Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til 17. mai-frokost

#1

Charlie sa for siden:

Du som ikke bare tar en brødskive i hånda mellom sløyfer, instrumenter og flagg - hva har du til 17. mai-frokost med gjester?

I år har jeg kjøpt pink lemonade og havtorn-syltetøy (syltetøy fra Søstrene Grene, faktisk).

Tenker ellers gul ost, Ridder eller Port Salut, brie, spekeskinke som jeg tørker sprø i ovnen dagen før og i tillegg "rett fra pakka", kokt egg (mulig eggesalat, kjempegodt). Vet ikke om vi tar eggerøre og laks (faktisk har jeg nylig lært at røkt ørret er mye bedre enn røkt laks, fordi fettfordelingen i kjøttet er bedre, tar gjerne innspill på det?), er i grunnen åpen for noe annet i år?

Garnityr typ agurk, tomat, paprika, druer osv. Kaffe/ te/ juice/ vann. Går ikke melk til frokost, her.

Pleier å kjøpe den dyre/ gode loffen på Meny og be om å få den frossen half-baked, så steker jeg den ferdig selv. Antakelig er det som en sa "en deigklump fra Polen", så om noe har noe som er (nesten) like lettvint om morgenen 17. mai, tar jeg mot tips.


#2

liefje sa for siden:

Først når det gjelder ørret og laks: Pappa laget alltid gravørret i stedet for gravlaks fordi han påstod at det var mye bedre. Hva som var bedre spurte jeg aldri om, men den var kjempegod og jeg strever fortsatt med å finne en (kjøpt) som er like god som hans pleide å være.

Til 17. mai frokost/brunsj eller lunsj pleier vi å ha:

  • Spekemat, potetsalat, vanlig salat
  • Laks og eggerøre
  • Søte ting: Kransekake (så fint til pynt) også enten brownies eller kokosboller eller noe annet smått som pyntes med flagg og masser av jordbær og blåbær. Hvis det er frokost pleier jeg også å lage noen porsjons glass med en eller annen god granola, gresk yoghurt som jeg søter litt og blåbær/jodbær som legges lagvis.
  • Rømmegrøt (Vestlandstradisjon på 17. mai)
  • En pai
  • Pølser med tilbehør
  • Godt brød eller baguetter som jeg varmer
  • Is (must på 17. mai), gjerne sånne mini kroneis som jeg legger i en champagnekjøler på isbiter så de holder seg
  • Brus/øl/champagne

Har også noen ganger hatt mer pålegg (oster, roastbeef etc.) og laget sånne ruller med Philadelpia, ruccola og enten laks eller spekeskinke men dropper det i år.


#3

My sa for siden:

Jeg er vel mer i sløyfe- og flagg-bransjen akkurat i år, men har jo hatt et par år med pandemifeiring, og da har vi hatt overdådig frokostbord. I tillegg til det som er nevnt har vi hatt:

  • Hjemmelaget skagenrøre
  • Rørt jordbærsyltetøy (vi har i fryseren)
  • Croissanter (fra frysedisken, varmes i ovnen)
  • Både hjemmebakt fletteloff (tines i ovnen rett før, den er ikke så stor/tykk) og supergrovt, hjemmebakt, eltefritt brød (svigers liker det jo grovere jo bedre, og unngår loff)
  • Etasjefat med diverse smått og søtt, blant annet slike små kremfylte minivannbakels fra frysedisken (melisdryss på), ballerinakjeks, sjokoladehjerter fra Nille med norsk flagg på papiret, franske makroner (kjøpt ferdig på bakeri) ...

#4

Charlie sa for siden:

Ooooh, skulle vært på frokost hos My! :elsker: :vilha:

Det var lurt med bær, har jo jordbær i fryseren! :ja:


#5

millact sa for siden:

Spurte 13-åringen hva han vil spise. Han ønsker seg croissanter (kjøper på Kiwi i frysedisk, fra Jacobs), bacon og egg samt bær i ulike varianter.


#6

liefje sa for siden:

Også fint å ta marsmellows, jordbær og blåbær på spyd. Både til å spise og til pynt.


#7

veobra sa for siden:

Det er laks og eggerøre som er mest populært. Jeg kjøper halvtekte rundstykker og god juice også.

Har hatt suksess med pai og pølse delt i to og stekt med remser av ferdigkjøpt pizzadeig rundt.


#8

My sa for siden:

Og gjerne biter av brownies i tillegg.

#9

Malama sa for siden:

Vi er nok litt sånn i flagg, instrument og sløyfe-kategorien, men det vi alltid har på bordet 17. mai frokost er et par korger med jordbær.

Jeg er oppvokst med at man kutter jordbær i skiver og har på brødskiver, me ller uten sukker alt ettersom hvor søte de er, mannen har aldri skjønt konseptet men ungene elsker det, og pådenne måten spiser de et par skiver mer enn vanlig, noe som kommer godt med nettopp pga "instrumenter, flagg og søyfer", aka "ikke mulig å få mer mat før etter korspet har spilt på skoleplassen"


#10

Elise sa for siden:

Spekeskinke og potetsalat gjør min brødskive til en 17.mai-fest. :heia:


#11

Millen sa for siden:

Så reklame for noen som hadde minilapper på spydet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.