Jeg planlegger et minikoldtbord til i morgen. Tenkte å ha nybakte rundstykker, potetsalat, grønn salat, eggerøre, spekeskinke og røkelaks. Kan alt dette lages til dagen før, sånn at det bare er å lunke rundstykkene og sette maten på bordet? Og er det noe jeg burde ha som jeg har glemt?
Vi laget eggerøre dagen før og hadde med i konfirmasjon for noen uker siden. Det går helt fint, så lenge du ikke steker den for mye. Eggerøre "setter seg" når den kjøles ned, så den må lages slik at den er litt for våt.
Enig i at det er mulig å lage eggerøre dagen før, men det blir langtifra like godt og det er jo veldig kjapt å lage eggerøre rett før man skal spise, så jeg hadde gjort det.
Maks fire egg om gangen, knekker dem rett i kjelen, har oppi en klump med smør. Plata på svak varme, rører konstant til det har passe konsistens. Om hun skal lage av bare fire egg, rekker hun det sånn ca mens rundstykker stekes, men det kommer jo an på hvor mange gjester det er. Eggerøre skal ikke være stekt, det blir den med for mange egg om gangen og for høy varme. Jeg brukte ca to timer da jeg laget av 32 egg.
Takk. Jeg har nok syndet en del... Må prøve med få egg og tålmodighet neste gang, eller dvs. ikke neste for det er i morgen og da har jeg rett og slett ikke en time (15 egg). Men nylaget og varm skal den i alle fall bli, noe jeg synes er bedre enn eggerøre som er laget kvelden før - også dersom den lages relativt kjapt.
Takk for tips. Jeg har laget eggerøre i dag også. Vil ha minst mulig kokkelering på kjøkkenet med bunad på. Har en ost og dressing også. Kommer til å servere rømmegrøt til de som vil ha også, siden det er tradisjon her. Og dravle, tydeligvis to sorter, siden både mine foreldre og sviigerforeldre tar med seg det.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.