Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Covid, innreise, Frankrike, Monaco, ungdom

#1

Polyanna sa for siden:

Jeg klarer å finne ut hva som gjelder oss voksne, her, og vi skal vel være dekket, selv om det er 5-6 måneder siden 3. dose: www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/reiseinfo_frankrike/id2429004/?expand=factbox2858510

Men ungdommene? Klarer ikke å se det av lenken (kan være mine leseferdigheter). De har to doser hver, siste satt rundt juletider. Mellomste har to runder med gjennomgått covid, men den siste er ikke bekreftet med pcr.

Hva gjelder?


#2

Charlie sa for siden:

Har du to doser må det være mindre enn 9 mnd siden den siste.


#3

Hyacinth sa for siden:

Jeg forstår heller ikke dette helt.

Vi voksne har tre doser, siste satt i januar, pluss covid i februar/mars.
Ungdom på 20: To doser i høst pluss covid i desember.
Ungdom på 18: To doser i høst pluss covid i februar.

Ungdom på 20 har det største dilemmaet, tror jeg. Hun er frarådet å ta flere doser pga bivirkninger.

Vi skal til Italia i juni/juli.


#4

Appelsin sa for siden:

Men man kommer inn "hvor som helst" med negativ test, er det ikke slik?
Vi skal til Kroatia. Litt pes med testing, da. Innrømmer det.. særlig siden alle hadde covid i februar, og vi ikke bekreftet med pcr.


#5

Hyacinth sa for siden:

Det var mye av den grunn vi tok PCR.


#6

Appelsin sa for siden:

Neimen! Gode nyheter for oss - alle reiserestriksjoner er opphevet i Kroatia, fra 4. mai. Kanskje flere land tenker på det samme disse dager?


#7

Fintdethei! sa for siden:

Er det noen sjekker i Europa med coronapass i det hele tatt?


#8

Polyanna sa for siden:

Ja, alt går jo med PCR, men det gidder vi jo ikke (styre med eller betale for) dersom det ikke er nødvendig? :vetikke:


#9

Polyanna sa for siden:

Også for ungdom? Klarer ikke å se hva som gjelder for dem mellom 12 og 18?


#10

Señora sa for siden:

Leste på FHI sine sider i dag at de voksne med 3 doser og barn under 18 med to doser ikke har begrensing i koronapasset sitt.


#11

sindrome sa for siden:

Det er vel også et alternativ å ha hatt korona og ha en vaksine for de under 18? For å ha grønt koronapass.


#12

sindrome sa for siden:

Sjekket nå for mine 14-åringer som har en vaksine og et sykdomsforløp bak seg og de har god status på coronapassene sine.


#13

Polyanna sa for siden:

Har ikke dokumentert sykdom.


#14

Karamell sa for siden:

Vi skal nøyaktig samme sted, men har tenkt at 17-åringen er good to go.
Og det er han vel også side vi fikk ham til å ta PCR i vinterferien da han hadde covid. Han fikk nemlig dose 2 i september!


#15

meisje sa for siden:

Vi valgte å la vår yngste ta vaksinen rett før påske for å kunne reise med grønt corona pass i påsken. Han har da kun 1 dose ( + bekreftet pcr mer enn 180 dager tilbake) Nå ble det endringer i innreisereglene etter at vi tok vaksinen, så vi viste aldri frem korona pass på reisen vår, det ble endret 2 dager før vi skulle dra.


#16

liefje sa for siden:

Det er et salig kaos i de ulike europeiske landene. Gjennomgått covid etter to doser erstatter ikke dose tre på lengre sikt i veldig mange land f. eks. Mens booster ikke engang var anbefalt under 45 i Norge, er denne i praksis obligatorisk i utlandet. Sjekk, sjekk og dobbeltsjekk!!!


#17

liefje sa for siden:

Anbefaler appen reiseklar



#19

Drømmedama sa for siden:

Lurer på det samme. Vi reiser til Paris med fire ungdommer på 13-15 år nå i juni, alle har tatt en vaksine og alle fire har hatt covid. Men ingen har dokumentert dette. Da blir det vel testing på alle før avreise. Og også før de reiser hjem, tro? Og hvordan gjør vi dette? Vi voksne har tre vaksiner.


#20

m^2 sa for siden:

Fra den norske ambassaden i Frankrikes sider:
Innreisende over 12 år som ankommer Frankrike fra Norge må enten være fullvaksinert, eller kunne fremvise en negativ Covid-test, eller kunne dokumentere gjennomgått Covid-infeksjon. Alle reisende til Frankrike må heretter fylle ut digitalt innreiseskjema. Krav om å bruke munnbind på offentlige steder i Frankrike er nå opphevet, bortsett fra på offentlig transport og på helseinstitusjoner.

