Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Overnatting når man skal til Venezia

#1

Nooria sa for siden:

Er det noen av dere som har gode tips til hvor man kan bo når man skal besøke Venezia? Jeg tenker at det sikkert er veldig dyrt, og unødvendig å bo inne i selve Venezia.


#2

Eia sa for siden:

Jeg ville absolutt bodd inne i Venezia. Har vært der to ganger. Den første gangen bodde vi utenfor, den andre innenfor. Skal se om jeg finner frem til hvilket hotell vi bodde på - det var helt OK, og ikke så dyrt (var der sist i oktober 21).


#3

Nooria sa for siden:

Ok, tar gjerne i mot tips til sted å bo. Glemte å skrive at vi er 9 personer, 4 voksne foreldre og 5 ungdommer (noen av dem er vel egentlig også voksne).


#4

Palmen sa for siden:

Jeg har bodd i Mestre som ligger rett ved inngangen til byen på en måte. Skal se om jeg finner hotell. Forøvrig er Padova som også er i nærheten en av mine absolutt favorittbyer.


#5

Divine sa for siden:

Jeg ville ha bodd på Lido. Da kan du trekke deg tilbake fra kjaset og maset i Venezia – bare en kort og fin båttur unna.


#6

Kaprifol sa for siden:

Jeg bodde inne i byen med mine to tenåringer, hotell ved en av sidekanalene. Det kostet en del, men var veldig idyllisk å bo i selve byen. Enkelt å gå ut på sightseeing og restauranter. Men det holder med 2-3 netter, syns jeg.
Har også bodd i Mestre en gang, det er helt annerledes, en småby, god kommunikasjon inn til Venezia.


#7

Tjorven sa for siden:

Denne tråden trenger jeg også. Vi skal på tre ukers ferie med MANGE forflyttninger og overnattinger. Jeg har fått ansvar for våre to overnattinger i Venezia (siden jeg har vært der før ... som 17-åring :dåne: ), mens mannen min tar ALT det andre. Han er snart i boks. Jeg har ikke engang begynt. :sparke:

Jeg har vurdert å bo i Padova, men hvis det ikke er hinsides dyrt i Venezia, så vil vi jo helst det.


#8

apan sa for siden:

Jeg har bodd inne i byen en gang for lenge siden. Det er jo en veldig "hektisk" by, men stas å ha bodd der litt kanskje? Jeg ville nok prøvd et par overnattinger ved en kanal om jeg fant noe som passet, men ikke lenger.
Stedet jeg bodde på på interrail, kan ikke anbefales.


#9

Skilpadda sa for siden:

Sist vi var der, bodde vi i den jødiske ghettoen, som er bare … tja, ti minutter å gå fra jernbanestasjonen, kanskje? Det var veldig fredelig og vakkert, selv om det var bare få minutter fra travle turistgater. Tror kanskje det var dette hotellet? locandadelghetto.net/en/


#10

Anne C sa for siden:

Sist vi var i Venezia bodde vi inne i byen, men litt utenfor det aller travleste. Jeg er veldig glad for at vi valgte det. Bor gjerne inne i Venezia igjen.


#11

liefje sa for siden:

Det er noen år siden jeg var der. Vi bodde også sentralt i selve Venezia, og jeg syntes det var perfekt. Det er (var?) mange rolige sidegater også sentralt, så jeg syntes ikke det var kjas og mas, tvert imot var det herlig med gangavstand til alt, muligheten til å oppleve en litt roligere by veldig tidlig på morgenen og sent på kvelden etter at alle turistene hadde dratt ut av selve sentrum. I tillegg var det fint å kunne ta en tur innom hotellet på dagtid for å legge fra oss ting, slappe litt av etc. Husker vi dro på et fiskemarked og ruslet i lokale strøk om morgenen før byen hadde våknet. Fikk også tatt bilder av og på broer og kanaler og pene bygninger før det ble fullt av folk. Husker dessverre ikke navnet på hotellet.



#13

GinaK sa for siden:

Det spørs jo. Om dere skal lfly rundt i byen over mange dager så blir det pesete, og dyrt å ta båten frem og tilbake, vel?

