Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lyst til å (lære å) sy

#1

Hjertensfryd sa for siden:

Eg har symaskin og har vel leika meg litt med den før. Då har det berre vert ein saum her og der for å fikse ting og kanskje sy eit lite kostyme til ungane, då dei var små.
No har eg lyst til å sy litt forskjellig, så eg har sett inne på stoff og stil sine sider og funne tre mønster som eg vil prøve meg på. Men korleis veit eg kva stoff som passer til kva?
Eg veit at det finnes fleire her inne som koser seg bak symaskina og har full kontroll på dette, så eg håpar liksom på at eg kunne fått ein liten guide :blafre:

Det eg har sett på er: Spisebrikker Vesker og Stjerneteppe

Kva stoff bør eg sjå etter til dette?



#3

Lhi-My sa for siden:

Til disse prosjektene bør du bruke faste stoffer uten stretch, gjerne bomull. Jeg ville tatt en tur på en gjenbruksbutikk og sett etter gardiner, duker, sengetøy osv. Det er stoffer som passer til dette og veldig rimelige. Jeg har sydd mye i gjenbruksstoffer, både klær, vesker og andre ting. Det siste var vel bunadposer sydd av gamle fine damaskduker som min lokale bruktbutikk hadde fått fra et hotell.

På noen av prosjektene trenger du vlieseline eller andre typer stabilisering i tillegg for å stive opp stoffene. Det får du rimelig på stoff og stil, men har du en lokal sybutikk, så støtt heller de.


#4

Hjertensfryd sa for siden:

Den lokale sybutikken la dessverre ned for nokre år sidan, så stoff og still er nok min nærmeste butikk.
Gjenbruksbutikken var ein god idé. Takk.


#5

Hjertensfryd sa for siden:

Takk for tips syrinx. Skal lese meir på den sida i helga.


#6

-ea- sa for siden:

Gjenbruksstoff er bra. Jeg har sydd toalettmappe (og skal sy flere) av putetrekk kjøpt på bruktmarked - de var helt nye og i stivt og stødig stoff. Har også sydd av dongeriskjørt og -bukser. Tips; spør familie og omgangskrets om de har noe liggende, spesielt de som er litt oppi åra og har samlet litt i skapene. :humre:

Jeg har bare sydd av vevde stoffer, stoffer med stretch kan være litt vanskeligere. Husk å kaste over kantene.
Ullklede er supert nybegynnerstoff, det rakner ikke så man trenger ikke kaste over. Men det er kanskje for mer spesielle saker... (å sy puter er fint da).

Var forresten innom Jysk igår og så at de selger bomullsstoff i 5 meters lengder. Men det er jo litt overkill for småprosjekter.
Ei venninne av meg pleier å se etter sengetøy (på salg) når ho skal sy noe, billigere enn å kjøpe metervare og i et dynetrekk er det mye stoff.

Nå ser jeg at det er jo masse fine gratismønster på nettsida du linker til (stoff og stil).


#7

Lhi-My sa for siden:

Et annet tips er å sjekke om butikker som selger gardinstoff og lignende har utgåtte prøver, dvs prøver på stoffer som ikke kan bestilles lenger. Butikken der jeg nylig har etablert bunadssystue selger nå ut mengdevis av gardinorøver for 50 kr pr lengde (normal gardinlebgde). Veldig mye fint stoff til en billig penge!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.