Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Soppdreping / fjerning av silikon på bad. Hvem kan vi kontakte

#1

Divine sa for siden:

Vi har pga. en sviktende lufteventil fått muggsopp på badet. Vi har nå fått satt inn en skikkelig vifte, men den eksisterende muggen må jo fjernes. Vi har hatt befaring av det firmaet som opprinnelig pusset opp badet vårt for mange år siden, og de anbefaler at noen profesjonelle fjerner silikonet og oiretar soppdreping. De har ikke har tid selv til å hjelpe oss med dette, og vi kan ikke engang stå på venteliste, for de er visstnok helt latterlig fullbooka.

Jeg har helt håndverkerfobi etter det forferdelige opplevelsen vi har hatt med kjøkkenet de siste månedene, så jeg orker bare ikke useriøse folk i huset igjen. Så har dere et firma dere kan anbefale til dette - vi bor i Bærum. Og nei, vi ønsker ikke å gjøre dette selv. Vi har verken nok kunnskap eller evner til det.


#2

Divine sa for siden:

Ingen som vet? Jeg tenkte å kontakte diverse VVS-butikker, men kanskje det finnes egne firmaer for slikt? Google er ikke min venn i dette spørsmålet. :sukk:


#3

him sa for siden:

Bor i Trondheim, så har dessverre ingen råd og gi. Men vil bare si at jeg føler med deg - så surt!


#4

annemede sa for siden:

Jeg har ikke gjort dette, eller har erfaringer med det. Min umiddelbare tanke er anticimex eller tilsvarende, kanskje aller først forsikringen for å høre hva de anbefaler?


#5

Divine sa for siden:

Ah, det har ikke falt meg inn å kontakte forsikringsselskapet. Trodde det var en for liten sak for dem. Men de kan kanskje ha noen tips?

Det ser ikke ut som om Anticimex holder på med akkurat dette, men jeg kan jo alltids høre med dem.#7

Divine sa for siden:

Supert! Tusen takk for tips! :blomster:


#8

Kaprifol sa for siden:

Sanering er det du leter etter, og det fins mange firma som har ansatt saneringssnekkere og andre håndverkere som jobber med å rette opp skader. Polygon, R3, Recover, Reco bygg og skadeteknikk. Det kan godt hende at en flislegger også tar en slik jobb, det er jo gjerne flislegger som har lagt fugene på badet. Flislegger kan du finne gjennom baderomsentreprenører og baderomsbutikker osv.

I praksis så skal du be om å få fjernet all silikon som har synlig misfarging. Deretter skal de vaske bort og fjerne fett/såpe på overflaten. Det trengs egentlig ikke noe soppdrepende midler utover det, men mange vil gjerne bruke noe mot sopp (dette blir jo uansett skylt bort i dusjen). Beste man kan gjøre for å unngå at det kommer tilbake er å ha en god avtrekksvifte slik at rommet og overflatene tørker kjapt opp.


#9

Divine sa for siden:

Tusen takk, Kaprifol. "Sanering", ja. Jeg visste at det var et ord jeg trengte, men jeg kunne bare ikke komme på hva det var.

Vi har heldigvis fått installert en veldig god avtrekksvifte, så vi regner med at problemet ikke vil gjenta seg – om vi nå får vekk skjiten i første omgang.


#10

Pelen sa for siden:

Fremover så er det alltid lurt å nale av vannet i dusjen etter at dere har dusjet.


#11

Divine sa for siden:

Selv om vi har god vifte?


#12

annemede sa for siden:

Ja. det tørker fortere.


#13

Che sa for siden:

Sånn generelt kan jeg si at jeg har hatt god erfaring med recover - de finnes nok i nærheten av deg også.


#14

Divine sa for siden:

Ja, googlet de nå, og de har en avdeling bare noen kilometer unna der vi bor. :)


#15

-ea- sa for siden:

Hadde først ringt forsikringen, tror jeg?


