Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Løsning for kjøkkenhåndklær

#1

Divine sa for siden:

Vi har (omsider) nytt kjøkken, og vi ønsker rene linjer og minst mulig "støy". Det betyr at jeg ikke ønsker å henge opp kroker til kjøkkenhåndkle (gud bedre, for et TV-ord, jeg sier da vitterlig bare "kopphåndduk" :ler: ). Finnes det noen andre løsninger? Hva gjør dere andre?


#2

Malama sa for siden:

Vi har (i teorien) et smalt skap ved siden av komfyren med noen stenger inni det kan henge sånne på.

I praksis burde de vært byttet for de henger liksom nedover så ting glir, og vi har andre ting i skapet, så reelt sett henger det på komfyrdøra. Ikke rene linjer noe ste på vårt kjøkken da ;)


#3

Divine sa for siden:

Ja, hadde jeg tenkt meg om da vi designet kjøkkenet, hadde jeg valgt en slikt smalt skap med stenger inni. Mamma har det, så jeg vet jo at det er lurt. Men tenkte jeg på det? Nei, da.


#4

Neket sa for siden:

Vi har også smalt skap, men ting tørker jo aldri inni der så våre henger også på håndtaket til komfyren. :knegg:

Det går jo an å henge sånne klistrekroker på innsiden av et kjøkkenskap for eksempel? Kanskje der grytene bor? Noe sånt: www.3mnorge.no/3M/no_NO/p/d/v100688372/


#5

annemede sa for siden:

Har du et høyskap hvor du kan ha kroker inni? Prøver å se løsninger.


#6

Myria sa for siden:

Vi henger dem bare på en liten krok (en klistrekrok som Neket nevner) på innsiden av døra til skapet under vasken. Har aldri hatt et problem med at de ikke tørker i alle fall. :vetikke:


#7

Divine sa for siden:

Har dessverre ikke noe skap som passer til det.


#8

Neket sa for siden:

Kanskje lurere under vasken, den døra åpnes jo mye oftere enn det smale skapet ved siden av komfyren - jeg tror kanskje det hjelper på tørkingen.


#9

Divine sa for siden:

Vi har ikke skap under vasken, bare skuffer, og de er ikke høye nok til å henge håndklær i.


#10

Hyacinth sa for siden:

Jeg bruker ikke kjøkkenhåndklær. Men kluten henger fint brettet over kranen. Ikke helt ideelt sånn estetisk sett, men jeg bruker den 24/7, føles det som, og jeg har pene kluter. Har ei venninne som strikker til meg.


#11

veobra sa for siden:

Vi bruker håndkle hele tiden, det henger derfor på håndtaket til skuffene under vasken. Da er det et vanlig håndkle jeg tenker på, ikke kopphåndduken.


#12

GinaK sa for siden:

Kan heller ikke hjelpe for jeg har håndkle hengende på håndtaket på stekovnen.
Ellers ville nok vår løsning være en knagg på innsiden av kjeleskapet, det er et hjørneskap med sånn svinghyller.


#13

Divine sa for siden:

Mulig vi må henge kjøkkenhådkleet på et av håndtakene, vi også. Men det er virkelig ikke ideelt. : i-landsproblemer :


#14

veobra sa for siden:

Kan du henge det på innsiden av en skapdør? Vi har også et sted på kjøkkenet med en liten krok, tanken var å henge kroder der. Da forsvinner de litt unna synsfeltet, men henger lett tilgjengelig.


#15

Malama sa for siden:

Vi har også et vanlig håndkle på utiden av skapet under asken (UTsiden, inni er det restavfall uten lokk og der er matavfall, der vil jeg ikke ha et håndkle)

Og klut over vasken.


#16

Myria sa for siden:

Kanskje løsningen er å finne Verdens Fineste Kjøkkenhåndkle slik at du faktisk ønsker at det skal henge synlig. :nemlig:


#17

Divine sa for siden:

Nei, som jeg skrev, så har vi ingen skapdører som passer til det formålet.

Jeg tror nok løsningen blir som Myria nevner – å finne verdens peneste kjøkkenhåndkle.


