Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan kan man sminke seg uten øyevipper og -bryn?

#1

Input sa for siden:

Hadde aldri trodd jeg skulle stille dette spørsmålet, men... Jeg pleier aldri å sminke meg, men pga. kreftbehandling er jeg helt hårløs og ingen aner når det kommer tilbake. Jeg synes det er fælt, fordi jeg ser ut som jeg har kreft. :sparke:

Spørsmålet mitt er om det finnes noe annet jeg kan bruke for å fremheve øynene litt? Skal i bryllup om noen uker og det hadde vært fint å ikke se ut som om jeg holder på å dø.

Jeg kan absolutt ingenting om sminke, så eventuelle tips må være med lenke og forklaring på hva jeg skal gjøre.


#2

meisje sa for siden:

Man kan jo sminke på bryn. Kanskje man kan lime på falske vipper også når de vanlige vippene er borte? Vippeextensions kan man jo også få satt på.Skjønner godt at du vil føle deg normal i bryllupet du skal i.


#3

Pelle sa for siden:

Bruk av eyeliner og øyeskygge? Kul lebestift? Har hørt om at det finnes sminkekurs for kvinner i samme situasjon som deg, fra Kreftforeningen el.

Mange tipsnår jeg søkte på eyeliner no eyelashes, mange sykdommer som fører til tap av hår med samme utfordring.

youtu.be/qFyg3YroWQE


#4

Karamell sa for siden:

Skjønner behovet. :klem:

Hun her har en video om å sette på falske øyevipper når man ikke har vipper. Det er sikkert ikke lett, da.
www.youtube.com/watch?v=L-NEA1-LKTA

Hun sier også at hun har en om øyebryn. Skal lete.




#7

Karamell sa for siden:

Jeg synes magnetiske er skikkelig kliss, men jeg har ti tusen tommeltotter! Men jeg fikser ikke lim heller jeg, altså, så never mind me. Jeg har magnetiske fra Lola lashes.


#8

Nextlife sa for siden:

Programmet Look good, feel better er et eget sminkekursopplegg for kvinner under kreftbehandling, i Norge er Komsetikklverandørforeningen som står bak kursene.
Som med alt annet har det vært lite fysiske kurs de siste to årene, men noen digitale.
Jeg er usikker på om de er kommet seg i gang ennå, mendu kan jo sende en henvendelse, evt. sjekke deres Facebook.
Pasientene har gitt tilbakemelding om nyttige kurs og god info om produkter (hva bør unngås pga. behandlinger o.l ).

klf.no/look-good-feel-better/


#9

Input sa for siden:

Takk for tips, alle sammen!

Jeg aner ikke hva eyeliner er, jeg er virkelig helt blank. Så videoene som det var lenket til, men skjønner ikke hva hun bruker for å tegne på øyebryn og de nederste øyevippene. Vet dere hva det heter? Jeg må bruke de neste ukene på å øve på dette, om jeg skal ha noe som helst håp om å få det til. Utover mascara har jeg bokstavelig talt aldri sminket meg.


#10

Karamell sa for siden:

Underst har hun sikert øyebrynspudder.

Jeg vill kjøpt: (legger det i rekkefølge du kan ha det på)

Fuktighetskrem, men det har du sikkert.

  1. primer: Det er en base som gjør at sminke sitter bedre fast, om du skjønner. jeg har f.eks. denne fra urban decay. Finnes garantert billigere merker. lyko.com/no/urban-decay/urban-decay-eyeshadow-primer-potion-eden?gclid=Cj0KCQjw1ZeUBhDyARIsAOzAqQKOCG-Ao6LVHq90-rVo8A2sw4zRts-MV1MHu4DO7zZ99cl1d3JzY7gaAh-IEALw_wcB

  2. Et øyeskyggesett eller en matt mellombrun øyeskygge som passer din hud. Eksempel: www.blush.no/sminke/oeyne/isadora-perfect-brow-kit-37202?gclid=Cj0KCQjw1ZeUBhDyARIsAOzAqQKxqAF0BBMJ0i_uN9XJECpH_I41GUB2G2zVr7u8wX4Ohr_UiiKkgdUaAsvUEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

  3. Den skrå kosten i det settet over kan brukes til å bruke de skrå "hårstrekene over pudderet med den mørkeste fargen dersom du ikke vil kjøpe eylinerpenn slik hun på videoen brukte.

Eksempel på eyeliner med smal tupp: (har aldri testet dette altså): lyko.com/no/nyx-professional-makeup/nyx-pro-makeupepic-ink-liner-brown

Eyeliner er egentlig bare et fancy moderne ord for kajal. Som at rouge nå heter blush. Da min mor var ung het jo mascara øyesverte.
Eyeliner kan komme i blyanform, men også sånne penner.

  1. Til slut bruker hun er lakk. det har jeg aldri sett, jeg bruker Urban decay sin settingspray. www.blivakker.no/product/3220067?gclid=Cj0KCQjw1ZeUBhDyARIsAOzAqQK_b2qSa8BxGVvtAKyDb96727bI6UjIK80c5vpJafqY60hEZQL5n7MaArZiEALw_wcB

Hun snakker om at det finnes øyebrynsmaler og her er fra en helt tilfeldig nettside da jeg googlet: www.norliner.no/products/nl-oyenbrynsmal-selvklebende-12-fasonger

Jeg tror jeg ikke hadde fikset vipper selv for jeg synes det er så vanskelig, men heller øvd meg på en fin eyeliner på øvre øyelokk og brukt øyeskygge. men mulig jeg hadde øvd og øvd også med vipper da, usikker.


#11

Charlie sa for siden:

Akkurat til et bryllup hadde jeg fint kostet på meg å gå til en hudpleier/make-upartist, hvis det finnes der du bor. Hadde kanskje snakket med vedkommende, og sjekket at de hadde erfaring.

Så har du fått mange fine tips, her!


#12

Galathea sa for siden:

Ja, jeg tror jeg må si meg enig i dette, hvis du ikke har erfaring og f.eks vil tegne opp bryn høres det vanskelig ut å lære seg på ei uke. Og så kan du heller følge med hvordan den som sminker deg gjør det og lære noen triks til seinere.


#13

Input sa for siden:

Burde sikkert gått til noen, men det kommer ikke til å skje. Det er så absurd langt utenfor komfortsonen min. Helt uaktuelt. :sparke: Men brynene er ikke så farlig, om jeg klarer å sette på løsvipper, er jeg fornøyd.

Takk for lenker, Karamell!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.