Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kofferter for sommerfamilien

#1

Appelsin sa for siden:

Jeg har igrunn aldri kjøpt koffert før :humre:
Barna har hatt små barnekofferter de fikk av svigers da de var små.
Nå skal vi på ordentlig sommerferie to uker, og jeg tenker kjøpe 3-4 trillekofferter med samme størrelse, ikke for liten, men heller ikke for stor. Noen favoritter?
Gjerne en type som finnes i flere farger, og som ikke har så høy egenvekt.



#3

GydaG sa for siden:

Hot tips- sist jeg kjøpte kofferter valgte jeg to størrelser. For å ha fem like store kofferter tar ekstremt mye plass mellom reiser. Så bytter vi på hvilken koffert vi bruker, en gang ble den minste felles sko/støvel-koffert også, og andre tyngre ting.


#4

GydaG sa for siden:

Kjøpte altså ett sett med 3, og ett med to som passer inni hverandre, og angrer ikke. Har alltid en koffert i passende str på denne måten.


#5

millact sa for siden:

Mine to på 13 og 17 har trillekoffert fra Epic. De kan utvides.


#6

gnuri sa for siden:

Mitt tips er å kjøpe koffert med fire doble hjul, slik at den kan trilles uten å måtte vippes


#7

Floksa sa for siden:

Vi har en stoffkoffert fra Samsonite, kjøpt brukt. Sånn mellom str. Den har overlevd alt vi har utsatt den for. Er 20 år gammel. Har hatt menge elendige billig kofferter i mellomtiden som knapt tåler en flytur. Så mitt tips er å gå for en litt dyrere (enn Europris).
Vi skal kjøpe til barna til jul, og da blir det slike. Muligens en hardcase til toalettsaker etc.


#8

Martis sa for siden:

Vi kjøpt 4 lette samsonite med 4 hjul så de trilles lett av barn for 8+ år siden og de er like gode fortsatt. Fire ulike farger og veldig synlige på rullebåndet, som var et pluss når barna var yngre og ikke så flinke å vente på koffertene. :knegg:

Det er greit å ikke ha så stor koffert siden de fleste flyselskapene er blitt så strenge på vekt. Det var også noe av grunnen til at vi kjøpte 4 nye, i stedet for å reise med to store for hele familien.


#9

Stompa sa for siden:

Mitt heiteste tips er å kjøpe kofferter i knallfarger. Etter at jeg mista en svart, generisk stoffkoffert på flyplassen i Berlin og det tok 10 dager før de fant den (da var jeg kommet hjem igjen :himle: ), går jeg for farger som gjør kofferten lett å identifisere i et hav av andre - gul, oransje, turkis osv.


#10

liefje sa for siden:

Vi har et stort utvalg av kofferter hjemme. De fleste er kjøpt på salg her hjemme eller på ferier i Asia på markeder hvor det er veldig billig. De holder likevel bra. Anbefaler fire hjul og to størrelser som går inni hverandre.


#11

Appelsin sa for siden:

Mye det samme som jeg tenker. Husker du hvilken størrelse du har?

Jeg har mest lyst på lik størrelse for å slippe diskusjoner, i tillegg har jeg absurd mye bodplass, så lagring er ikke et problem.
Da er kanskje yaris-størrelsen et større problem.. :gruble:


#12

Hyacinth sa for siden:

Vi har flere, og de billige hae vært minst like gode som de dyre. Vi er mest fornøyd med de fra Europris. God pris, fire hjul, kan utvides, solide. Fine størrelser.


#13

Fintdethei! sa for siden:

Jeg har en knalloransje diger sak fra Europris. Lett, enkel å trille, utvides og har vært med på mange ferier.


#14

Floksa sa for siden:

Kanskje vi har vært ekstra uheldige? De har ikke tålt håndteringen på fly og fått slått i stykker både håndtak og hjul.


#15

Syrinx sa for siden:

Er ikke skikkelig tråd før noen foreslår noe helt annet. Det er kofferter dere skal ha, ikke duffelbags? Tar null plass å lagre, har plass til imponerende mye bagasje. Og, viktigst, er kjempepraktisk å kunne slenge den på ryggen når man skal forflytte seg.


#16

Toffskij sa for siden:

I likhet med Syrinx kommer jeg inn for å anbefale Noe Annet: Jeg forguder min konverterbare trillebag/ryggsekk fra Osprey, som er en litt eldre modell av denne. Den har kjempegod plass, pakkes som en koffert, er veldig god å trille og har et fullverdig ryggsekkbæresystem som er lett å svosje fram (ligger bak glidelås). Uvurderlig når man f.eks. plutselig må bære bagasjen sin opp en masse trapper i Roma eller på en gresk øy.


#17

polarjenta sa for siden:

Har også kofferter fra europris, veldig fornøyd med både kvalitet og pris.


#18

Input sa for siden:

En sånn har jeg også, og er utrolig fornøyd med den. Ønsket meg koffert til jul og fikk denne.

Duffelbag synes jeg er helt utrolig vonde å bære, men det er kanskje bare meg. :sparke:


#19

Syrinx sa for siden:

Det er sikkert individuelt, jeg merker ikke noe på de transportetappene jeg bærer en sjelden gang.


#20

Lavender sa for siden:

3 for 2 på Morris er et godt tilbud. Jeg kjøpte Epic 60 x 45 cm til en USA tur. Den er ekspanderende og god å trille, lett egenvekt. Til sydenturen bruker vi Samsonite liten som kan være håndbagasje, lette, triller godt og kan stappes med minst 8 kg. De små samsonitene med fire doble hjul er absolutt mest foretrukket her.