#18

Cuyahoga sa for siden:

Kjøkkenhåndduken ligger til en hver tid ett eller annet sted på kjøkkenbenken eller kjøkkenøya…


#19

Retz sa for siden:

Bruker sjelden, men det ligger et par pent brettet i en skuff. Hadde jeg brukt det ofte, hadde jeg sikkert hengt det over komfyrhåndtaket.


#20

liefje sa for siden:

Vi har en stang på enden av kjøkkenøyen. Den synes ikke så godt. Der henger det to ganske fine kjøkkenhåndklær. Jeg tror ikke jeg hadde kunnet leve med noe inni et skap. Blir for mye plunder når man vil ha tak i et håndkle fort. Forresten tror jeg at det er bare når kjøkkenet er helt nytt at man tenker på sånne estetiske ting. Etterpå handler det om at det skal være praktisk.



#22

Divine sa for siden:

Monogram? :fnis: Der går grensen, altså. Vi fikk heldigvis noen fine kjøkkenhåndklær i bambus i julegave, så nå skal de gamle, flekkete så definitivt byttes ut.


#23

veobra sa for siden:

Jeg overså det med skapene.

Nye og pene høres ut som en god løsning. Vi kjøpte etter hvert mange nye kluter og slipper de gamle slitte. Vi har kjøkkenhåndklær fra ikea som har holdt lenge så min er faring er at de ikke trenger være så dyre.


#24

Input sa for siden:

:dulte:

Det du må gjøre Divine, er å ta nytt håndkle hver gang du skal bruke et og legge rett til vask. Ikke miljøvennlig, men du slipper at det ser rotete ut. :D


#25

Elisabet sa for siden:

Jeg har vårt bare liggende på ei lita metallhylle som er inni skapet under vasken. Har også søppelsortering i samme skuffen her som vi drar ut, men inni skapet da når skuffen er dratt ut, så står det fast ei lita hylle. Her ligger kjøkkenhånklet som er i bruk. Blir det veldig vått går det rett til vask etterpå, men vanligvis er det bare en kjele eller noe som tørket, så da tørker det inni der også selv om det er litt brettet.

Har vurdert å henge opp en stang på ene sideveggen på skuffene ved komfyren som er siden som synes minst, for å henge håndklet der ved behov, men vil liksom ikke ha noe knagger. Kjøkkenkluten henger på krana, men da i nøytral farge som går i ett med resten. Tynne mikrofiber kjøkkenkluter fra Kid er genialt. Tørker så fort.


#26

Pelen sa for siden:

Vi har stang på enden av kjøkkenbenken.


#27

My sa for siden:

Vi har også stang på ene siden av kjøkkenøya (den siden som ikke sees fra stua). Der har vi noen S-kroker hvor det henger kjøkkenhåndkler og et par grytevotter.

Jeg skiftet ut de aller fleste kjøkkenhåndklene for en stund siden, og erstattet dem med noen fra Ikea, som alle ser helt OK ut. Hvite, enkle, med ruter av brune og svarte streker. I jula byttes disse ut med et sett med litt finere røde og hvite med ulikt rutemønster (kom vel sammen i en pakke en gang), som ellers i året ligger lengst inn i et skap.


#28

Strå sa for siden:

Både kopphåndklet og håndhåndklet henger over stanga på døra til steikovnen. Hos oss vender den døra mot vasken og syns ikke fra spisebordet. Det skal opp noen knagger eller stang på ytterveggen senere.

(Jeg kjøper ikke nye håndkler bare for at de gamle er flekkete, jeg venter til de er så tynnslitt att det er vanskelig å bruke dem. Det er mest fordi jeg ikke gidder handle nye.)


#29

sindrome sa for siden:

Jeg har en håndklestang på en "endevegg" på kjøkkenet, over katteskålene. Der henger håndhåndkle og kopphåndkle pent og pyntelig. Brettet i tre og hengt dobbelt. Har du søkt på pintrest feks etter inspirasjon?

Så også noen som var samme konsept som sånne knagger som henges over vanlige dører. Det er jo en løsning som kan benyttes i hverdagen og evt fjernes hvis det er behov for det.


