Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Eyeliner til våtsonen som ikke smitter/glir ut

#1

GinaK sa for siden:

Jeg har begynt å bruke mer sminke på mine gamle dager.
Prøver eyeliner men ser at jeg blir svart under øynene etter en stund og ser bare enda mer sliten og eldre ut. :eek:

Så, lurer på om dere har tips til eyliner som ikke glir av/ut?
Hvilken bruker dere på våtsonen?


#2

Fersken sa for siden:

Jeg bruker ikke eyeliner på vårsolen lengre. Så et godt tips på Tik-Tok/Reels at vi som begynner å få litt linjer rundt øynene med fordel heller kan ta litt (mørk) øyenskygge i en smal stripe rett under vippene. Dette åpner opp litt mer og gjør øynene klarere. Tror jammen med det var sminketips fra Brooke Shields. :knegg:


#3

Niobe sa for siden:

Eyelineren til Urban Decay sitter på gjennom det utroligste.


#4

Karamell sa for siden:

Opplever det samme. Og tipset er også å ikke bruke mascara på de nedre vippene når man trekker på åra. jeg har sett en del videoer om å sminke seg yngre og mer "oppover" for å gi en facelifteffekt, og det gjør jo en liten forskjell.


#5

Hyacinth sa for siden:

Jeg har gjort det samme en stund. Mye finere, synes jeg. Evt kajal rett i vippekanten, men ikke i våtsonen.

Visste dog ikke det om maskara på de nederste vippene. Greit å vite, det er der jeg synes det er vanskeligst å få det fint.


#6

Fintdethei! sa for siden:

Har ikke brukt maskara på de nederste vippene på sikkert 20 år. Da er jeg herved en sminkeguru, endelig!

(Bare bb-cream og mascara her, så bør rusle ut av tråden igjen).


#7

Jålebeinet sa for siden:

Jeg har heller ikke brukt mascara på undervippene på mange år.

Skal jeg ha litt fancy sminke, tar jeg først en vanlig kajal, så øyenskygge, så våtliner. Bruker en fra Clinique, synes den er god uten å smitte.


#8

GinaK sa for siden:

Jeg bruker kun sminke på øvre øye. Kajalen smitter over på våtonen på nedre del og glir av og jeg blir sort på den bløte tynne huden under øyet. Ikke mye lekkert.

... kanskje jeg burde tipse Amber heard om sminketrikset.
Takk for råd. Skal sjekkes.


#9

Hyacinth sa for siden:

Men vippehårene under øyet blir stadig lysere! :gaah: Skal man virkelig ikke ha mascara på dem da?


#10

GinaK sa for siden:

Har ikke det problemet, jeg. Jeg har mørke øyevipper og tjukke mørke øyebryn fortsatt. Nappet de aldri smale da jeg var yngre. Heldigvis, sier jeg nå.


#11

Karamell sa for siden:

Jeg har lært meg begrepet tight lining, som er i vipperoten. Passer bra for meg som har hooded eyes. Da tar ikke kajalen (eller eylineren da i moderne språk) opp lidspace. :knegg:


#12

Hyacinth sa for siden:

Nå aner jeg ikke hva hooded eyes er, men det er på vipperoten jeg også tar kajalen. Hvis jeg ikke bruker øyeskygge under i stedet., da.


#13

Hyacinth sa for siden:

Men etter litt grubling antar jeg at det har noe med «hette» å gjøre, kanskje det er hengende øyelokk? :vetikke:



#15

Karamell sa for siden:

Nei, men det er at øynene sitter i sokkelen slik at øyelokket ikke vises ved åpne øyne. Vistes ikke da jeg yng og pæn heller. :humre:

Jennifer Lawrens har dette, og Blake Livley, b.la.
Ser av Google at enkelte mener at Fru Bieber har operert øynen fra hooded til mer åpne øyelokk.