Vi har vært i Venezia. Bodde i Lido de jeselo. Var en dag i byen. Tok buss og ferge. Utrolig koselig med båten som stoppet overalt men det holdt med den ene dagen vi var der.
Vi var kun ved havnen, ved den store plassen, kirken og gikk litt rundt i smugene, og spiste på HardRock Cafe, som vanlig. Gøy for mine gutter.


#14

Nooria sa for siden:

Nå ble jeg nysgjerrig. Hvilke andre steder skal dere besøke i Italia? Jeg kan på det sterkeste anbefale Piran i Slovenia som er 2t og 12 min med bil fra Venezia.


#15

Nooria sa for siden:

Takk for mange gode tips! Jeg skal se på forslagene deres og sjekke hva vi finner.


#16

rajraj sa for siden:

Jeg kom hjem fra Venezia på søndag (er fremdeles ekstatisk over hvor fantastisk den byen er! Jeg vil tilbake. Ti ganger!), og jeg kan signere den jødiske ghettoen som et godt alternativ.

Nå var det ikke blitt så hektisk i byen som jeg har forstått at det blir i høysesong, men på lørdag var det markant mer folk enn på ukedagene og det var nok til at jeg skjønte at vårt utmerkede plasserte hotell (to minutter fra jernbanestasjonen) sannsynligvis ligger i kok i sommermånedene. Men i ghettoen var det nesten tomt, og i følge vår lommekjente reiseleder er det alltid roligere der enn andre steder i byen. Pluss på en rekke supersjarmerende spisesteder, både langs kanaler og inne i smug, så har du alt du trenger for en ultimat Venezia-opplevelse.


#17

Pøblis sa for siden:

Vi har god erfaring med å bo i byen. Den endrer seg ganskw mye på kveldstid når alle dagsturistene forsvinner. Vi har gjort samme erfaring i andre turisttette steder - folk klmmer utenfra på dagtid og drar igjen på ettermiddagen, og så får byen et annet tempo når kun hotellgjester og fastboende blir igjen.
Vi var sist i Venezia i 2018, og bodde to netter i byen. Den ene dagen gikk vi oss «bort» i byen etter en oppskrift vi fant i en reisehåndbok - jeg tror det var ‘Lonely planets venezia-guide. Supergøy og morsom aktivitet som tar deg vekk fra Markusplassen og gjenom byen hvor noen faktisk bor. Vi opplevde både klesvask på lange liner over kanalene, blomster- og fiskemarked, spiste blekksprutpasta og sjømat og beveget oss utenom de store folkemengdene hele veien.


#18

millact sa for siden:

Pøblis: Sånt er gøy! Har samme opplevelse fra St.Thomas og fikk se det ekte stedet.


#19

Nooria sa for siden:

Nå har vi booket i Mestre. Vi har også booket langs hele ruta til Venezia, via Tyskland, Praha, Maribor, Banjole og Piran. Etter Venezia er vi kanskje litt mer impulsive. Mannen vil innom San Marino.


#20

millact sa for siden:

San Marino var jeg i da jeg var 16. Husker det som fint og høyt oppe.


#21

Kaprifol sa for siden:

Mestre blir sikkert hyggelig, husker det som et sted med hyggelige folk og god stemning.


#22

trøtt sa for siden:

[HTML][/HTML]Noen som har leid leilighet i Venezia?

Er usikker på om vi ønsker leilighet eller hotell og om vi vil ha alle fem nettene i byen. :hmm:


#23

Pøblis sa for siden:

Jeg tror ikke jeg ville valgt fem netter i byen. Nord-Italia har mye å by på og dere rekker mye mer enn Venezia på 5 dager.
Skal dere reise kollektivt? Leie bil?


#24

trøtt sa for siden:

Vi skal ikke leie bil.
Tips til andre steder vi bør få med oss?


#25

Nooria sa for siden:

Nå er vi hjemme etter fantastiske dager i Venezia, Piran, Banjole og Praha. Elsket alt, inklusive Venezia.


#26

millact sa for siden:

Min venninne i reisebyrå anbefaler Burano.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.