Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Noen som har skikkelig peiling på hoggorm?

#1

Hyacinth sa for siden:

Hvem vet, FP kan jo alt! :D

Jeg pleier å spøke med at jeg må ha blitt drept av en slange i mitt forrige liv. Jeg har vært sykelig redd slanger siden jeg ble født, omtrent. Et av mine første minner er at jeg ikke turde å tråkke på stien fordi jeg var redd pinner/slanger… Jeg har en helt irrasjonell frykt for slanger, ikke bare for å bli bitt, men det er vemmelig å se dem, se bilder av dem, ja, bare å skrive ord som bukte seg, kveil (grøss) og ormebol. Det kan faktisk være litt vemmelig å se på enkelte typer hageslanger (med mønster) og faktisk kan også noen skolisser minne om slanger. :haha:
Men nok om det, det var bare for å forklare.

Jeg liker godt å gå tur. Slangefobien har begrenset hvor jeg tør å tråkke. Lyng og andre ting man tråkker ned i uten å kunne se, er uaktuelt. Det er upraktisk å gå med høystøvler i skogen og fjellet. Jeg har fjellsko som ikke er veldig høye, og det er bedre enn joggesko i ormeøyemed, men jeg er alltid redd de ikke er høye nok.

Så kom jeg på den geniale(?) ideen om at jeg kan bruke gamasjer! Sånne som jeg har brukt på skitur. Men er det HELT sikkert at ormen ikke kan bite gjennom dem? Jeg vil ikke ha svar av typen «jeg tror…», men gjerne av folk som VET at det er umulig… :knegg: Eller som kan henvise meg til noen som vet dette.

Dette løser jo ikke hele problemet mitt, all den tid jeg fremdeles er redd for å måtte se en orm. Men det løser iallfall angsten for å bli bitt.


#2

-ea- sa for siden:

Flytt nordover! Totalt ormefritt!


#3

frukt sa for siden:

Det kommer nok an på gamasjene vil jeg tro ( :p ) Du kan jo spørre en biolog. Jeg har fått svar på mye rart der.
www.sporenbiolog.no/


#4

Niobe sa for siden:

Gamasjer må da beskytte like godt som vanlig turbukse, og lang bukse skal jo gi beskyttelse. Så jeg vil tro det funker.


#5

Hyacinth sa for siden:

Er det? Lever de ikke nokså langt nord?


#6

Hyacinth sa for siden:

Takk!


#7

-ea- sa for siden:

Nordligste funn er i Rana (Mo i Rana) i Nordland, sier internett.


#8

frukt sa for siden:

Dette sier SNL:
Da gifttennene hos hoggormen er forholdsvis små (3–4 mm), kan dyret ikke hogge gjennom skotøy, og selv en tykk strømpe er som regel tilstrekkelig beskyttelse mot bitt.


#9

My sa for siden:

De vil fortsatt ikke hindre deg i å se hoggormen da. :hjelpsom:


#10

Neket sa for siden:

Når jeg var liten sa ryktene at det kom en med toget til Bodø. :nemlig:


#11

Hyacinth sa for siden:

I know! :redd: :runforhills:


#12

Hyacinth sa for siden:

Betyr det at man kan vasse rundt i lyngen på Finnmarksvidda uten risiko for at noe som helst skal bite deg i foten?

Vet ikke om jeg hadde turd. Frykten er for innarbeidet.


#13

My sa for siden:

Det finnes ikke hoggorm der, men myggen biter gjennom gamasjene da.

Jeg har forresten ei venninne som har det slik med hai. Jeg tror ikke engang hun tør å bade i Mjøsa, av redsel for å bli spist av hai. :knegg:


#14

Neket sa for siden:

I USA selger de anti-slange gamasjer, husker jeg så det i Arizona. De så ganske stive ut, men tipper det skal litt mer til for å stoppe en klapperslange enn en hoggorm. :knegg: Kan sikkert kjøpes fra Amazon eller noe?

