Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Må renovere bad - vil bort fra flis og trenger konkrete tips

#1

vixen sa for siden:

Badet må tas nå og jeg ønsker belegg og våtromspanel. Badet vi har idag er mye flis med både oppbygd dusj-nisje og innebygd badekar. Blir ikke badekar mer heller. Jeg vil ha det lett å rengjøre og alt opp fra gulvet. Noen som kan inspirere meg? Jeg har sett på fibo.no/produkter/olivegreen/ og deres dusty Blue for alternativer dersom vi ønsker farger på veggene,men har også lurt på om jeg bør gå for mer nøytralt med type sånn fibo.no/produkter/grey-sand/
Og heller ha inn farger med skap/interiør. Jeg tenker ikke å bruke mer penger enn nødvendig,men samtidig ikke være så gnien at jeg ikke får noe jeg blir fornøyd med

Dersom noen har pusset opp bad og har en kombinasjon av belegg og panel de er fornøyd med tar jeg gjerne i mot tips der!


#2

millact sa for siden:

Vi flyttet inn i ny leilighet for et par måneder siden. Badet var valgt av utbygger, men det er grått. Tenker det er en grei farge. Så kan vi ha mer spennende farger på håndklær mm.


#3

vixen sa for siden:

Har sett på denne fra Linn Bad som jeg synes er fin:
www.linnbad.no/baderomblog/emma-isbre
Lurer også på om jeg vil ha plate med servant oppå eller sånn vanlig servant som dekker hele skapet.


#4

millact sa for siden:

Nydelig farge! Hadde Linn bad i mitt forrige hus.


#5

Fintdethei! sa for siden:

Ingen konkrete tips, følger med.
Men husker i vår forrige leilighet, pusset vi opp et lite bad med belegg og våtromstapet. Vi hadde også en glassvegg til dusjen. En drøm å vaske det badet. Man kunne omtrent bare spyle det med dusjen.


#6

Musemus sa for siden:

Vi har nesten helt likt møbel fra Linn bad og er fornøyd. Vi har hel servant, og det er kun fordi mannen (rørlegger) mener at med plate + servant, så vil det bli møkkete rundt servanten/vasken på en sånn måte at det er vanskelig å få helt rent. At du ikke kommer til under en bollevask, f.eks.
Rengjøring av hel servant er en drøm!


#7

Neket sa for siden:

Den var kjempefin!

Vi pusset opp badene for halvannet år siden, har heldekkende vask. Mye enklere å vaske!

Vi gikk for store fliser på badene, men på vaskerommet har vi belegg, veldig fornøyd. Vi har dette:

konsument.tarkett.no/nb_NO/kolleksjon-C000020-aquarelle-gulv-til-vaatrom

Hvite vegger (klassisk hvit) unntatt den over benken - den er deco Blue. (Har fortsatt oppheng på den. :knegg: )


#8

vixen sa for siden:

Gode poeng. Heldekkende vask it is! Har det nå også og det er veldig greit!


#9

Galathea sa for siden:

Jeg går aldri tilbake til flis og fuger som må skures!
Vi har nettopp pusset opp et ganske lite vaskerom/bad med fibo plater på vegg og gulvbelegg. Vi har vaskeromsinnredning fra epoq med lyseblå fronter, blue mist heter den, belegget er fra forrbo i denne kolleksjonen www.forbo.com/flooring/no-no/produkter/homogen-vinyl/sphera-homogen-vinyl/sphera-energetic-2021/bxx2q6
vi har fargen shimmer thyme og den er skikkelig fin, jeg er SÅ fornøyd!
Veggene er hvite, matte uten fuger, tror den bare heter white og så en kode, jeg angret litt da de kom opp og alt var veldig hvitt, men nå som innredningen dekker en del av veggen, og vi har satt opp stort speil og dusjvegger ble det veldig bra med nøytrale, lyse vegger mot grønt gulv og blå innredning.


#10

sindrome sa for siden:

Har mønstrete belegg
og hvite baderomsplater på veggene. Er veldig fornøyd fordi jeg kan matche med håndklær etc i hvilken farge jeg vil. Veldig fornøyd med gulvbelegget.


