Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva gjør dere nedi byen (Oslo) på 17.mai?

#1

GinaK sa for siden:

Vi har i alle år hatt hele familien hos oss hver 17mai med full rulle i mange timer så vi har aldri hatt tid til noe annet.
Det har vært dåp av russepresidenten i dammen ved skolen og barnetoget har gått forbi i gaten her så da har det vært litt som har skjedd her pluss at vi har hage og trampo så det er fritt frem for barn i alle aldre..

Nå blir det ikke noe hos oss siden barnebarnet til mannen går nå i 3.klasse og skal gå i 17maitoget i sentrum så da tenkte vi å dra ned og se på.

Men lurer på hva man gjør etterpå? Tips til sted å gå/kafè som man ikke trenger å forhåndsbooke...

Eller, hva gjør dere som drar ned i byen på 17.mai? :vilha:


#2

apan sa for siden:

Vi gjør minst mulig. Drar ned, spiser en is eller en bolle før eller etter toget, skynder oss hjem igjen. Noen år pleide vi gå på McD på Solli plass rett etter toget før vi dro hjem :knegg: dersom vi rakk det av hensyn til programmet hjemme.


#3

Tjorven sa for siden:

Tidligere år: dratt ned, sett egne barn gå i toget, finne dem igjen etterpå (det tar MYE tid), spise is, titte på folk og bunader, gå på restaurant med ett sett besteforeldre (bord booket i god tid i forveien), spise mer is og dra hjem igjen.

Det er bordbestilling de aller fleste steder, tror jeg. Ellers må dere være forberedt på å stå lenge i kø.


#4

GinaK sa for siden:

Holdt på å si: hvor kan man gå på do om det er så sabla mye folk overalt? :cool: Min store bekymring. :p
Finnes det offentlige toaletter? HUsker å ha vært på do på OsloS for hundre år siden..
Har gått på Glassmagasinet når butikker er åpne.


#5

apan sa for siden:

Har latt små barn tisse i blomsterbed. Vi andre har holdt oss (eventuelt gått på den før nevnte McD :knegg: ). Om jeg skulle ned i byen for å kose meg med å spise litt ute, ville jeg definitivt ha bestilt bord.


#6

millact sa for siden:

Min bror og hans familie går alltid på Pascal etter skoletoget. For dem er det fast. Antar de booker bord, men jeg vet ikke.


#7

Palmen sa for siden:

Vi har kontorer midt i sentrum som har 17. maiarrangement for ansatte. Det vil si at fryseren er full av is, kjøleskapet fullt av champagne og alle ansatte med familier kan stkke innom. Der slipper vi dokø og kan henge litt og slappe av før vi vender nesa hjemover.


#8

Charlie sa for siden:

Det er offentlige toaletter på Oslo S og på Nationalteateret stasjon (inngangen bak fra Vika, ved KS-bygget, da er det rett inn og på venstre side, ser ut som en glassvegg og vaktbod). Koster penger, men er forholdsmessig rent, så da tenker jeg det er ok.


#9

GinaK sa for siden:

Takk for tips. :)


#10

veobra sa for siden:

Vi har et sted vi kan gå på toalett og sette oss ned innimellom. Det hjelper veldig på for å like å være i sentrum og holde ut i flere timer. Jeg har også unger som alltid har likt å se toget. Vi står alltid på Universitetsplassen, det er mindre trengsel der enn man skulle tro.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.