#16

Divine sa for siden:

For å få tips eller for å få det dekket, mener du? Tror ikke vi får dette dekket, da vi tydelig har hatt en ventil på badet som ikke har fungert som den skal, og det burde vi ha oppdaget for lenge siden.


#17

-ea- sa for siden:

I tilfelle de dekket det, tenkte jeg.


#18

Palmen sa for siden:

Har kjempegod erfaring med Recover men det er i forbindelse med en pågående forsikringssak. Flinke folk som driver med nettopp dette.


#19

Che sa for siden:

Jeg har også villet sjekket med forsikringsselskapet sånn just in case kanskje? - det koster jo ingenting å få de til å komme og se, mener jeg.

(vi hadde en vannlekkasje jeg ikke var sikker på om var forsikringssak - det var da recover kom inn i bildet) - Spørsmålet er kanskje om det vil være dyrere å bruke forsikringa og dens egenandel fremfor å fikse selv da. - men det vil jo og et forsikringsselskap mene noe om, tenker jeg.


#20

annemede sa for siden:

Til ettertiden, så kan jeg anbefale å ha en avfukter stående på badet. Vi har en som kobler seg inn når luftfuktigheten blir for høy - i tillegg til vifte.


#21

Divine sa for siden:

Verken innbo- eller husforsikring dekker dette, men nå har vi i alle fall hatt en fyr fra Recover på befaring. Så takk for tipset om det. Jeg ser for meg at her må vi ut med et sekssikret beløp, men jeg håper inderlig at jeg krisemaksimerer.


#22

annemede sa for siden:

Oi, det var heftige greier. Håper det ikke blir så ille.


#23

Divine sa for siden:

Vi får se. De snakket om fukt bak noen av flisene også. Pluss at de må dekke til alt fra inngangsdør og inn, og siden vi bor i andre etasje i en tomannsbolig, så ser jeg for meg at bare DET blir en gigautgift. Men jeg skal prøve å ikke stresse med det før jeg mottar det faktiske tilbudet fra dem.


#24

him sa for siden:

Tungt å vente på pris! Satt slik i sameiet (hvor det var usikkerhet rundt tilstand i tak) og vi da hadde en prisantydning på mellom 2-6 millioner. Og tja, det ER litt forskjell på de summene i et lite sameie! Krysser fingrene for rask tilbakemelding!


#25

Polyanna sa for siden:

Jesus!

Hvis det blir SÅ omfattende, så ville jeg sjekket med en til også. Det er som hos tannlegen - noen anbefaler bro og ny krone, andre anbefaler fluorskyll, for samme munn. :knegg:


#26

Divine sa for siden:

Hvem kan jeg høre med, i så fall? Jeg har inntrykk av at Recover er litt enerådende på markedet.


#27

Polyanna sa for siden:

Kanskje noen av disse?

:vetikke:


#28

Divine sa for siden:

Ja, himmel og hav. Der står det jo svart på hvitt. Og jeg har jo også lest det innlegget mange ganger. :duh:#30

Propella sa for siden:

Det er viktig å få tatt prøver og sett på hva slags mugg det er og finne ut hvorfor drt har oppstått. Har du sendt inn prøver til mycoteam?


#31

Kaprifol sa for siden:

Det kan jo være at badet deres har en fuktskade også inne i vegg bak flisene. Men dere velger selv når dere skal rehabilitere badet.

Når dere har fått tilbudet fra Recover, så kan det være greit å ringe til Mycoteam og spørre om råd. De kommer til å foreslå at dere sender inn prøve, og om dere gjør det får dere anbefalinger på tiltak for å utbedre.

Recover er ikke uavhengige, de tjener jo penger på å sanere. Det kan være lurt å få noen som ikke er selger sanering til å se på skadene. Spesielt hvis dere er i tvil om hvor omfattende reparasjon dere skal gjøre. Dere kan bruke takstkonsulent eller rådgiver fra Mycoteam til denne typen tilstandsvurdering.


