Vi skal sannsynligvis bygge om huset vårt, og det innebærer blant annet nytt kjøkken. Ingenting er på plass ennå, annet enn at kjøkkenet trolig skal være der det er i dag. Sånn omtrentlig.
Det vil være en del av et relativt stort rom som skal være både stue, spisestue og kjøkken. Hvordan vi skal dele av sonene er fortsatt uklart.
Kjøkkenet vil ses fra stuen. Derfor vil jeg at det skal være pent, og jeg vil gjerne ha trefronter. Ikke mørkt tre. Liker det derre Uno-kjøkkenet godt, men vil jeg bli gal av alle rillene?
Hvilket kjøkken ville du valgt? Ingen forslag er feil, og jeg tar gjerne imot andre kjøkkentips også.
Jeg ville valgt noe som var helt glatt uten profilering, pga renhold. Jeg blir gal av de smale kantene som samler støv og smuler på vår kjøkkeninnredning.
Fortsatt på grunn av renhold ville jeg ikke valgt høyglans eller stål.
I mitt gamle hjem hadde vi en glatt innredning uten profilering i bjørk. Jeg elsket det kjøkkenet, men det er vel sikkert ikke så trendy nuh til dags.
Vi har det fineste kjøkkenet. :) Herregårdskjøkken heter det. Her er et bilde for å vise ca. farger hos meg. Her får du et inntrykk av sånn omtrent hvordan koketoppen er rammet inn.
Dette kjøkkenet så jeg på en messe i 1999 og da vi skulle pusse opp og bytte kjøkken i 2008 fant jeg ikke noe jeg likte bedre. Jeg er fortsatt helt lykkelig med mitt kjøkken. Det eneste jeg savner er en stekeovn nummer to.
Vi valgte Kvik Mano i to forskjellige hus både i 2008 og 2016, og jeg tror muligens jeg hadde valgt det en gang til. Jeg liker også Cima fra Kvik, kombinert med en enkel, hvit front. JKE har også fine kjøkken.
Jeg synes de har flotte kjøkken fra HTH. Ei venninne har det som heter Next, som har spor og ikke håndtak. Det passer godt inn i åpen løsning. Selv har jeg Kvadrat fra Norema med lys eikefarge (trøffelgrå) og svart benkeplate. Liker at det er farge på det.
Unoform-kjøkkenet er fantastisk fint, men jeg turte ikke engang å spørre om prisen da vi byttet kjøkken for noen år siden. Jeg tror at prisen er ganske ellevill
Hvis jeg skulle valgt kjøkken nå og det lå i åpen løsning mot stua, så tror jeg at jeg ville sett på fronter i lys eik eller i beige/sandfarget
Jeg liker også "rillekjøkkenet" og har sett på det i mange år. Vi endte opp med et italiensk kjøkken der deler av det er i tre. Vedlikehold går helt fint ettersom det bare er høyskapene som er i tre. Vårt er kjøpt hos Exponova. Veggen har vi malt i samme farge som skapene.
Vi leide nettopp en leilighet med dette kjøkkenet og det var et mareritt. Oppvaskmaskin og kjøleskap var umulig å åpne med en hånd, ikke ideelt når du f.eks. kommer med et kakefat og vil sette det inn. Passer heller ikke for folk som ikke har full styrke i hendene, da er det mye bedre med et ordentlig håndtak. Bare en liten avbefaling.
Henger selv i denne tråden for litt tips, selv om vårt kjøkken er et år unna. :sukk:
Monter har kjøkken fra danske Aubo. De har også slike med riller. Jeg synes detter fint å kombinere med ensfargete fronter. Trenger ikke ha de rillene over alt
Jeg har kjøkken med riller (og glatte fronter), og synes ikke det er mer pes å rengjøre fontene med riller enn andre kjøkkenfronter. Vårt kjøkken er fra JKE.
Jeg kjøpte møbelkjøkken i 2003, i Bjørk, og jeg er ennå like forelsket i kjøkkenet. Det har selvfølgelig gulne litt på 19 år, men siden det er et møbelkjøkken i heltre med glatte fronter erdet en smal sak å pusse ned og lakke opp.
Men altså, bjørkekjøkken. :hjerter:
Vi har to kjøkken i huset vårt, begge i bjørk. Det ene fra Foss, det andre fra IKEA. Begge er fra 2002-2003 og vi har ingen behov for å skifte noen av dem på mange år enda. Begge er så å si strøkne og vi trives med utseendet fortsatt.
Skulle jeg hatt nytt kjøkken og hadde hatt økonomi til det, hadde det nok blitt et møbelsnekret kjøkken fra en ordentlig håndverksbedrift som lager kjøkken i heltre og ikke med alle disse platene som stort sett bare inneholder lim og sagflis -litt satt på spissen. Os trekultur feks, de har mye fint. For meg hadde kvalitet og holdbarhet over tid vært det viktigste. Kjøkken er noe som bør kunne ha 20-30-40 års levetid og som bør overleve trender, moter og smaksendringer. Liker du kjøkken med riller og tenker at du kommer til å like det om 20 år, så kjøp det. Og tenk kvalitet framfor utseende og pris hvis mulig. Det er mitt tips iallfall.
Jeg er enig i det siste der, og kvalitet er viktig. Dog har jeg en prisgrense, spesielt siden vi skal bygge om hele huset, og det kommer til å bli veldig dyrt. Størrelsen på lånet avgjør egentlig alt.