#11

annemede sa for siden:

Vi har gulvbelegg på badet, og inni dusjen. Superenkelt å rengjøre, og vi er fornøyde med fargen. Vi valgte gjennomfarget gulvbelegg med stor slitestyrke. (Vi kom fra et gammelt bad med fliser og fuger som måtte skures.)
Noen vi kjenner har panel i dusjen som ikke er ordentlig montert - dette har resultert i at de har trukket vann - og buler.


#12

meisje sa for siden:

Noen jeg kjenner har brukt disse kjøkkenplatene til vegger i dusjsonen. Virker helt genialt i forhold til renhold. Ingen fuger som blir skitne og de tåler vann.
alusplash.com/gl/kitchen-backsplash/


#13

Tilde sa for siden:

Skal også pusse opp bad.
Henger med dere her for supre tips:)


#14

Input sa for siden:

Hva er fordelene med belegg fremfor fliser? Er det dyrere?

Borettslaget skal endelig renovere badene vårt om 1-4 år. Og vi må velge mye selv.


#15

vixen sa for siden:

Det er billigere og lettere å holde rent.


#16

annemede sa for siden:

Mye billigere med belegg, mye lettere og holde rent og mindre sjanse for lekkasjer. (Skader på konstruksjonen i bakkant, da belegget er helt tett, mens fugene mellom flisene alltid vil trekke vann, dersom man ikke vedlikeholder dem jevnlig.)


#17

Isolde sa for siden:

Vurdert mikrosement?


#18

Karamell sa for siden:

Jeg har en venninne (som har støv på hjernen) og de har gått over til linoleum på badegulvet. Mye lettere å holde rent, og det er penere enn det jeg minnes fra fordums tid. Husker ikke hva de har på veggene. :gruble:


#19

Input sa for siden:

Det var belegg da vi kjøpte her, men da vi nyoppdaget at det var enormt mye fukt under belegget, tok vi det vekk. Og det er den jævligste lukta jeg har kjent i mitt liv.


#20

annemede sa for siden:

Aiaiai, det høres ikke bra ut.


#21

Lykken sa for siden:

Vi pusset opp ifjor, med fibo plater på veggene og fliser på gulv og litt på vegg i dusjnisje. Er godt fornøyd. Men de har lite utstilt av plater i butikkene og vanskelig å velge farge/Tone/nyanse ut i fra bilder og kataloger.


#22

Lykken sa for siden:

Bilder av det:


#23

Lykken sa for siden:

Et bilde til:


#24

-ea- sa for siden:

Veldig fint bad, Lykken.


#25

vixen sa for siden:

Kjempefint! Hvilken farge har dere på veggen?


#26

Lykken sa for siden:

Det er Fibo Sahara. Det var vanskelig å velge da nyansene ikke er så lett å se på bilder og kan avvike fra virkeligheten. Den ble litt gulere i beigefargen enn heg trodde.


#27

vixen sa for siden:

Ja det er kjempevanskelig,men de har en del prøver nede på Byggmakker så må dit og se.


#28

vixen sa for siden:

Da har jeg vært nede og sett og tror det blir grey sand på veggene og et mørkt gulv. Ganske nøytralt som jeg tror kan bli ok til det servantskapet fra Linn bad. Likte den fargen godt. Jeg har et IKEA-møbel på badet idag som jeg setter føtter på og beholder. Sparer masse på det. Der har jeg fire kurver nederst til skittentøy. Så kjekt å ha det ferdigsortert. Og så har jeg håndklær i øverste rad.


#29

vixen sa for siden:

www.ikea.com/no/no/p/kallax-hylle-gra-tremonstret-40346924/

Har denne liggende og tøykurver i ulike farger nederst. Så kan jeg heller spe på med mer fancy møbler senere. Og tror at sort armatur, dusj, og "lister" til dusjhjørne vil gjøre seg med det mørke belegget. Ikke superspenstige valg, men tror det blir bra nok.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.