#32

Divine sa for siden:

Nei, det har jeg ikke. Men er ikke dette noe firmaene sjekker før de ev. starter behandlingsarbeidet? :vetikke:


#33

Divine sa for siden:

Tusen takk, Kaprifol! Dette var VELDIG nyttig info. :jupp:


#34

Polyanna sa for siden:

Ref tannlegeeksemplet ovenfor. :nemlig:


#35

Divine sa for siden:

Jeg trodde Recover var mer uavhengige enn hva de tydeligvis er, så jeg skal absolutt følge dette rådet.


#36

apan sa for siden:

Vi brukte Mycoteam for noen år siden og hadde veldig god erfaring med dem, så det anbefaler jeg virkelig.


#37

Divine sa for siden:

Vi har hatt ny befaring, og de mener det er fukt i deler av veggen pluss annet som må sjekkes/forbedres. Så vi har fått fått et tilbud på arbeidet på 79 000, og da er det noe som må gjøres av andre fagfolk i tillegg pluss at vi må kjøpe ny flis. For oss er det vanvittig mye penger. Særlig etter at vi brukte så mye penger på det j**** kjøkkenet. Hadde jeg bare visst dette, hadde jeg utsatt kjøkkenet på ubestemt tid. Jeg har bare lyst til å legge meg i fosterstilling og bare gråte. Men jeg skal i alle fall høre med Mycoteam før vi sier ja til noe som helst.


#38

Polyanna sa for siden:

Det ER jo vilt mye penger! Forstår godt fosterstillingen!


#39

Propella sa for siden:

Det er alltid kjipt. Bad betyr alltid mye penger, dessverre. Har de funnet hvorfor det er fukt der?


#40

Divine sa for siden:

De mener det er sprekk i fugene mot ytterveggen. Eller at det kan være relatert til at det er vindu i sprutsonen, men det er vi da ikke de eneste i verden som har, så jeg vet ikke helt om akkurat det holder mål. De gjorde en grundig jobb, men jeg vil nå likevel ha en second opinion.


#41

Cauchy sa for siden:

Jeg skjønner ikke helt det med fukt bak flisene og sprekk i fugene. Er det ikke slik at fuger IKKE er tette og at det er derfor man har membran bak?


#42

Divine sa for siden:

:vetikke:


#43

Propella sa for siden:

Det stusset jeg også på. Det er membranen som må være utett. Ellers er vindu i sprutsonen å anse som en risikokonstruksjon. Det er ikke anbefalt å ha vindu der. Det er ikke alltid det går å unngå og da bør man ha dusjkabinett. Dekkes noe av forsikringen?


#44

Divine sa for siden:

Niks, ingenting dekkes av forsikringen. Verken innbo- eller husforsikringen. :sukk:

Vi spurte om det med å bare ha dusjdør da vi pusset opp badet i 2008. Men det var ikke noe problem, sa de da. For sent å klage er det også.


#45

Cauchy sa for siden:

Er vinduet på samme siden av dusjdøren som dusjen? Da er det nok uansett lurt å sette inn et dusjkabinett nå.

Hvilke tiltak er det de har tenkt å gjøre for 79.000 kr?


#46

Divine sa for siden:

Utbedringsforslag med pris:
 Demontering av taklister.
 Skjæring av fuge mot venstre hjørne, slik at randsone kan opprettes.
 Riving av vegg inn til stenderverk.
 Montering av konstruksjons- og membranplater.
 Oppretting av randsone.
 Matte ned og avfette veggfliser på tilstøtende vegg til høyre.
 Åpne opp rundt veggbokser for å knytte membran til disse.
 Montering av overgangsremser og mansjetter.
 Skjøte inn membran og påføring i flere omganger.
 Montering av flis.
 Fug.
 Silikon.
 Remontering av taklister

Jeg skjønner ikke halvparten av det som står der, må jeg innrømme. I tillegg er det en del ting som må gjøres, men som de ikke kan tilby, så vi er nok godt over 100 000 før vi er i mål.

