Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Beste kjøtt-, grill- og wienerpølser?

#1

kamp sa for siden:

Hvilke pølser liker du best av de «plain» uten tilsatt masse smak av grillpølser, kjøttpølser og wiener?

Finnes jo mange merker å velge i via ulike butikker, Gilde dukker opp overalt men er noen av butikkenes merker gode?

Spør rett og slett fordi jeg har nesten ikke spist pølser på mange år og da kun noen helt enkle økologiske fordi jeg har blitt så syk av «vanlige» tidligere, men tåler nå mer :D (og de jeg spiste før er ikke mulig å lenger..)


#2

IzziCreo sa for siden:

Grøstad sine pølser. Etisk produsert. Fås på Meny.


#3

frukt sa for siden:

De beste pølsene er de litt mer spennende som bratwurst, chillipølser og lignende. Når det gjelder de du nevner har jeg ingen favoritter, de smaker stort sett det samme synes jeg. Ikke så hjelpsomt kanskje. :humre:


#4

Fersken sa for siden:

Wieneren til Leiv Vidar var en favoritt i mange år. Jeg liker også ostepølsene til Gilde og kan maule kalde grillpølser fra Gilde.

Jeg liker ikke grovmalte pølser med mye rart inni. Kan våge meg til kyllingpølsene til Coop (de som ofte er 3 for 2 på, 3 i pakken).


#5

Acino sa for siden:

Helt ærlig så liker jeg og min familie aller best alt annet enn de som er helt "plaine". Kjøttpølse de senere år omtales av Snuppa mi som smakløs papp. Må si meg enig, men det er vel kombinasjon av preferanser og utvikling av pølsene over tid. Men, gilde sine wienerpølser er gode. Må jeg ha kjøttpølse og vanlig grill er Nordfjord kjøtt sine best. Ellers liker jeg/vi ramsløkpølse og ostepølse fra Jens Eide, ostepølser fra Gilde, hvitløkspølser fra coop, Nordfjordmør og dampepølse fra Nordfjord kjøtt, chorizo fra Jacobs utvalgte, chili og ostepølse og og og.


#6

Floksa sa for siden:

Vi handler jo ikke noe annet enn Gilde. Men de funker til det meste, både grill, wiener og kjøttpølsene. Min slektning som er svært, svært, svært opptatt av innhold i mat går god for Gilde sine grillpølser faktisk. I nøden.


#7

kamp sa for siden:

De hadde kjempe god kjøttpølse og grillpølse før men ikke nå lenger.


#8

millact sa for siden:

Vi spiser lite pølser, men om vi gjør det er det Gilde wiener. Det hender vi griller andre pølser. Da liker jeg bratwurst eller lammepølser.


#9

Fintdethei! sa for siden:

Gilde grillpølser, stort sett. Wienerpølser fikser jeg ikke, den knekken er gresselig. Ostepølser klarer jeg heller ikke, det er noe med det hvite greiene inni der. Sær, I know.


#10

Neket sa for siden:

Wiener liker jeg best Leiv Vidar (eller noe sånt). Grillpølse er jeg ikke så glad i. Liker ostepølse da, enten Gilde eller Prior sine.


#11

Millen sa for siden:

Vi er kjedelige og kjører oftest Gilde pølser. Men jeg liker ikke een røkte bøkesmaken. Heldigvis er ikke den på alle.


#12

Señora sa for siden:

Idsøe sine pølser er gode, Jacobs salsicciapølse er virkelig god synes jeg. Jakobs har flere gode uten at jeg husker navnene her og nå.


#13

liefje sa for siden:

Jeg liker veldig godt bratwurst og salsiccia fra Jacobs.


#14

Syrinx sa for siden:

Av de vanlige, altså grill og wiener, så synes jeg det er ganske likt igrunn. Tilbehøret har mer å si for meg.


#15

Robyn sa for siden:

Wiener fra enten Leiv Vidar eller Finsbråten, syns ikke de fra Gilde er like gode.
Skal jeg ha vanlig grill kjøper jeg Gilde.
Men foretrekker krydret grillpølser. Favorittene er Chili Klaus sine pølser, samt Chipotle pølsen fra Toten kjøtt.


#16

Hondacrv sa for siden:

Kva betyr det at dei er «etisk produsert»?

Einaste pølsa eg synes er godt er ostegrill eller til nød bacongrill frå Gilde.


#17

kamp sa for siden:

« Grisen skal ha det godt fra fødsel til slakt.
Her på Grøstad lever grisene et fullverdig liv med stor grad av frihet. De grynter fritt rundt både ute og inne, og bestemmer selv om de vil ta seg en ettermiddagslur i solen eller gå i skogen og grave etter røtter.»

grostadgris.no/

De produserte mye mer ulikt kjøtt før (eller de gjør det enda men mer blirnkvernet i pølser nå enn før) og det er store forskjeller. Gjorde en blindtest en gang og joda, det ER forskjell ;) selv med samme strykningsdel og lik tilberedning (uten tilsatt andre greier, i dette tilfelle kokt svineknoke..)


#18

Lavender sa for siden:

Jeg liker pølser med over &0% kjøttandel, de med 49% synes jeg smaker salt farse. Jacobs og småskala produkter.


#19

Charlie sa for siden:

Kjøper alltid Gilde sine wiener. Synes de er best.

Grøstad italiensk landpølse når det skal være litt ekstra.


#20

Lhi-My sa for siden:

Norske pølser er stort sett temmelig stusselige greier. Vi spiser aller helst diverse tyske pølser, gjerne kjøpt på marked direkte fra produsent, men også noen merker i vanlige matbutikker. De kan ikke engang sammenlignes med de smakløse greiene vi kaller pølser her. Men dette er jo en temmelig upraktisk vane å ha siden vi bor i Norge og ikke er i Tyskland spesielt ofte. Derfor spiser vi sjelden pølser, men de gangene vi gjør det, blir det småskalaprodusenter. Vi er så heldige å ha to ordentlige kjøttforretninger i vår nærhet og begge har gode pølser, den ene litt bedre enn den andre. Det hender vi kjøper av disse også.

Ellers kjøper jeg null og nada fra Gilde etter deres rasering av arbeidsplasser og herjing med ansatte i vårt område. Jeg har ikke brukt en krone på et Gildeprodukt de siste årene og kommer ikke til å gjøre det heller. Jeg kjøper 99% av kjøttvarer vi spiser enten på Bondens marked (eller Reko) eller i en av disse kjøttforretningene og forsikrer meg da om at råvarene ikke kommer fra Gilde. Nå hører det vel også med til historien at vi spiser lite kjøtt. Mange middager hos oss er helt kjøttfrie og de som inneholder kjøtt, har relativt lite kjøtt og mer av det andre. Typisk mengde kjøttdeig til en familiemiddag for fem hos oss er 250 gram, og det fungerer helt fint. Mannen laget bolognese til fem av 250 gram kjøttdeig og diverse grønnsaker i går og det var kjøttdeig til overs når alle hadde spist. Det er en vanesak.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.