Fra og med 1. februar 2022 må personer som er 18 år og eldre, ENTEN
ha fått 3 vaksinedoser, ELLER
kunne dokumentere gjennomgått Covidsykdom mindre enn 3 måneder etter siste obligatoriske vaksinedose (dose 2), ELLER
ha fått andre, obligatoriske vaksinedose for mindre enn 9 måneder (270 dager) siden.

Det står lengre ned på siden hva som gjelder under 12 år.

Og litt mer ifs and buts, på linken over.
Men jeg synes kanskje ikke at det hjalp :gruble:

Når det er sagt, det var ikke en kjeft som sjekket COVID-dokumentasjon da jeg var i Paris i påsken, noen av veiene.


#21

liefje sa for siden:

Jeg har sagt flere ganger at jeg syntes det vsr et dårlig råd fra FHI etc at man ikke lenger skulle dokumentere gjennomgått covid med pcr. Neida, det hadde ingen betydning i Norge, men det har definitivt betydning for reiser hvis det er «kort tid» etter gjennomgått covid for da står det i koronapass.

Når det gjelder kontroll, er det riktig at det er færre kontroller, men vi ble bedt om å krysse av ved elektronisk innsjekk at vi hadde dokumentasjon på gyldig koronapass ved avreise og det KUNNE bli kontrollert. Da tar man ingen risiko.


#22

Polyanna sa for siden:

Men det høres ut som om to doser (som begge de minste har) er nok, uansett?


#23

Señora sa for siden:

Slik jeg leser det skal det være nok med to doser til de mellom 12 og 18.


#24

Hyacinth sa for siden:

Spør her, jeg.

Har ei venn som har angst for PCR, av ulike grunner. Aldri tatt. Men hurtigtest går greit. Nå fikk hun covid. Hun har tre vaksinedoser. Bør hun likevel ta PCR? Hub skal på bilferie i Europa i juli.


#25

Karamell sa for siden:

Dette skrev M^2 over her. 3 doser vel nok?
Det finnes jo mennesker som ikke har hatt kovid. :juhu:
Men hun må jo sjekke spesifikke land, dette var vel Frankrike.



#27

liefje sa for siden:

Så vidt jeg vet er tre vaksinedoser nok over alt i Europa, men sjekk per land for sikkerheten skyld. Appen reiseklar sier det meste. Jeg vet at det finnes andre land, USA bl.a. hvor man i tillegg må ta test, også når man har tre doser, og at man kan slippe denne testen dersom man har dokumentert smitte i koronapasset. For sånne situasjoner er det viktig å ha det dokumentert med PCR. Men også viktig å vite at dokumentert smitte bare gir fritak for testing i en viss tid, ikke for alltid.


#28

Olifant sa for siden:

Fet er i hvert fall viktig at folk vet at grønt EU-koronasertifikat ikke er ensbetydende med godkjent i alle EU-land og at noen land har strengere regler så her må man virkelig sjekke. Etter å ha reist til Berlin med femti 10-klassinger forrige uke har jeg ikke tall på hvor mange timer jeg har brukt på å prøve å forklare dette. Mange av våre elver hadde en vaksinedose og gjennomgått Covid, men for mange av de var det mer enn 90 dager siden og da stiller Tyskland krav om test. I samarbeid med bydelen fikk vi testa alle ungene det gjaldt og hadde all dokumentasjon i orden. Vi ble ikke spurt om dokumentasjon på noe som helst i løpet av turen, så etter alt arbeidet vurderte jeg nesten å sjekke ved avstigning bussen på retur. ;-) Vi hadde i hvert fall hvilepuls ved innsjekk på fergene og passering av grensene.


#29

Karamell sa for siden:

De som er 17 kan enda ikke få tre doser, ikke sant? (05-ere). Min fikk dose to i september 21.


#30

meisje sa for siden:

Karamell, med din bakgrunn hadde jeg definitivt ringt vaksinekontoret og spurt om dose 3 for din 05'er. Jeg tror han ville fått her jeg bor iallefall.


#31

Karamell sa for siden:

Ja, kan høre i neste uke, han skal på ferie til Barcelona på onsdag, så får ta det etterpå. Koronasertifikatet hans har i all fall godkjent av Luftahansa nå, i forkant av reisen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.