De sa for øvrig at vi burde sette inn dusjkabinett, men det vil dekke halve vinduet i så fall, noe som vil se skikkelig schtøgt ut. Med mindre det finnes noen spesialbygde kabinetter.


#47

Propella sa for siden:

Selv om det ser mindre pent ut så bør dere ha dusjkabinett.
For meg ser det ut som de gir en pris på å fikse deler av badet?
Det er ikke anbefalt å ta en delutbedring av et bad i våtsonen. Da bør man ta hele badet. Altså legge helt ny membran på hele badet. Ellers vil ikke det være en gyldig forsikring/garanti i etterkant. Dyrere, ja. Nødvendig, ja.


#48

Cauchy sa for siden:

Jeg synes også det høres ut som en litt rar løsning, men jeg er ingen fagperson, har bare lest en del om bad.

Hvis målet er å gjøre badet tett vil et dusjkabinett være en god løsning. Hvis det er fuktskadede materialer, og ikke bare fukt bak fliser, må det mere til. Har de sagt noe om fuktskader? Er det mugg andre steder enn på silikonfugene (som ikke er uvanlig etter en del år)?


#49

Kaprifol sa for siden:

Jeg mener at dusjkabinett er den beste løsningen for dere, så kan dere spare til nytt bad. Det er ikke en god ide å rehabilitere en vegg, det er vanskelig å få til en bra skjøt på membran midt på vegg. Kabinett hindrer videreutvikling av fuktskader. Fugen i hjørnet kan man skifte ut med ny silikon uten å gjøre noe mer.


#50

Divine sa for siden:

Men hvis det er fukt i veggen, må det vel tas så fort som mulig?


#51

Propella sa for siden:

Stopper man tilførselen av fuktighet så utvikles ikke skaden videre. Det kan kjøpe dere tid. Hvilket firma hadde dere inne til å vurdere skaden og hva som skal gjøres? Det er svært få firmaer som anbefaler delutbedringen. Omtrent ingen som gjør det i en våtsone. Det er en stort NEI å gjøre det. Vi leste oss opp på dette når vi hadde mugghuset da motpartens takstmann mente at det kunne gjøres. Fant ingen, selv ikke firmaer som er eksperter på delutbedring av bad som ville gjort det i en våtsone.


#52

Divine sa for siden:

Jeg er bare så utrolig glad jeg har dere, altså. :blomster: Dere kommer med så utrolig viktig info. Jeg vet ikke om jeg vil skrive firmanavnet her på åpnet forum, men om noen vil vite det, kan jeg sende på PM. De har skrevet en skadebeskrivelse og hva som kan gjøres, men det blir for omfattende til å skrive inn her. Men de sier i alle fall at "[firmanavn] kan gjøre en utvidet partiell utbedring her, dersom det er en membran av tilstrekkelig kvalitet". Hvis noen vil se rapporten, så si fra.

Jeg føler meg som et hjelpesløst barn nå, for nå vet jeg ikke hva jeg skal gjøre videre? Nå er det jo snakk om fukt i deler av vegg i tillegg til mugg. Er det likevel Mycoteam jeg skal høre med? Hvordan kan jeg sikre at badet blir renovert i henhold til standardene? Jeg er en regelrytter, så jeg vil ikke ha noe slinger i valsen der.

Dette går skrekkelig innpå meg. Jeg føler meg nesten deprimert. Vi hadde endelig kommet i mål med kjøkkenet (med unntak av klagen som vi ironisk nok har måttet purre på svar angående), og nå dette. Heldigvis er mannen min stoisk og mener at vi har da vært gjennom verre. Joda, han har et poeng, men jeg ORKER bare ikke flere bekymringer nå. :sukk:


#53

Input sa for siden:

:klemme:

Vi har også fukt på deler av badet og har fått råd fra firma om å bare vente til borettslaget skal pusse opp, nettopp fordi de ikke anbefaler å rehabilitere deler av badet. Alt må tas mener de, akkurat som de sier her. Så vi må bare leve med det, for vi har ikke råd til/vil ikke bruke mange hundre tusen på et bad som borettslaget kommer til å rive etter hvert.