Eller cowboystøvler da :knegg:


#15

Floksa sa for siden:

Hva med slike leggings vi bruker når vi rir?
Chaps?
De er jo litt tykkere enn gamasjer. At det vil se ganske spesielt ut er jo en bonus :knegg:

Ellers ville jeg kanskje heller prøvd å kvitte meg med angsten da. Sa hun som mye heller møter en hoggorm enn en lege.


#16

Isprinsessen sa for siden:

Myggen stikker ikke gjennom vanlige gamasjer. Men knotten kan ofte krype under garasjen om de ikke er tett nok og de biter.

Har også fobi og første reaksjon når jeg så ordet var å kaste mobilen fra meg :knegg:


#17

Hyacinth sa for siden:

:knegg:

Stakkars.

Jeg går turer, altså, men jeg er liksom alltid litt på vakt og tenker over hvor jeg tråkker. Egentlig trodde jeg alle hadde det sånn i typisk hoggorm-terreng. Men det er sikkert mange som vasser gjennom alt uten å ofre det en tanke…


#18

Hyacinth sa for siden:

Tja, SÅ hemmende er den jo ikke, egentlig. Og så lurer jeg på hvordan man skal bli kvitt den angsten, da? Eksponeringsterapi? Må være i samhandling med en hoggorm eller en kongepyton og en psykolog, i tilfelle. Vet ikke om det er verdt innsatsen.


#19

Hyacinth sa for siden:

Jøss, takk for gode tips! :D

Cowboystøvler, ja… :knegg:


#20

frukt sa for siden:

Jeg skulle gjerne ha kosemost en hoggorm hadde det ikke vært for giften. :knegg:


#21

Polyanna sa for siden:

Du var nok katt i ditt forrige liv. :nemlig:

De hopper himmelhøyt bare de ser en agurk, visstnok. :knegg:


#22

-ea- sa for siden:

Ormefritt. Du kan gå omså i sandaler. :jupp:

Gikk på skole en gang med ei sørfra som hadde flytta hit. Ho syns det var så fint at man kan gå korsomhelst i bare joggesko, ikke i støvler som ho var vant med pga orm. Så fortalte ho at ho hadde møtt ei barndomsvenninne da ho var hjemme sørpå på ferie, og denne venninna syns det var så fint å være i Norge kor ho kunne gå fritt i skogen (med støvler) uten å være redd for å møte løver, ho bodde i Afrika. :knegg:
Alt er relativt.


#23

Hyacinth sa for siden:

Se det, ja! :knegg:

Ei jeg kjenner tror faktisk på reinkarnasjon. Hun oppsøkte en fyr som sa at hun var prest i Italia på 1400-tallet. Min umiddelbare reaksjon var: «Jeg ante ikke at det fantes kvinnelige prester på 1400-tallet!» :haha:


#24

My sa for siden:

Jeg vasser igjennom. :nemlig: Er visstnok mye hoggorm i Bymarka, men jeg har aldri sett noen der, og tenker aldri over det. Men jeg har ikke spesielt mye angst knyttet til orm heller, men det handler vel om at de er så sjeldne. Så en i fjor sommer, da jeg gikk tur et sted vi var på ferie, uten å få nevneverdig høy puls av den grunn. Den lå midt på en grusveg/seterveg da, så jeg så den på lang avstand og det var lett å gå rundt den, den kom ikke plutselig på. Bortsett fra den tror jeg bare jeg har sett orm i naturen to ganger tidligere i mitt liv (i Norge vel å merke). Hadde sikkert tenkt mer over det hvis jeg hadde opplevd å se hoggorm oftere. Slik det er nå er jeg mye mer på vakt mot elg enn mot hoggorm, når jeg går i marka.


#25

Hyacinth sa for siden:

Ja, det kan du si. :knegg:


#26

Polyanna sa for siden:

Jeg vaser og tramper, og tenker at ormen stikker nok sikkert av gårde når jeg kommer brasende. :nemlig:

Mer redd for hunden, egentlig, hun tramper jo litt mindre, kan man si.


#27

Hyacinth sa for siden:

Alle sier at ormen er reddere enn meg og stikker av mens jeg tramper. Men jeg har maaange ganger møtt på ormer som bare ligger der og koser seg. Så jeg har problemer med å tro på den teorien.



#29

gnuri sa for siden:

Sånn ang. hoggorm i Mo i Rana; Jeg bodde der i hele oppveksten frem til 1984. Jeg har aldri sett en eneste hoggorm der. Vi var mye i skogen og plukket bær osv, så jeg tviler på at den er så voldsomt utbredt i Rana, om den ikke plutselig har invadert regionen.


#30

Floksa sa for siden:

Da er de kalde og ligger til lading i sola. :nemlig:


#31

Polyanna sa for siden:

Jeg har sett en eller to i hele mitt liv, tror jeg, og minst en av dem var dau. Og jeg er mye i skogen. Så det gjør sitt til at jeg ikke klarer å oppdrive så mye frykt for dem.

Men en bratt skrent, derimot! :skremt:


#32

Hyacinth sa for siden:

Men det hjelper jo ikke meg.


#33

Hyacinth sa for siden:

What! Jeg ser i snitt fem hver sommer. Noen ganger flere.


#34

Polyanna sa for siden:

Jeg har dog aldri vært kjent for å være spesielt observant. :knegg:


#35

millact sa for siden:

Endelig, en som er akkurat som meg, Hyacinth! Jeg er også livredd, men i motsetning til deg går jeg helst ikke i skog og mark fra april og ut sommeren. Om jeg gjør det tråkker jeg hardt og lar min venninne gå foran. Hun finnes ikke redd og tenker ikke over det, men det gjør jeg.

Jeg har jo aldri sett orm ute i Norge, jo en gang ute i Dyreparken, men jeg hadde et par utenfor huset i USA. Det var ikke særlig artig for å si det sånn. Jeg har gått ned og opp Grand Canyon OG overnattet en natt ute helt i bunnen, i sovepose. Da var det kun nesetippen som stakk ut og jeg sov med caps.


#36

banana sa for siden:

Jeg har løpt gjennom all slags busk, kratt, lyng, bregner og nedfallstrær i mange deler av Sørnorge i lave, tynne terrengsko (orienteringsløp). Bare ytterst sjelden ser jeg en hoggorm, kan ikke huske sist en gang. Jeg er mest obs når jeg klatrer opp så bratte skråninger at jeg må holde meg fast, da er det greit å ikke gripe tak i en orm som soler seg på en knaus.

Finn en passende gruppe på Facebook og post et innlegg der, kanskje? Det finnes (fant jeg akkurat nå) en som heter Hoggormens venner (vipera amicis).


#37

meisje sa for siden:

Jeg har sett 3 ormer ute i naturen de siste 2 somrene. Jeg er overbevist om at det skyldes at jeg har vært på tur med min venninne som er redd for ormer og slanger. Hun oppdager de, jeg bare går rett forbi uten å oppdage dem. Jeg ser de aldri på egen hånd.


#38

Lyppa sa for siden:

Jeg leste en gang om ei som ble stygt bitt av en gjedde i Mjøsa så akkurat det skjønner jeg godt:knegg:


#39

Lyppa sa for siden:

Men smør deg godt med insekstmiddel:riktig:


#40

Lyppa sa for siden:

Husker at det var en artikkel i ei avis for mange år siden. Da var det en jogger i Narvik som hadde slengt seg ned på bakken og tilfeldigvis fått handa i et ormebol. Vet ikke om det er observert orm så langt nord flere ganger. Dra til Troms og Finnmark, her er det bare mygga, knotten og kleggen som biter:knegg:


#41

amo sa for siden:

