Pelen sa for siden:
Jeg vil ha en oppskrift med laks i ovn som er noe mer enn bare laks. Gjerne med noe rundt eller på laksen. Har du noen favoritter? Gjerne med link til oppskrift, men en rask beskrivelse går bra også.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Pelen sa for siden:
Jeg vil ha en oppskrift med laks i ovn som er noe mer enn bare laks. Gjerne med noe rundt eller på laksen. Har du noen favoritter? Gjerne med link til oppskrift, men en rask beskrivelse går bra også.
gnuri sa for siden:
Vi er veldig glad i laks (eller helst ørret) helstekt i ovn.
Fyll fisken med masse løk, hvitløk, gulrøtter, smørklatter og en god dasj soyasaus.
Pakk inn i aluminiumsfolie og stek i ovn eller på grill.
Vi serverer det med grønn salat og kjøpt potetsalat som vi piffer opp med sure epler, purre eller vårløk og litt mais.
Retz sa for siden:
Jeg er glad i enkel mat:
Hele amadinepoteter oljes, saltes og pepres, stek i ovn i 225 grader i 20 minutter.
Senk temperatur til 200 grader og legg stykker av Frøya- eller salmalaks på stekebrettet, stek ytterligere 10-12 minutter. Salt og pepper på laksen før du steker den.
Agurksalat og rømme til.
Novla sa for siden:
Hurtig hverdagsfavoritt hos oss: Pensle laks med enten teriyakisaus eller søt chilisaus med en god limeskvis. Stek i ovn, server med ris og edamamebønner + evt. superenkel agurksalat (agurk i tynne skiver, s&p, riseddik) i tillegg.
venla sa for siden:
Jeg har lagd denne et par ganger og den smaker veldig godt:
frutimian.no/2021/02/19/ovnsbakt-orret-med-spinat-og-tomat/
veobra sa for siden:
Jeg lager en blanding av haket persille, hvitløk og litt sitronskall, Blander det ut til en tykk grøt med sitronsaft og olivenolje. Legger i klatter på laksen før steking.
Den smme blandingen er vedlig god som tilbehør til laks også¨.
Pelen sa for siden:
Jeg skal lage middag for min søster og hennes familie (samt min pappa). Sistemann i familien, som ikke er med, er superallergisk mot fisk så de kan ikke lage fisk uten at de risikerer at han må til sykehuset. Derfor tenkte jeg å servere laks eller ørret. I ovn ettersom dette skal spises rett når de kommer etter lang reise og jeg vil at det skal stå å godgjøre seg i ovnen uten at jeg må passe på, når jeg tar imot gjestene.
C3PO sa for siden:
Hurtigmatfavoritten vår er å ha 1 pose frosne grønnsaker, 1 pose fløtepoteter og laks i skiver i en ildfast form og steke dette i 30 minutter.
liefje sa for siden:
Hmmm. Fisk har jo veldig kort steketid, så jeg vet ikke om det passer å la den stå og godgjøre seg i ovnen uten pass. I alle fall ikke de jeg lager, heller tvert imot.
liefje sa for siden:
Fant en oppskrift her på langtidsstekt på lav temperatur, men det står ikke noe om hvor lang tid det faktisk tar, man følger med på steketermometer. Men ta en titt - det høres godt ut (har ikke prøvd, bare googlet): ingeborgskokebok.no/?p=2531
liefje sa for siden:
En til med litt høyere temperatur enn sist. Der står det 25-30 minutter, men også at man må følge med på kjernetemperatur. Overstekt laks/ørret blir jo tørr... www.godt.no/oppskrift/7347/langtidsbakt-oerret
liefje sa for siden:
Et alternativ (men ikke i ovn) er å lage en god fiskesuppe og ta i laksen helt på slutten etter at gjestene er kommet. F.eks. denne hvor laks og reker stekes i ett minutt før de has i suppen. Serveres med godt brød. meny.no/oppskrifter/Supper/Kremet-fiskesuppe-med-laks-og-reker/
Pelen sa for siden:
Bare mens jeg tar imot gjestene så ca 20-30 min. Bare så at jeg ikke må passe på det som er i stekepannen.Tusen takk for forslag så langt!
Input sa for siden:
På 30 minutter får du tørr fisk.
Karamell sa for siden:
Ha på alarm med kortere tid enn 30 min. ja.
Vi har ofte helside laks/ med Teriakisaus og grønn salat med mango og chili om sommeren.
Salat med grønn salat + Ruccola, agurk, asparges, mango og chili og andre ting man har lyst på med lime over eller ømmebasert dressing med lime.
apan sa for siden:
Vi tar ofte sitronsaft over laksen og steker den på 100-150 grader lenger, og den blir veldig god da. Men det er alltid en utfordring at det ikke skal vippe over til tørt.
Millen sa for siden:
Jeg lærte av en kokk på tv (husker ikke hvem), men laks og ørret bør ha ovnstemperatur på 180 grader, og heller steke litt lengre enn 200 grader og kort tid. Steketid avhenger også av ovn. Jeg pleier bare å se på den, men er 15-20minutter.
gnuri sa for siden:
Den helstekte jeg la inn kan fint stå i allefall 40 min på 200 grader
Nada sa for siden:
Jeg synes det er godt med et tynt lag dijonsennep og hakkede mandler på rød fisk. Bakes i ovn og serveres med hjemmelaget potetmos, grønnsaker og en dill-sennepsaus.
Matilda sa for siden:
Vi lager ulike variasjoner over denne oppskrifta fra Trines matblogg, den funker med laks også.
Pegasus sa for siden:
En favoritt her i huset, er laks med blåskimmelost i.
www.tine.no/oppskrifter/middag-og-hovedretter/fisk-og-skalldyr/laks-med-bl%C3%A5muggost
Inntil så pleier vi å ha aspargesbønner med mye hvitløk og litt salt og pepper, freser det i stekepanna med litt margarin.
Syrinx sa for siden:
Dette er kanskje ikke lov å si, men jeg synes (oppdretts)laks er best når den er hardt stekt. Gjerne tørr. Og godt krydra med salt, pepper, urter og lime.
Storm sa for siden:
Jeg har et par ganger spist ovnsbakt laks, med en blanding av honning og sennep smurt på, og grovhakkede hasselnøtter strødd over - veldig godt.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.