#54

annemede sa for siden:

Dersom du vasker soppen med klor, forsvinner det da? Har du prøvd å ha luftavfukter gående (du kan få hos Clas Ohlson for ca 2000). Dersom soppen ikke kommer tilbake, så tror jeg dersom det ikke er påvist fukt bak flisene/fugene, at jeg hadde prøvd meg med et kabinett.

NB ikke håndtverker! Og kanskje silikonet må fjernes og "tørkes" ut? Jeg vet ikke.


#55

Divine sa for siden:

Soppen forsvinner ikke. Den ser ut som om den er inne i silikonet og ikke oppå. Det er vel ingen vits med avfukter før vi har fått fjernet all muggen?

De hadde sånn fuktmåler, som ga utslag på ett parti på veggen i sprutsonen, men ikke nærmest dusjen, fakstisk. De sa at slike målere kunne være upresise, men at det var så mange andre indikatorer på fuktskade at han nok trodde det var det.

Vi har også veldig misfargede fuger. Ingenting hjelper. Vi har skrubbet og skrubbet og prøvd alt av rengjøringsmidler. Han som var på befaring, sa at han aldri hadde sett så misfargede fuger før, men at han ikke kunne si hva det var som forårsaket det. Så jeg ser for meg at vi uansett må skifte dem ut.#57

Divine sa for siden:

Takk for lenkene, Cauchy. De skal jeg lese nøye.

Andre indikatorer på fukt var at det var ekstemt mye mugg på silikon som ble skiftet for bare et år siden samt at vinduet er vanskelig å åpne. Det kunne tyde på noe forskyvning inne i veggen eller noe sånt.


#58

Polyanna sa for siden:

Hvis du vil låne en avfukter, så har jeg en stående.


#59

Divine sa for siden:

Nå stiller jeg et utrolig blånnt spørsmål, men hva kan avfukteren hjelpe med? Den kan jo ikke fjerne fukten i veggen. Er det mer for å unngå at det blir verre? Og hvordan brukes den? Skal den stå på hele tiden?

Men ja – hvis det viser seg å være hensiktsmessig, sier jeg ja takk til å låne avfukter. Det var veldig snilt av deg, Polyanna.


#60

Polyanna sa for siden:

Jeg er litt usikker selv, den fjerner jo bare fukt fra lufta, så det kommer litt an på rotårsaken.

Kan du fjerne litt av dette stresset ved å kjøre et youtubekurs på deg selv om hvordan man legger silikon (det ER ikke rakettforskning, altså!), og så bare gjøre det en gang i året? Og kjøre avfukter etter man har dusjet en stund? :vetikke:


#61

Divine sa for siden:

Jeg skulle ønske det var så enkelt, men jeg tror det blir å pisse i buksa for å holde seg varm om vi bare bytter silikon på vinduet. For det er jo tydelig noe som forårsaker denne muggen når den har kommet så kraftig som den har det siste året. Fukten i veggen vil jo ikke gå bort av seg selv.


#62

annemede sa for siden:

Vi har fått fjernet fukt fra treverk ved hjelp av avfukter. datapunkt Men det var ikke råte i treverket da - men skruene i taket var rustne.


#63

Cauchy sa for siden:

Det viktigste tiltaket dere kan gjøre er å få vinduet ut av sprutsonen. Det aller beste vil være et dusjkabinett (også med tanke på at badet er over 10 år gammelt), men det finnes også slike dusjvegger:
www.macrodesign.no/vindu-i-dusjsonen


#64

Divine sa for siden:

Ah, supert. Cauchy. De dusjveggene var jo veldig lekre.