Jeg har det også slik, går ikke i skogen når det er sol. Jeg klarer heller ikke se de i blader. Jeg arver blader fra mamma, og hun stifter sidene sammen om det er slanger. Ungene sender melding om det er slanger i avisene på nett. Obs, slange i bt, ikke les. Jeg har tatt innlegg for innlegg i denne tråden for å forsikre meg om at ingen gærninger har sitert en slange inn i et avinnleggene….:o


#42

Høns sa for siden:

Jeg har mareritt om at det kommer en inn i dynetrekket mitt (etter jeg leste en skrekkhistorie i Se og hør eller Her og Nå om fette i 10-åring alderen) eller forviller seg inn i huset og ligger foran sengen min. På landstedet (Vestlandet)rister jeg derfor alltid dynen og puten, sjekker sengen og under sengen. Dette gjør jeg også når jeg er i land utenfor Europa. Hva jeg hadde gjort om jeg traff en orm eller slange derimot aner jeg ikke…


#43

Fintdethei! sa for siden:

Jeg filmet den forrige gang jeg møtte på en hoggorm som solte seg...., det sagt, jeg går mye i fjellet, og det er ikke hvert år jeg ser noen orm. Ser at dette heller ikke hjelper deg særlig...,sorry.


#44

Einhyrningur sa for siden:

Jeg går ikke barfot i hagen engang. :runforhills:

Jeg vurderer legg-brynje, men hjelper jo ikke på at de faktisk finnes da.


#45

Einhyrningur sa for siden:

Jeg titter alltid ned i do, tilfelle den er kommet opp kloakken. :knegg:


#46

Hyacinth sa for siden:

Så sjelden dere ser orm!

Mulig det er mer orm her enn andre steder, men det tror jeg egentlig ikke. Jeg har aldri sett hoggorm i Stavanger, men det er stålorm i Sørmarka. (Ja, jeg vet det ikke er en orm.)

På hytta i Ryfylke er det en del. Men jeg trodde generelt det er mer hoggorm på Østlandet enn på Vestlandet. Alle jeg har sett, er i nærheten hytta. Utenfor hytta, på markene bortenfor, på bilveien, på skogsveiene og oppe i fjellet like bak.

Det er mye stålorm også. Og slevebol. :kvalm: Jeg er litt usikker på hva en sleve egentlig er, men jeg tror det er det samme som stålorm. Hvis noen kan fortelle mer om dette, vennligst IKKE legg inn bilder her! :redd:


#47

millact sa for siden:

Jeg hadde skreket høyt og dødd av skrekk!


#48

millact sa for siden:

Orm er orm!


#49

Hyacinth sa for siden:

Nemlig.


#50

Magica sa for siden:

Du kan jo også vurdere å flytte til Irland, der er det ingen ormer. :knegg:

Jeg ser sjelden orm, selv om jeg er ute på turer. Er vel både lite observant og muligens litt bråkete av meg.


#51

amo sa for siden:

:nemlig:


#52

Malama sa for siden:

Jeg tror kanskje jeg har sett hoggorm en gang i barndommen. Jeg vet mamma har fortalt om at hun så en gang da hun var jentunge, hoggorm fødsel.

Hun er av typen som bretter blader slik at hun ikke ser eller holder på bilde av orm. Jeg likeså egentlig men litt mindre enn mamma. Men, jeg kan ikke huske å ha sett i boksen alder. Kanskje ikke som barn, kanskje jrg bare tror det.
. Jeg er lite ute i skogen som voksen da. Det begynte jeg med i april i år grunnet en konkurranse på jobb. Og sluttet like fort i det det gikk over i mai. Men, det er ikke i lyng da, det er sti eller hoppe fra Stein til stein.


#53

Hyacinth sa for siden:

Helt til noen setter en (eller to) ut der…

Nei, seriøst, så plager det meg ikke i den grad at det frarøver meg et friluftsliv. Men jeg går som sagt ikke i hvilket som helst terreng.


#54

Hyacinth sa for siden:

Haha, litt kult å høre at det finnes flere enn meg som ikke kan ta på et bilde av en slange. :knegg: Trodde jeg var den eneste i verden. Egentlig er det en underlig ting. Er det noe som ligger dypt nedarvet i genetikken? Det er overhodet ingen andre bilder jeg ikke kan ta på.


