Ungen har i skoleoppgave å lage et måltid ut av restemat, og tenker at han vil gjøre det ved å lage restefest på søndag, men da gjøre noe ut av restene, ikke bare sette dem frem på nytt.
Jeg tenker for eksempel å lage laksepasta av sashimien, og kanskje noe med de kjøttbollene?
Kaker kan man lage sånne cake pops av, kanskje? Det har jeg aldri skjønt meg på.
Andre tips og ideer?
Han sikter mot toppkarakter, så her er det bare å legge lista høyt. :knegg:
Jeg laget cakepops i går! Til konfirmasjon da. Jeg har aldri laget før, men fikk kyndig hjelp og veiledning av venninne som har laget det mange ganger. Kjempegode av sjokoladekake. Men man kan jo like gjerne bruke restene fra gulrotkaken, f.eks.
Oki, vår fremgangsmåte var base av plain sjokoladekake, men du har vel gjerne ferdig glasur på. Ville plukket av pynten. :humre:
Vel, vår kake uten glasur gikk i foodprosessoren. Så smeltet vi 150 gram smør (tror jeg), eller egentlig Melange fordi min mentor mener at den ikke blir så myk når popsene står i romtemperatur, 200 gram kokesjokolade og fløte. Jeg husker ikke hvor mye, kanskje 2 dl. Og så hadde vi melis oppi den smelta guggen. Kanskje 2 dl. Kanskje mer? Jeg har ikke oppskriften hennes liggende. Denne blandingen gikk oppi foodprosessoren og ble kjørt til en myk gugge. Hvis kaken din alt har glasur, vil jeg jo tro du trenger mindre av smør, melis og sjoko/fløteblandingen.
Er det gulrotkake kan man kanskje bruke kremost og melis som "bindemidel"?
Deretter rullet vi kuler av massen. Trikset videre var å ha alle kulene i fryseren i minimum 30 minutter. Videre smeltet vi 50 gr, hvit sjokolade, tok ut noen kuler om gangen og snurret kjærlighet på pinne-pinnen i litt hvit sjokolade og stakk den i kulen. Så var det vet en kort tur i fyser igjen mens vi smeltet sjokolade til glasur. Vi brukte Freia Melkesjokolade. Så er det snurr kuler i sjokolade og ha på strøssel av ymse slag så raskt som mulig, før sjokoladen smelter og så kjøleskap. Tipper gulrotkake funker med hvitt sjokoladetrekk?
For å bruke salatrester kan de puttes i wrap, rulles i lefser, puttes på skiver av focaccia ol. Det meste av rester kan puttes inn slik.
Vi laget pannekaker og hadde rester i dem, sammen med ost. Både kylling og laks passet. Stekte pannekaker på begge sider, hadde på fyll på ene siden og brettet over før vi stekte videre.
Til kakerester anbefaler jeg punsjeboller (eller danske romkugler) foran cakepops. Færre ingredienser og mindre fett (avhengig av oppskrift, men...) Jeg synes også de smaker mye bedre, men der er vi forskjellige.
Alle slags rester kan brukes, men ikke sånt som er fløtekrem o.l. i, fordi det er høyere risiko for bakterier. Men f.eks. formkaker, sjokoladekaker, kransekake og småkaker, wienerbrød...
Danskene er så glade i romkugler (og studenterbrød) at de kjøper ferdigkaker på super'n for å lage. Romkugler er veldig fine å fryse. Lag dem da bare nesten ferdige, uten krymmel/ kokos, fordi de gjerne er litt fuktige når de tiner. Da er det bedre å rulle dem etter tining enn før frysing. Kjempegreit å ha i fryseren, lett å ta opp passe og tiner mens kaffen koker.
Focaccia er god å skjære i to som et rundstykke og lage sandwicher. Mulig man kan bruke noe av det du har, her.
Flere av rettene kunne vært gode med pasta til, varmt som en smårett eller kaldt i en pastasalat. Eller ditto med ris.
Erfaringsvis får du neppe noen scampi igjen, de pleier å gå fort, synes jeg. Men om man f.eks. har igjen salat, så kan man lage biffsalat med salat og strimler av kjøtt, det er knallgodt. Gjerne en sursøt chilisaus til og evt, drøye med kokt ris.
Alt går i wraps, pitabrød og baguetter. Potetsalat hender det blir rester av, den kan jazzes opp og bli gresk med fetaost og oliven, kanskje noen ringer av rødløk.
Vi hadde buffet fra Kajsas og fikk endel rester av melonsalaten. Den frøs jeg ned og brukte i smootie. Rester av capresesalaten, delte jeg i to. Mozzarellaen, delte jeg i skiver og frøs ned og brukte på pizza. Tomatene og løken lagde jeg tomatsaus av, som jeg frøs ned til bruk til pasta. Focaccia brukte vi til supper etter å ha vært frosset ned. Kjøttspyd, pulled pork og reker ble spist opp i etterpålag med naboer.
Potetsalaten ville jeg most og hatt som base for suppe, og toppet med enten scampiene, kyllingspydene eller sashimien. Focaccia kan transformeres til deilige krutonger til suppen.
Alt kan suppes, så det er bare å slå seg løs i restene.
Jeg har fulgt denne tråden i spenning og synes det har gått lang tid uten at noen har påpekt at SKAL HAN HA TOPPKARAKTER MÅ HAN FINNE PÅ IDÉENE SELV OG IKKE FÅ HJELP AV MOR!!!
Hva pokker har skjedd med FP? Har vi blitt et puseforum? Et sy puter under armene-forum?
Sånn. Da var det sagt! Greit å kalle en spade for en spade. :nemlig:
(PS: En salat med kjøttboller eller kylling er jo enkelt og greit. Mulig noen allerede har skrevet det, men jeg har hatt fokus andre steder.)
Hvis vi skal gå den veien, synes jeg lista ligger lovlig lavt hvis restemåltid skal lages av en buffet fra Kajsas mat. :knegg: Hvor er utfordringen i det, liksom. Lag restemat etter risengrøt eller fiskepudding i hvit saus, der har du en oppgave. :filer: