Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Antall for når man må gå fra langbord til U-bord

#1

daffy sa for siden:

Konfirmasjon for 26 gjester. Forslag dra hotellet vi har booket rom hos er et U-oppsett med 5 personer i bunnen. F.eks konfirmant, oss foreldre og de to brødrene på hver sin side. Men det ser jo veldig kjedelig ut å sitte i på de to hjørneplassene og snakke ut i luften langt fra andre. Eller?

Er langbord for 27 alt for langt mon tro? Skråbord i lokalet for eksempel. Hva blir hyggeligst?


#2

Fintdethei! sa for siden:

Godt spørsmål. Vi blir 22, tror jeg, og skal ha langbord, evt to bord. Å sitte på en langside og ikke kunne konversere med noen er jo kjedelig.


#3

Appelsin sa for siden:

Vi hadde to langbord i helgen, med 25 gjester. Det syntes jeg fungerte veldig fint (se også en tidligere tråd jeg startet her).


#4

liefje sa for siden:

Vi hadde tre runde bord a 8 personer. Det var veldig hyggelig.


#5

Syrinx sa for siden:

Skulle slenge inn et tredje forslag, men ser det er gjort. Småbord. Vi skal ha det, 4-6 på hvert bord.


#6

Kiwi sa for siden:

Vi skal også ha småbord med 4-6 personer.


#7

Fintdethei! sa for siden:

Småbord hørtes også fint ut. Hvor plasserer man konfirmanten da? Er hen stuck med foreldre?


#8

Syrinx sa for siden:

Vår konfirmant skal sitte med oss og broren, men det er fordi det er det konfirmanten selv ønsker. Hadde glatt latt hen få sitte med søskenbarn eller andre dersom det hadde vært et ønske.


#9

My sa for siden:

Driver med lignende planlegging her, og storesøster (17) hadde av en eller annen grunn sterke innvendinger mot hestesko/U-bord, som hun mener er for stivt, og ikke særlig hyggelig. Spesielt under kaffen, hvor vi skal være i samme lokale, men der folk kan sette seg litt mer fritt hvor de vil (bordene kan selvsagt arrangeres annerledes i overgangen, men hadde vært greit å slippe dette).

Jeg har ikke tenkt så veldig mye over det selv, men vi har vært i noen konfirmasjoner de siste årene, og hun var veldig klar i sin mening om dette. I hennes egen konfirmasjon hadde vi småbord/skråstilte små "langbord", i to rekker, med konfirmanten + foreldre og søsken på et bord på tvers, ved enden av de to rekkene. Dette var på grunn av krav om kohortvis plassering av gjester, men fungerte såpass fint at jeg tror vi kjører samme modell nå.

Etter en konfirmasjon hos en venn fjor, hvor det var laget et "ungdomsbord" befolket av kleine fjortiser som ikke kjente hverandre særlig fra før, og der ingen turde å snakke, de bare spiste i taushet, er hun også veldig klar på at der det er tvungen plassering/bordkort så MÅ alle ungdommer plasseres sammen med noen de kjenner, om det så bare er sine egne foreldre. For ALT er bedre enn klein stemning, og hun GIDDER ikke å være den som skal måtte ha ansvar for å holde praten i gang. :knegg: I det hele tatt har storesøster mye mer meninger enn konfirmantene selv, og mye mer meninger nå enn hun hadde ved sin egen konfirmasjon.

Runde bord ca som beskrevet av liefje over her var arrangementet på en navnefest tidligere i år, og det var også fint. Navnefestbarnet med foreldre og faddere (med sine partnere og barn) satt på samme bord midt i lokalet, og så var det plassert tre-fire andre runde bord rundt. Da var det ingen taler e.l., så det hadde ikke så mye å si at ingen satt spesielt mye i fokus. Det var også veldig hyggelig.


#10

liefje sa for siden:

Hos oss satt konfirmanten med foreldre og besteforeldre, dvs. det var bare 7 personer på akkurat det bordet. De andre bordene var familie og faddere i god blanding. Bordene stod såpass nær hverandre at det var fullt mulig å sette seg litt på skrå for å snakke med dem på nabobordet.


#11

Noba sa for siden:

Vi skal ha småbord og konfirmanten har fått velge selv hvem han vil sitte med og det blir tre av fetterne. De øvrige gjestene får vi fordele etter beste evne. Jeg vil gjerne sitte med hans fadder (min venninne som jeg sjelden ser) så jeg tenker det blir en litt tilfeldig fordeling og mer utfra hvem jeg tror vil prate godt sammen enn hva jeg tenker er «formelt korrekt» (om noe sånt finnes).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.