#55

Inagh sa for siden:

Jeg var livredd slanger, så redd at jeg fysisk slutta puste og ble stiv som en stokk, så mannen min måtte ta tak i meg og flytte meg langt unna, for jeg klarte det ikke sjøl.

Eksponeringsterapi funker, i hvertfall for meg. Jeg begynte med besøk i reptilparken, så beistene på trygg avstand, bak glassvegger. Deretter befant jeg meg i rommet mens andre håndterte slangene. Nå kan jeg skryte av å ha holdt både kornsnok (de er supersøte, og så kiler det i hånda når de lukter på deg med tunga,) og en diiiiiger boa ved navn Tobias. Nå digger jeg slanger!

Du har min fulle sympati, for det er noe skikkelig dritt med dn så hemmende fobi! :klemme:


#56

banana sa for siden:

Jeg har det sånn med store bilder av (store) edderkopper. I nærheten, i allefall. Men hoggormer synes jeg bare at er kule.


#57

Hyacinth sa for siden:

Så herlig å lese! :elsker:

Men jeg opplever overhodet ikke fobien som hemmende, faktisk. Jeg kjenner folk som er redd for både bilkjøring og edderkopper, i hemmende grad. Jeg kan relatere til mild flyskrekk selv. Mye mer hemmende, men jeg flyr selv om jeg ikke elsker å fly.

Men slanger? Føler ikke at det er hemmende.


#58

Hyacinth sa for siden:

Jeg blir ikke redd på den måten at jeg blir stiv, hyperventilerer eller gråter, liksom. Jeg synes bare de er helt avsindig ekle. Kjenner det ikke fysisk på kroppen, tror jeg.


#59

Neket sa for siden:

Kan melde om at jeg så en klapperslange på parkeringsplassen på et litt halvshabby motell en gang, ringte resepsjonen og de bare å, nå igjen, skal se om vi finner vaktmesteren. :what:

Jeg holdt meg på rommet til det ble dagslys igjen. :knegg:

Men sånn ellers er jeg ikke så redd. Tenker litt på det når jeg går turorientering, men satser på at skoene er høye nok.


#60

Hyacinth sa for siden:

Jeg har faktisk møtt en halvdød (påkjørt) svart kobra. Den lå helt i ro, men var altså ikke død, og jeg forstod ikke hvor farlig den kunne være før jeg ble beordret bort fra den. Den var ikke så ekkel. Svart og lå stille. Tok bilde av den. (Det var derfor jeg gikk så nært.). Dette var riktignok i regnskogen i Malaysia, da. Ikke her. :knegg:


#61

Neket sa for siden:

Hoggorm = farlig, kobra = greit med andre ord :hehehe:


#62

Serafin sa for siden:

Jeg har ikke noe svar, men jeg har faktisk aldri sett en huggorm. Det blir sagt at mellom Stjørdalselva og Verdalselva så er det ikke hoggorm. Unntatt den ene gangen en kom ramlende ned fra himmelen, men den fikk nok flyhjelp og var steindød da den ble funnet. Anyway. Nå bor jeg 500 meter på feil side av Verdalselva, men har ikke sett hoggorm. Og vi har aldri lært dette med støvler etc, fordi det er ikke hoggorm i området.

Men hvis vi skal til Steinkjer, så kjører vi gjennom en bitteliten tunnel. Den er så liten at det knapt er en tunnel. Men der fortalte mamma meg da jeg var lita, at morfar hadde skremt henne da hun var liten, om at det kunne falle hoggorm ned fra tunneltaket, og inn i bilen.

Med det resultatet at jeg kjører aldri der med vindu åpent på bilen, og får hetta hvis jeg sitter på og vindu er åpent. For det kan falle ned huggorm!