#65

Polyanna sa for siden:

Mulig du kunne vært godt hjulpet med et dusjkabinett/dusjvegger, fjerne silikonet, kjøre avfukter en stund, legge på nytt silikon, og så se om det oppstår mugg igjen, eller om dere har fått "tatt det" da? :vetikke:


#66

Divine sa for siden:

Den misfargingen av fugene mistenker jeg også er mugg. Vil ikke denne muggen spre seg om vi ikke gjør noe med den? Eller vil den bare spre seg om fukten blir verre?


#67

-ea- sa for siden:

Å sette på en avfukter nå (mens strømmen er billig) vil tørke opp det som nå er fuktig i veggen? Om du kan låne en, så hadde jeg gjort et forsøk med det. Og så fjerne/rense fuger senere.

Den dusjløsningen for vindu var lekker. Men jeg hadde glatt putta inn dusjkabinett om det kunne utsette totalrenovering av badet noen år, og ikke brydd meg om det ble mindre pent. Heller tett og stygt bad enn vått og lekkert, for å spissformulere.


#68

Divine sa for siden:

Men den dusjløsningen vil jo beskytte veggen på linje med et dusjkabinett, vil det ikke? :vetikke:


#69

-ea- sa for siden:

Ja, men med dusjkabinett unngår man helt vann direkte på vegg og gulv og minimerer sjansen for (flere) fuktskader.


#70

Lhi-My sa for siden:

Den vil kanskje beskytte veggen, men ikke overgangen gulv/vegg som ofte er er problemområde på bad med dårlig membran slik det høres ut til å være hos dere. Fliser er uansett ikke tette, så hvis membranen er tett, kan det være så mye sprekker det vil i flisene. Jeg hadde ikke engang vurdert noe ennet enn et dusjkabinett.

Vi hadde en omfattende råteskade på det ene badet vårt for ca ti år siden. Det var råte i dusjsonen i så omfattende grad at også stenderverket i veggen og dels gulvet måtte skiftes ut. Årsaken var dusjing rett på vegg med svært dårlig membran i årevis. Vi oppdaget skaden pga uggen lukt på badet, men mest i rommet ved siden av. Vi rev ned, skiftet ut råtne stendere og gulvbjelker og bygde badet opp igjen på nytt. For å være så sikre som mulig på at slikt ikke skjer igjen, valgte vi droppe membran og flis eller andre såkalt vanntette løsninger og gikk for gulvbelegg, malt panel og dusjkabinett. Det er det aller tryggeste. Det finnes mye som er lekrere enn dusjkabinett, men det er for oss viktigere å slippe å være bekymret for nye skader enn utseende. Det finnes dessuten helt ok kabinetter også, de er ikke like stygge som de en gang var. Jeg synes forøvrig det er lettere å holde kabinettet rent enn å holde flisefuger rene. Vi har også et bad med fliser og dusjnisje uten kabinett og jeg er ikke i tvil om hva jeg foretrekker.


#71

Neket sa for siden:

Jeg har en kusine i vannbransjen ( :knegg: ) og hun er 100% tydelig på at dusjkabinett er meningen med livet. :nemlig: Vi totalrenoverte begge badene i fjor eller noe, og hun mener bestemt at vi har gjort århundrets tabbe med å insistere på dusjing rett på flis på begge.

Vi hadde gammel vannskade fra for lenge siden i gulvet under badet, det var ikke utbedret - bare tettet (av tidligere eiere, de tørket det tror jeg, men ikke noe mer), og det hadde ikke skjedd noe med det i de 15 årene som hadde gått eller noe. :vetikke: Det var ikke vått, men tydelig hvor lekkasjen hadde vært.