#16

Niobe sa for siden:

Mine vipper er jo svarte, med eller uten mascara. 😅 Jeg bruker ikke mascara til hverdags, men til fest har jeg både oppe og nede. Og det er for å børste øyevippene på plass, for mine vokser på kryss og tvers. Jeg tror hverken det legger til eller trekker fra alderen min. :o

Men jeg har alltid visst at de fleste sminketips ikke egner seg for mine asiatiske øyne. Og ikke de koreanske sminketipsene heller, for jeg har naturlig globallinje. På 90-tallet husker jeg at mange sa man ikke burde bruke svart mascara, for det så hardt og unaturlig ut. Vel, jeg så hvert fall veldig snodig ut med brune vipper! :knegg:


#17

Karamell sa for siden:

Jeg hadde lilla mascara på slutten av 80-tallet. :knegg:


#18

Hyacinth sa for siden:

Jeg hadde mørkeblå på ungdomsskolen. :dåne:


#19

GinaK sa for siden:

Å ja, knirk. Jeg brukte grønn maskara midt på 80tallet. Venninnen min var lys og blå øyne, hun brukte blå og hadde tjukk blå strek på nedre øye. Var fint.


#20

Novla sa for siden:

Helt enig, ser jo dust ut med mørke øvervipper og lyse undervipper.

(Enig i tipset i artikkelen om å bruke mascara som ikke smitter av, så man ikke ser direkte sjuk ut, men det er jo lurt uansett, da. :p Jeg bruker en av Sensai 38°-versjonene, og de sitter som støpt.)


#21

GinaK sa for siden:

Supert altså. Tar gjerne imot konkrete tips med navn på bra kajal. :)


#22

liefje sa for siden:

Jeg bruker grå kajal på vipperoten både oppe og nede. Grå er mye mindre hardt enn sort (som var det jeg brukte tidligere). Mine øyne er såpass store og åpne at jeg synes det ser veldig tomt og rart ut uten mascara nede. Og jeg har tydeligvis brukt samme sminke helt siden jeg fikk avatar her, så det er bare å ta en titt til venstre.


#23

Hyacinth sa for siden:

Jeg har også brukt Sensai Kanebo 38 degrees i årevis. Byttet nylig til en jeg ikke husker navnet på, syntes Kanebo klumpet seg for fort.

Bruker kajal fra Body Shop. Blyant. Brunsvart.


#24

GinaK sa for siden:

Nå har jeg goolget litt og skjønt at det er forskjell på kajal og eyeliner.
Jeg får ikke til å bruke pensel/våt eyliner så det er kajal, altså en penn jeg er ute etter.

Jeg har to forskjellige. Den ene husker jeg ikke hva heter i farten, den andre fikk jeg i adventskalenderen fra Boots no7, denne. www.boots.no/no7-stay-perfect-amazing-eyes-pencil-black-766632
Den sitter aldeles ikke hele dagen, ihvertall ikke der den skal. og ikke på meg.


#25

Novla sa for siden:

Urban Decays kajal, som Niobe nevnte tidligere er veldig bra. Fine farger (jeg er særlig glad i Mushroom), og veldig lett å påføre.


#26

Karamell sa for siden:

Synes dere de er veldig myke? Jeg har ikke sjanse til å få tynn nok strek med den. Har lilla (Vice), grønn (Mildew) og den som heter Sabbath. Men for meg er de så kremete at det blir øyeskygge av det. Men vannfaste, det er de!

Når jeg snakker om tight lining så er det mye tynnere enn det liefje har på nedre vipperot. Det beskrives vel som å dytte farge inn mellom vippene. Så noen videoer og det beskrives som dot the eyeliner in between.


#27

Niobe sa for siden:

Jeg mener eyelineren, ikke kajalen. Den heter Perversion, tror jeg. Den er helt fantastisk, som en tusj. Man får fin, jevn strek, kan lage den tykk eller tynn, og den sitter som støpt. Også dagen derpå. :knegg:





Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.