Snakket med morfar om dette for ikke lenge siden, han kan ikke huske å ha fortalt historien, men at det er sagt det er ormebol på den haugen tunnelen er, og ikke akkurat i tunneltaket. :knegg:

Så ja. Nei. Jeg hadde fått panikk hadde jeg sett en hoggorm.


#63

Fersken sa for siden:

Hahah, her er jeg også. Hadde mareritt en gang som handla om et hoggormbol. Eneste gangen jeg har våkna av at jeg selv hylte og skreik.


#64

amo sa for siden:

Jeg kom nett hjem fra tur med en venninne. På fortauet lå det en liten slange, jeg hyler, hopper og springer, hun kvepper av meg….. amo, det er et bananskall…..:o


#65

Høns sa for siden:

Det jeg har lært i Afrika er visdomsordene «Even a decapitated head can bite» «, altså ikke gå i nærheten av halshogde eller halvdøde slanger. Forøvrig skal man alltid kikke oppi do og selvsagt ha lukket dolokk til enhver tid du ikke selv sitter på do. Og om du kjører på en slange, må du se at den kommer ut på andre siden av bilen…

Btw hater også slangebilder og synes katten kan ligne på en slange innimellom…


#66

Høns sa for siden:

På landstedet er det de siste tre årene funnet to huggorm, en enorm til og fet foran trappen og en i ripsbusken. Det er en steinur bak huset, så vi har foreslått å fylle den med grus og jord pluss rydde kvist og kvast, men det synes svigermor er unødvendig….


#67

Hyacinth sa for siden:

Nei, det handler mer om ekkelhet enn farlighet, i grunnen. :knegg: Jeg sa jo at det ikke var rasjonelt. (Jrf hageslanger og skolisser…)


#68

Turban Smukk sa for siden:

Jeg gikk på en hoggorm i går.

Til info.

Den lå midt på asfaltert gangvei inne på et skogaktig, men bebygget område og hevet hodet, eller hva man sier, og rikket seg ikke på en lang stund selv om vi trampet i bakken.
Jeg har ikke fobi, men det er andre gangen jeg går nesten rett på en hoggorm på samme sted og ryktene sier at den også kryper inn dersom man har dørene åpne, så nå kvier jeg meg faktisk litt for å gå der igjen.

Æsj.


#69

Marla Singer sa for siden:

Jepp, den teorien stemmer ikke. Sikkert ofte, da, tenk så ofte vi hadde sett dem hvis de ikke var redde i det hele tatt. :iiik:

Ja, de mener jo det. Men i likhet med Inagh har jeg hatt effekt av eksponerings"terapi". Jeg holdt en svær kvelerslange (etter å ha observert at ca ti andre, inkludert en liten unge, overlevde det samme først), og det hjalp faktisk veldig mye. Mitt hovedproblem er/har også vært at de er ekle, ikke at de er farlige.


#70

Hyacinth sa for siden:

Jeg hadde ikke holdt en sånn feit jungelslange for en million, engang. Sånn som folk betaler for å holde i syden. Og jeg vet jo at den ikke er farlig, eller, jeg antar det, siden folk får holde den. Men herregud, så ekkelt.


#71

Hyacinth sa for siden:

Jeg hadde heller ikke holdt en stålorm, btw.


#72

millact sa for siden:

Like ille!

Da jeg studerte økonomi i Florida måtte jeg ta noen helt generelle klasser også. Jeg tok et fag som het «environment». En gang i uken måtte vi ut på ekskursjon på universitetsområdet. Jeg tenkte det kom til å bli fint. Men professoren fortalte at morgenklassen hadde sett to slanger tidligere på dagen! Etter det gruet jeg meg til hver fredag og fikk ikke allverdens ut av å se på trær og busker. Jeg var mest opptatt av å se etter slanger. En dag pøsregnet det skikkelig; så vi ble inne i et spesialrom. I rommet var der en haug glassbur med slanger! Det var ikke noe særlig. Vi snakker store slanger hvorav flere var giftige.


#73

Hyacinth sa for siden:

Æsj.

