Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tyskland og pass

#1

Smash sa for siden:

Mannen skal ta med seg tre av barna til Frankfurt i morgen, og i dag oppdaget vi at yngste sitt pass var gått ut på dato. Det var ikke meningen hun skulle bli med, men siden noen andre trakk seg fant vi ut at da kunne hun også slå seg med. Men så var det dette passet da. Hvor strengt er det? Kan hun risikere å må bli sittende igjen på flyplassen? Tror kanskje det er for seint med nødpass …?

Det gode oppi dette er at hun ikke vet om dette enda, da storebror ville overraske henne.


#2

Stompa sa for siden:

De kan få problemer ved hjemreise. De må legitimere seg ved innsjekking, og i Tyskland er bare pass og nasjonalt identitetskort godkjent.

Det er også generell legitimasjonsplikt i Tyskland, men det er jo ikke sånn at man blir stoppa og sjekka daglig.


#3

Smash sa for siden:

Så det er faktisk vanskeligere å komme seg hjem enn å dra dit? Det er jo hakket verre egentlig. Æsj altså, må sjekke ut nødpass da eller bare droppe det.


#4

liefje sa for siden:

Vi viste passene ved innsjekk både på utreise og hjemreise. Dette var mellom Oslo og München med Lufthansa. Kom hjem i går, så rimelig ferskt.


#5

Stompa sa for siden:

På regjeringa sine reisesider står det nøye instruksjoner om hva man må gjøre hvis man mister passet akkurat i Tyskland, så de anser tydeligvis at det er spesielt viktig å ha det i orden der.


#6

Smash sa for siden:

Fikk uansett beskjed om at navnebyttet ikke gikk i orden, etter å ha fått to beskjeder om at det gikk bra, Så da ble det uansett ingen tur for henne, utrolig glad for at hun ikke visste om det på forhånd. Må planlegge litt bedre neste gang!


#7

Tjorven sa for siden:

Jeg glemte pass en gang jeg skulle reise til Tyskland. Politiet (i Norge) nektet å utstede nødpass siden jeg «bare» skulle til Tyskland. Jeg ble ikke spurt om pass en eneste gang på turen, heller ikke på hotellet.


#8

Lhi-My sa for siden:

Vi ble holdt igjen på flyplassen i Hamburg fordi vår den gang 3 år gamle datter hadde et pass som hadde gått ut mens vi var i Tyskland. Vi hadde tvillingbabyer med oss og en sv de ble syk slik at turen måtte forlenges med et par tre dager. Dette hadde vi legeerklæring på fordi vi måtte booke om flybilletter og reiseforsikringen måtte brukes. Flyplassdamen skjønte problemet, men kunne ikke slippe oss ombord. Det endte med at hun hentet en overordnet som heldigvis skjønte at det var like greit å bli kvitt familien med en småhysterisk mor, to halvsyke babyer på 6 mnd og en aktiv og veldig frisk 3-åring, samt en tysk far som mente at dette var toppen av idioti og ga relativt tydelig uttrykk for det. Vi slapp gjennom og rakk flyet med et nødskrik. Etter det har vi alltid sørget for å ha gyldige pass med god margin når vi er i Tyskland. De er strenge.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.