH skal forklare seg.


#10

Simone sa for siden:

Instagram-feeden min bærer preg av at internettet er på Johnny Depp si side i denne saka. Men han er nok ikkje heilt uskyldig han heller. Syns dette ser ut til å ha vore eit forhold der dei begge to har utøvd psykisk vold mot kvarandre. Og eg veit ikkje heilt om eg trur på at han aldri har slått ho, så mulig den fysiske volden har gått begge vegar også. Han har innrømt at han har/har hatt eit rusproblem og det er gjerne ikkje alt han hugsar heller.


#11

Tjorven sa for siden:

Jeg tenkte at dette bare var kjendissladder og leste meg ikke opp. Men så stilte 17-åringen noen veldig gode og relevante spørsmål, så nå har jeg litt mer oversikt. Menfull oversikt i denne saken er det vel ingen som har? Knapt nok Heard og Depp. :vetikke:


#12

Niobe sa for siden:

Jeg tror på ingen måte det har vært et sunt forhold. Og Johnny Depp har heller ikke lagt skjul på at rusproblemene hans har vært medvirkende. Den hele og fulle sannheten får vi ji aldri. Men om vi snudde på det, og det kun fantes bevis andre veien: At det var kun Amber som hadde vært på sykehus med avkuttet finger, kun Amber som ble observert med synlige skader av livvaktene og legene, kun Amber som hadde lydopptak der Johnny tilstod å ha slått henne, og hevdet at ingen kom til å tro henne uansett: Hvor mange hadde da ment «Å, hun var nok like ille, og slo nok ham også!» Jeg tror veldig få. Det er alltid lettere å se for seg menn som voldsutøvere, og jeg tenker at det tvingende nødvendig at vi øver på det motsatte. Mørketallene er jo antagelig enorme.


#13

Madicken sa for siden:

Jeg tok også dette som kjendissladder først, og selv om det fremdeles er litt av et sirkus, kjenner jeg at jeg er litt interessert i utfallet da saken trolig belyser en del viktige prinsipper om vold i parforhold.


#14

Tjorven sa for siden:

Ja, hvorfor drikker Jeppe?

Nå har jeg forstått det som at rusproblemene til Depp var der før dette forholdet. Men allikevel …


#15

Milfrid sa for siden:

Gode poeng, Niobe. Vi hadde neppe sagt (eller mistenkt!) at en dame i et forhold med fysisk/psykisk vold «neppe var helt god hun heller».


#16

Heilo sa for siden:

Jeg ble litt nysgjerrig når det fremstilles som at Depp beviselig ble mishandlet. Det lille jeg hadde lest om saken hittil har vært mer åpent ifht hvem av de to sin fremstilling som er riktig. En podcast jeg søkte opp fra Irish Times gir en gjennomgang av saken så langt, og understreker at det har vært Depps vitner som har vært hørt hittil. Heard skal fortsatt legge frem sin side av saken gjennom tre uker med vitneavhør. Så jeg tenker det er greit å vente med å konkludere.

Hvis Depp skulle ha rett i at han aldri har vært voldelig og at han faktisk har blitt flukt anklaget og dermed mistet store filmroller og anseelse som følge av det tenker jeg at det er viktig å få belyst.



#18

Karamell sa for siden:

Jeg har bare fått med meg det Instafeeden min feeder meg om teite advokater og latter fra Depp.

Jeg har sett en overskrift som visstnok også skal sette Depp i et dårlig lys, men jeg var ikke interessert nok til å åpne den.


#19

Blondie sa for siden:

Jeg har bare fått med meg titlene og har sett for meg at det bare var nok en kjendis-skilsmisse i media. Jeg ser jo av kommentarene her at det er viktigere og mer interessant enn som så.


#20

Luftslottet sa for siden:

Om det var den ene, den andre eller begge som ble fysisk mishandlet, er det vanskelig å mene så mye om. Men det er klart det er viktig at:

  1. menn står fram som ofre for vold i hjemmet, særlig ressurssterke menn som ikke har noe stakkarslig image
  2. menn som uriktig beskyldes for å drive med vold i hjemmet får anledning til å komme med tilsvar og renvaske seg.

Jeg tror det er et stort sprang for menn som opplever vold at også vellykkede folk som JD kan stå fram.


#21

him sa for siden:

Ja, enig i at det sikkert er lurt å vente med konklusjonen. Men jeg vil si av det som har kommet frem til nå (og i de to tidligere rettsakene) så er dette langt mer enn offentlig skittentøyvask.

Merket meg dette sitatet (fra NRK. Har litt problemer med å legge inn lenker fra mobil)

Høres for meg ut som om Heard har gifter seg med sin egen far og Depp med sin egen mor... tror kanskje det å få belyst denne type gjensidige destruktive forhold kan være like viktig som å belyse at menn også kan bli mishandlet

#22

Karamell sa for siden:

Den fra NRK leste jeg også nettopp.


#23

Millen sa for siden:

Her linken fra nrk.
www.nrk.no/ytring/depp-i-dodsdansen-1.15948461


#24

Charlie sa for siden:

Har ikke fulgt så mye med. Opprinnelig tenkte jeg det var en klassisk sak, men har etterhvert tenkt at denne saken nok er annerledes. Det har kommet fram endel ting som gjør at inntrykket av begge partene har endret seg. Og så har det kommet fram ting som at sminken hun brukte for å skjule blåmerker ikke var lansert på tidspunktet hun sa hun brukte den, hun avtalte i skilsmisseoppgjøret at et beløp skulle gå til arbeid mot vold mot kvinner og hun har ikke betalt det som var avtalt, eksen Elon Musk er trukket som vitne for henne osv. - flere sånne litt rare side-fakta som skurrer.


#25

him sa for siden:

Jeg synes Frank Rossavik har en god kommentar - også på dette med "skyldfordelingen", at Heard ikke er det "tradisjonelle offeret" man ser for seg. Det er nok slik med personer som er offer for partnervold at det blir noe lignende som i mobbing eller i voldtektsaker - det er behov hos folk for å skille mellom "gode og onde" mennsker, slik at ofrene for overgrep (psykisk, fysisk og seksuelt) må være ekstra "gode" og tilsvarende at de som utfører overgrep (pykisk, fysisk eller seksuelt) må være ekstra "onde". Og Depp og Heard er utvilsomt ikke der, i en god-ond akse.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.