Nå har jeg (takk, Frukt!) lagt inn spørsmål på spørenbiolog.no. Men jeg prøvde å lese litt om dette nettstedet for å finne ut hvem som svarer. Jeg fant det ikke ut. Hvordan kan jeg vite hvor seriøst dette nettstedet er, og om det faktisk ER en biolog som svarer?


#74

Musemus sa for siden:

Nå er det knapt vann i Mjøsa, så nå kan hun se haien fra land. :nemlig:


#75

Marla Singer sa for siden:

Det var det det ikke var, men jeg skjønner selvsagt problemet. Jeg ville heller ikke holdt en stålorm, det er nesten verre med sånne små, kjappe.

Faren min har forresten blitt bitt av hoggorm gjennom buksa. Innser at det bevismessig funker dårlig med st faren til en på Internett har opplevd noe, altså. Men tenkte å nevne det likevel.



#77

Taien sa for siden:

Å fytti! Jeg er så livende redd for slanger. Og hoggorm er jeg så redd at jeg unngår turer i marka om vår, sommer. Vi gikk tur et sted med hunden (når vi hadde hund), helt til noen sa at det var hoggorm der. Da sluttet jeg å gå der, selv om jeg aldri så en selv. Men tanken... :grøsser:


#78

C3PO sa for siden:

Moren min har slangefobi. Jeg husker at hun skrek en gang da hun så et frimerke med slange på.

Jeg er mye i skogen med Stolpejakten og har bare sett orm en gang. Da pleier jeg som regel å bruke turstøvler eller terrengsko til løping. Jeg har også lave gamasjer som er mest for å unngå å få masse barnåler i skoene.


#79

Retz sa for siden:

Jeg liker slanger, og har holdt såvel feit pytonslange som hoggorm og stålorm. Har alltid opplevd det som en bonus når jeg har sett hoggorm ute på tur. Det er en del orm i byheiene her, fine forhold for krypdyr med vekslende terreng av lyng, brake, myr og stein. Og god tilgang på frosk.

Etter at jeg fikk hund er jeg blitt mer skeptisk. Skal jeg gå i heiene med hund foretrekker jeg at noen går foran og forhåpentligvis advarer ormen om at her kommer det farlige tobeinte, ev bare observerer den og gir beskjed. Kjenner mange hunder som har hatt et ublidt møte med hoggorm, og jeg vil ikke at min skal bli bitt. Takke meg til høyfjellet.

Så forresten en liten hoggormunge på grusveien hvor det er populært å gå tur, vi studerte den litt, og tror ikke hunden skjønte helt hva det var, i hvert fall reagerte hun ikke. Det gjorde derimot en i turfølget som kom motsatt vei. Hun hadde skikkelig fobi, og torde ikke passere den lille på veien. I stedet sprang hun 10-15 meter inn i skogen - sikkert der hvor ormemor og alle søsknene befant seg :D - og passerte grøssende på god avstand.

Nuvel, vi har alle vårt. Jeg hadde sikkert reagert på samme måte hadde jeg møtt på tannlegen min.


#80

My sa for siden:

Det var faktisk en reell situasjon der jeg bodde på Sri Lanka en gang i tida. Datteren i familien jeg bodde hos forklarte at de hadde sett en slange på vei inn vinduet på badet. De prøvde å jage den ut med en stokk, men den kom inn i stedet, og forsvant ned i sluket i gulvet. De hadde dekket til sluket med en plate med en stor stein oppå, men de anbefalte meg å kikke en ekstra gang i do før jeg satte meg, i tilfelle den kom opp der. :blinke: De var usikre på hva slags slange det var og om den var giftig, men de trodde kanskje det, basert på fargen den hadde.

Jeg holdt meg til jeg kom på universitetet. :hehehe:



#82

Hyacinth sa for siden:

Jeg har lest det samme, Divine. Jeg liker ikke edderkopper, men det er likevel noe helt annet enn slanger for meg. Edderkopper vil jeg ikke ha i huset, men det vemmeligste med slanger er fasongen og bevegelsene.