#30

Malama sa for siden:

Den siste der kan til og med henges på en skuff. Men det kan være noe upraktisk dersom det blir hengende over flere skuffer da.


#31

-ea- sa for siden:

Kopphåndduken og handhåndduken henger på hver sin stang inni et sånt smalt skap, over stekebrett og langpanner som står stablet inn der. Lar bare døra stå åpen av og til hvis det trengs litt ekstra tørking.
Kopptua henger over kranen, stort sett.


#32

nokon sa for siden:

Eg lurer på det samme. Mine håndkle blir stort hengt sett på håndtaket til enten steikeovnen eller oppvaskmaskin men eg har ein lei tendens til å finne dei på gulvet under nevnte håndtak. :gaah:


#33

Luftslottet sa for siden:

Jeg har stang i den ene enden av kjøkkenbenken. Der syns det ikke så godt.



#35

millact sa for siden:

Henger det på ovnsdøren.


#36

Pelen sa for siden:

Elise, likte de håndklærne godt.


#37

Divine sa for siden:

Tusen takk for mange gode innspill. :blomster:

Jeg trodde ikke at jeg ville få noe særlig med svar, men dette temaet har tydeligvis vært engasjerende. :humre:


#38

Tjorven sa for siden:

Dette håndkleet brukes jo hele tiden, hvorfor skal det være inni et skap?

Vi har til enhver tid minst ett håndkle hengende på stanga som brukes til å åpne stekeovnen. Jeg synes det hører hjemme å ha det slik på et kjøkken, men det bryter kanskje med din visjon om "rene linjer"?


#39

Madicken sa for siden:

Nemlig. Vi har vårt hengende enten på døra til komfyren, eller på håndtaket til et kjøkkenskap. Og så leter jeg alltid etter ikke bare de som er funksjonelle, men også pene og "veltilpassede". :stolt:


#40

Elisabet sa for siden:

Bruker jo ikke det håndklet hele tiden? Det er tydeligvis forskjellig bruk av det håndkle. Det brukes kun om det skal tørkes noe kjeler eller kniver som er vasket opp for hånd. Og når det er inni skapet hvor også oppvask kost og såpe er så er det ikke noe problem.

Ovnsdør trengs ikke bruke noe for og åpne, kun hvis en skal ta ut noe, og da har jeg grytekluter. Har også en håndhånkle liggende i skuffen på kjøkkenet til sporadisk bruk. Driver jeg med matlaging som krever ofte vasking av hender, så har jeg det bare fremme. For meg hadde det vært mer styr å måtte hengt opp det koppehåndkle pent hver gang på ei stang. :humre: Henger det heller på ovnsdøra om det er veldig vått og fortsatt er rent nok til å brukes videre senere, men da går det i skapet når det er tørt.


#41

Divine sa for siden:

Ja, jeg er enig i at det for så vidt hører hjemme på et kjøkken, og jeg tror at de "rene linjene" mine nok er en utopi. Vi må nok gå for en "henge på et håndtak"-løsning, vi også.


#42

Pelle sa for siden:

Vi har et helt glatt kjøkken. Vi har hengt håndkle på innsiden av gryteskap ved vasken, med krok man limer på. Har helt rene linjer (og rot på benk...)


#43

Divine sa for siden:

Vi har bare skuffer under benkene. Har ett skap som er stort nok til å henge håndklær i, men det blir for høyt oppe.


#44

Polyanna sa for siden:

Jeg har skrudd inn knagger på innsiden av skapdøren på høyskapet. Den ytterste knaggen er for nær kanten på døra, så om noen henger håndklær der, så tyter de lett ut av døra, men ellers funker det fint.


#45

Pelen sa for siden:

På hytten har jeg håndkleet i en skuff over søppelet under vasken. Det brettes sammen litt sånn halvbra så at det tørker uten problem, det er noe plastaktig i bunnen av skuffen så det går bra å ha noe der. Ved siden av den ligger kluter osv. Denne "skuffen" går som en U (ettersom det er rør bakerst) og er ellers åpen inn mot skapet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.