#72

Zulu sa for siden:

Sorry at jeg kupper tråden din, Divine, men jeg ble usikker når jeg leste dette. Vi har akkurat oppdaget vannlekkasje på et av badene grunnet en materialfeil i sluket i dusjen, og forsikringsselskapet har sendt et firma for utbedring. Disse er spesialister på partielle utbedringer og har Sintef-godkjenninger og greier. Og gjør altså dette på oppdrag fra forsikringsselskapet, så jeg forutsetter jo da at det er en godkjent form for utbedring som vil være dekket av forsikringen? :vetikke:


#73

Polyanna sa for siden:

Herregud, så gull Zulu! Sånne har jeg lett etter!! Takk!


#74

Divine sa for siden:

Ja, det er dem vi har vært i kontakt med. De er grundige og virker svært etterrettlige. Jeg tviler ikke på at de er eksperter på dette, men for vår del velger jeg heller å vente til vi kan totalrenovere. Så satser vi heller på enklere grep (fjerne mugg, sette inn dusjkabinett, osv.) til vi har fått spart opp litt penger og gjort litt mer grundig research.

Jeg har for øvrig hatt "sommerferie" fra å tenke på alt dette styret med badet. Men fint at du tok opp dette nå, for jeg har satt 1. september som oppstart for når jeg må begynne å fokusere på det igjen. Men det var nok riktig av meg å ta en pause. Da jeg begynte å tenke at jeg heller ville dø enn å streve med muggskader, kjøkkeklage og garasjetakfiksing, ja - da var det på tide med en time-out.


#75

Polyanna sa for siden:

God prioritering! Jeg kan også drive meg selv til vanvidd ned sånne kaninhull i perioder.


#76

Zulu sa for siden:

Så bra at dere har et godt inntrykk av dem. Vi har egentlig ikke behov for totalrenovering, det er bare selve sluket som må skiftes, så for oss er det gull at de kan skjøte membran rundt slukområdet og fortsatt oppnå tett gulv. Vi vil nok legge ny flis, da, for det blir vanskelig å få til en lokal fiks av det.

I deres tilfelle høres det imidlertid ut som en god løsning det dere har landet på. :nikker:


#77

Propella sa for siden:

Første inntrykket mitt etter å lest navne på ansatte var at dette må sjekkes opp nøyere. Etter å søkt på de i facebook gruppen STOPP boligsvindel så ble jeg ikke så beroliget. Hvis mulig ville jeg fått et annet firma til å se på det og komme med forslag til utbedring og pris. Jeg ville ikke klart å stole det firmaet.


#78

Propella sa for siden:

Skal du skifte flis bør du ta membranen samtidig.


#79

Zulu sa for siden:

Som nevnt, så er det forsikringsselskapet som har engasjert disse. Det er viktig for oss at utbedringen blir foretatt av noen som forsikringsselskapet stoler på. Arbeidet dekkes også fullt ut av forsikringen, så pris er ikke relevant for oss.

Membranen ligger under støp, så de vil ikke være i kontakt med den.


#80

Propella sa for siden:

Jeg ville forhørt meg med flere firmaer om den utbedringsmetoden som anbefales er god nok. Det er veldig omstridt å foreta delutbedringer i våtsonen. Gis det garanti på utført arbeid? Hvor lang garanti? Det er faktisk avbefalt å sveise membran i våtsoner. Kan gjøres steder på badet som ikke utsettes for direkte vann. Jeg ville ha sjekket med flere firmaer.


#81

-ea- sa for siden:

Man bør ikke stole betingelsesløst på firma engasjert av forsikring. Jeg så at firmaet som forsikringsselskapet hadde sendt hjem til meg gjorde slett jobb, så jeg ba den stakkars unge gutten som var sendt ut aleine fra dem om å stoppe arbeidet. Jeg ringte forsikringsselskapet som sendte takstmann som underkjente hele "reparasjonen".


#82

Zulu sa for siden:

Ja, det gis fem års garanti på arbeidet.

Poenget mitt med å referere til forsikringsselskapet var som et svar på at delutbedring ikke vil være dekket av forsikring videre. Det er det altså, i vårt tilfelle. At man må følge med på arbeidet som utføres, sånn som du gjorde, er selvsagt.