#83

Hyacinth sa for siden:

Jeg hadde dødd, My. :grøss:

Retz: Jeg så faktisk en hoggorm midt på turstien ikke langt fra sentrum i mai ifjor, ja, i området du bor, mener jeg. Fascinerende. Filmet den. Jeg er ikke særlig redd den når den ligger midt på en tursti, da har jeg liksom kontroll


#84

My sa for siden:

Ja, men det er rart med det, man er liksom i et annet modus når man befinner seg i et tropisk land, og har en helt annen toleranse for uønskede kryp enn her hjemme. I alle fall jeg. Selv om akkurat den episoden var litt i overkant utrivelig, på grunn av det uforutsigbare aspektet.

#85

Hyacinth sa for siden:

Ja, skjønner.

Men jeg holdt på å daue da jeg hørte om digre slanger observert rundt bungalowene vi bodde i de to gangene jeg har vært på backpacking i Asia… :skremt: Men du har rett i at man tåler mer. Er i et annet modus.


#86

Magica sa for siden:

Det er litt rare greier. Jeg syns edderkopper er utrolig ekle og skumle. Men slanger, de er jeg ikke redd.


#87

millact sa for siden:

Da vi var i Thailand på Koh Samui lå hotellet på andre siden av jungelen. Det var kun en smal bilvei av grus mellom hotellet og jungelen. En kveld begynte vaktene å lete noe febrilsk i trærne, på terrassene osv med lommelykt. Jeg antok det var en slange de lette etter.


#88

Niobe sa for siden:

Jeg har bare sett hoggorm én gang, og det var i Sauda. Og det til tross for at jeg vokste opp med hytte i hoggormterreng på sørlandet.

Jeg skvetter litt om det dukker opp stålorm, men jeg skvetter om det hopper en frosk fori også. Sleve er forresten bare annet ord for stålorm.


#89

Tjorven sa for siden:

Oi. Jeg er en sånn som er redd for ganske mye, men slanger/ormer er ikke så farlig, synes jeg.

Da jeg var barn hadde vi hytte i et skogområde hvor det er mye orm; både huggorm og stålorm. Så jeg har rett og slett vært utsatt for så mye eksponeringsterapi at det ikke er ekkelt lenger. Jeg bare forholder meg til at det skjer.

Nå har vi kjøpt egen hytte i nærheten. Vi ser orm på hytta omtrentlig en gang i året.

Jeg har holdt slange på reptilparken i Oslo et par ganger. Første gangen var jeg litt nervøs, men jeg reagerte mye mindre neste gang. Da klarte jeg litt å kjenne på hva jeg faktisk holdt i også. (De slangene publikum får håndtere i reptilparken har jo etterhvert blitt veldig vant til folk. Vi hadde til og med barnebursdag der hvor alle som ville fikk holde/klappe Christian, som var navnet hans.)


#90

Hyacinth sa for siden:

Haha, det er en bursdag jeg ville takket høflig nei til. :haha:


#91

Strå sa for siden:

Jeg husker den artikkelen, men ikke at det var et ormebol, kun en enslig hoggorm. Analysene onkel Narvik og jeg fulgte med på konkluderte med en enslig orm som var blindpassasjer med en bil.


#92

Tjorven sa for siden:

Ja. Dette var bursdag for 2 gutter som ble 8 år. De var nok mer i målgruppen. De fleste i klassen ville holde slangen, men noen nøyde seg med å klappe den forsiktig.


#93

Retz sa for siden:

Det er en del av dem, ja. Samtidig har jeg flere turvenner som nesten aldri ser orm, men så et det noe med observasjonsevnen, da. Og etter at jeg fikk hund; oppmerksomheten.


#94

trøtt sa for siden:

Jeg husker veldig godt en gang jeg var hos besteforeldrene mine og fant en hoggorm med unger inne i spisestua. Så ja, de kan krype inn.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.