Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Klær og leker: Er det noen som trenger det nå?

#1

Timar sa for siden:

Jeg holder på med rydding både innerst og ytterst i kroker. Blant annet mye klær, leker og barnebøker.

Planen er å levere det til det lokale loppemarkedet. Men: Enda hyggeligere er det jo å gi det til noen som virkelig trenger det.

Jeg gidder ikke kleskontainer denne gangen, de klærne kommer neppe folk som trenger det til gode, med mindre de kan betale for dem. Men vet dere om andre som tar i mot? Enten som trenger selv, eller som tar i mot og deler ut til andre gratis?


#2

Millen sa for siden:

Jeg leverer stort sett klær til container særlig etter at Oslo Kommune byttet ut Fretex med Kirkens Bymisjon.
Jeg legger ut endel på lokal gi bort- selge-ønskes kjøpt gruppe på Facebook og bare denne uka blitt kvitt 5 brettspill og endel hageblader.
Gir noe til korpsets loppemarked, men etter at jeg fikk vite at de kaster det som blir til overs, mistet jeg litt sansen for det for å være ærlig.


#3

millact sa for siden:

Her i byen har vi Hjelp oss å hjelpe. Der kan folk komme og hente ting. Mye er gitt til ukrainske flyktninger.


#4

nokon sa for siden:

Du kan ta kontakt direkte med flyktningemottak eller liknande. Eg veit at Fretex òg har hatt eit opplegg med flyktningemottak i det siste, så det er ikkje bare slik alt dei samler inn blir solgt. Men er einig i at det finst andre måter å donere på som kan vere vel så fine.

Millen, det er sikkert forskjell frå korps til korps kva ein gjer med det som er til overs. Hos oss går mykje av det som er til overs etter loppemarkedet til Fretex. Men det som er fint og salgbart, men feil sesong, blir lagra. På vårloppemarkedet pakkes ikkje ulla ut, men spares til hausten, for eksempel. Det er òg ei mailingliste internt mellom ein del korps i Oslo, der ein tilbyr kvarandre å komme og hente restlopper etter stengetid.

Mykje av det som kastes, er ikkje salgbart og ikkje verdt å bruke lagringsplass på. Folk tenker veldig ulikt om kva dei gir til loppemarked. Vi har begrensa med lagringsplass, dermed er vi kritiske til kva vi tar vare på.


#5

Charlie sa for siden:

Men bruker KB gaver på noen annen måte enn Fretex? Er det ikke fremdeles en salgsvare som går til en livssynsorganisasjon?

Måtte sjekke. Det de tar imot er klær de selger til utlandet. Det gjør også Fretex, men Fretex sorterer vel,og selger det fineste her i landet.

kirkensbymisjon.no/tekstil/

Det hender jeg gir klær i container, men greit å vite hva det går til, dersom man er opptatt av det.


#6

apan sa for siden:

Vi kaster alt etter loppemarkedet, vi har ikke lagring og ikke mulighet til å bruke tid på videre sortering og gjennomgang. Loppemarked er et enormt løft for korps bemanningsmessig. Mannen flytter snart inn der neste uke. Når det er sagt: Med to dager salg og til slutt posesalg, tenker jeg det meste som er reelt klart for bruk er tatt. Jeg gir med glede til loppis for å støtte aktiviteter for barn og unge i nærmiljøet.


#7

Lhi-My sa for siden:

Du kan jo sjekke med lokal flyktningetjeneste i egen kommune? Her i mitt område er de veldig aktive for å samle inn klær, møbler og annet utstyr til både ukrainske og andre flyktninger. Det er også åpnet en butikk i et nedlagt lokale tilknyttet det lokale kjøpesenteret der flyktninger kan hente klær og annet de trenger gratis. Her gir de beskjed om hva de mangler og både privatpersoner og butikker leverer ting. Man kan med andre ord ikke levere usortert og hva som helst. De spør feks etter vårklær til damer, sko str slik og sånn, brettspill til barn i alderen… osv. Dette fordi lagerplassen er veldig begrenset. Alt basert på frivillig innsats.

Lokale flyktningemottak tar også i mot her, men jeg har forstått det slik at de også gir beskjed hva de trenger. Kommunens flyktningetjeneste har oversikt over hva som finnes av slikt i ditt nærområde og da går det jo an å ringe de og fortelle hva du har og høre om de har bruk for noe av det.

Ellers finnes vel Hjelp oss og hjelpe i veldig mange kommuner i landet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.