(Og jeg tenker mange ganger at det kreves urimelig mye kyndighet for å følge opp arbeidet til håndverkerfirmaer. Man er temmelig sårbar hvis man ikke har filla peiling, og bare må stole på at de kan jobben sin.)


#83

Polyanna sa for siden:

Jeg har hatt M-tett på besøk i dag. Har lest på FB-siden og ser at de som er kritiske der, er i konflikt med selger eller forsikringsselskap om hva som er "godt nok", og jeg forstår godt at man i en forsikringssak ønsker et nytt bad som er sånn som det "skulle være", heller enn "godt nok" i betydningen "holder noen år til". Men jeg er i og for seg ute etter det siste.

Veldig grundig befaring, men han var skeptisk til om badet oppe kunne utbedres delvis. :sukk:


#84

Zulu sa for siden:

Ja, i en konfliktsak hvor ting ikke var som de skulle være i utgangspunktet ville jeg nok også ønsket et total utbedring. Akkurat i vårt tilfelle er det ikke en "holde noen år til"-utbedring, men rett og slett bare bytte ut en defekt sluk-kopp, som sannsynligvis har hatt en materialsvakhet helt fra starten. Badet er ca åtte år gammelt, men av og til kan en slik svakhet først vise seg etter litt tid. Så det vi er ute etter, er å få skiftet ut sluket og samtidig opprettholde et tett membransjikt. Resten av badet er nemlig pottetett. Jeg er også opptatt av at dersom det skulle oppstå en ny eller annen type vannskade på dette badet, så vil denne utbedringen være godkjent av forsikringsselskapet. Og det viste det seg heldigvis å være.

Kjipt om det ikke lar seg gjøre med en delvis utbedring hos dere, men samtidig betryggende at de ikke bare kjører i vei.


#85

Zulu sa for siden:

Jeg kan oppdatere med at delutbedringen er fullført, og arbeidet ble både profesjonelt, effektivt og pent utført. M-tett kunne fortelle at de har avtaler med 7-8 av de store forsikringsselskapene, og i skadesaker hvor det lar seg gjøre å delutbedre med deres metoder, får ikke forsikringstaker dekket utbedring av hele badet. Hvilket jo er helt rimelig og ressursbesparende for alle parter. De fortalte også at det har vært betydelig skepsis i markedet som henger igjen fra tidligere, men at tonen er i ferd med å forandre seg nå, og de opplever stor interesse for det de holder på med.

Hvordan går det hos dere, Divine? Har du orket å ta opp tråden igjen?


#86

Polyanna sa for siden:

Hos oss ville de ikke anbefale delvis utbedring, i hvert fall. :sukk:

Argh!


#87

Zulu sa for siden:

Nei, det er bare noen typer skader det lar seg gjøre å utbedre på den måten, visstnok. Hva er det som forårsaker lekkasjen hos dere, Polyanna?


#88

Polyanna sa for siden:

Da badet ble bygget i sin tid, så gjorde man et idiotisk valg rundt sluket, så der er det ikke tett. Men det er mye som er bygget langt nedi konstruksjoner og sånn.

Badet er jo ikke nytt, men kunne lett hatt 10 år til, om det var skikkelig gjort i første omgang, så det er irriterende.


#89

Divine sa for siden:

Ja og nei. Vi har prøvd å finne en flisekspert som kan gi oss tips om hvordan vi kan få rengjort flisene grundig. Vi føler at dette må være i boks før vi fjerner silikon og setter inn dusjkabinett. Men ingen av de vi har kontaktet, har svart oss. Så om noen har tips om hvor vi kan henvende oss for å få gode tips ang. grundig rengjøring av flis, så blir jeg evig takknemlig.

Og ja - vi har prøvd alt mulig av rengjøringsmidler selv. Ingenting ser ut til å funke på fugene.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.