#21

IzziCreo sa for siden:

Vi kjøpte lette kofferter fra American Tourister sist, og er veldig fornøyd med den. Kjøpte ekspanderende kabinkoffert fra Epic også, og den er de som har brukt den svært fornøyd med. Jeg synes vekt er viktig, samt trilleegenskapene. Duffelbags med trillefunksjon er veldig digg å reise med også, og hvis man kan adde bærestropper, som nevnt over her, så må det være gull. Litt sånn "ja takk, begge deler" :knegg:


#22

Charlie sa for siden:

Vi har hatt denne fra Samsonite,og har vært godt fornøyd med den.

www.clasohlson.com/no/Koffert-Samsonite-S'Cure-75-cm,-4-hjul/p/31-5665-5?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=google%20surfaces&gclid=EAIaIQobChMI_ti1s8nz9wIVBZiyCh2USQ-bEAQYDSABEgIS1fD_BwE

Litt overrasket over å finne den på clas. :knegg:

Fikk et bra og nyttig tips på koffertbutikken - ikke ha for stor koffert, da er det lett å pakke på seg overvekt når man stapper den full på hjemtur.

Vi har ikke alltid en koffert hver på tur. På shoppingturer pakker vi ofte i en liten koffert som vi så legger inn i en stor. :knegg:

Drar så hjem med begge fulle. :filer:


#23

Toffskij sa for siden:

Jeg må ellers bare inn for å si at jeg har funnet den ultimate under-setet-foran-bagasjen, og det er Fjällräven Kånken med 15" laptoplomme. Den passer perfekt sidelengs under setet foran, så det blir god plass igjen til føttene, og det er plass til Helt Vanvittig Mye i den. Bill.mrk. «Sjekker aldri inn bagasje om jeg kan slippe»


#24

Polyanna sa for siden:

Vi har for det meste håndbagasje-størrelse-kofferter, og jeg har en myk som jeg elsker, men ikke har funnet flere av (kjøpt i Bogota for lenge siden).

Vi sjekker aldri inn bagasje om vi ikke må (i praksis: Kun når vi skal ha med bunad), og skal i HVERT fall ikke gjøre det det neste halvåret (har ingen planer om å stå en time og vente på bagasjen hver gang vi reiser). Og nå som man kan betale for å ha en i hattehylla og en under setet, så er det jo ekstra smooth.

ELSKER den Toffskij viser - akkurat noe sånt har jeg lett etter!! Går den som håndbagasje?


#25

Toffskij sa for siden:

Ospreyen er en god del for stor til å gå som håndbagasje. Men den er ellers fantastisk.


#26

Polyanna sa for siden:

Og de har en mindre versjon som passer akkurat! :hyper:


#27

daffy sa for siden:

Den har jeg og er fin på mange måter. Men savner laptoplomme i den. Noe er det alltid …


#28

Martis sa for siden:

Vi har en eldre versjon av den som Charlie lenker til. En av midtstørrelsene. Koffertene våre veier ofte 14-15 kg når vi reiser på uke+ turer. Både Nord Norge og Island krever et bredt utvalg av klær og fottøy, og syden i 14 dager krever også en del stæsj. Ser det er flere her som er betydelig flinkere enn meg å pakke. :knegg:


#29

frukt sa for siden:

Jeg har to store kofferter i et stivt, neoprenaktig materiale, og de er både lette og solide, så det kan jeg anbefale. Kostet £50 da de ble kjøpt for ca 8 år siden. De er blå med sommerfugler, så de skiller seg definitivt ut. :humre:


#30

liefje sa for siden:

14-15 kilo er superpakking. Min koffert blir som oftest langt over 20. Har blitt utrolig sløv med pakking etter å ha hatt gullkort i mange år. Må passe meg på charter i år. Hahaha.


#31

Toffskij sa for siden:

Jeg skjønner ikke at dere gidder å stå og vente på bagasjen! Det er det kjedeligste i hele verden! :mikropakker:


#32

Appelsin sa for siden:

Om man gjør det en gang i året, så er det jo på kanten til stas :danse: (i dette tilfellet tre år siden sist)

Takk for tips, alle sammen!
Jeg har nesten trykket bestill på to sånne Osprey-er, Toffen :)


#33

polarjenta sa for siden:

Jeg tror det handler om hvor mye man reiser, jeg reiser ikke så ofte, så jeg syns det er helt greit å vente på baggasjen. Jeg syns det er mer pes og skulle pakke toalettsaker slik at jeg kan ta det med som håndbaggasje.:knegg:


#34

Neket sa for siden:

Dette. Pluss at jeg hater å drasse på ting. Vil helst bare ha kindle og telefon som håndbagasje, og blir muggen på jobbreise for må ha med PC også. :knegg:


#35

Fintdethei! sa for siden:

Enig. Også på jobbreiser er det ofte stressmoment om man får plass til bagasjen sin i hyllen over.


#36

Zulu sa for siden:

Jeg har flydd (altfor) mye, og har gått fra å være En Som Aldri Sjekker Inn Bagasje til å ha en mer dynamisk tilnærming. Hvis tidsskjemaet og/eller flyplassens bagasjelogistikk tilsier det, så sjekker jeg inn bagasje. Det er utrolig digg å bare surfe gjennom sikkerhetskontrollen med bitteliten håndveske og slippe å bakse med håndbagasje ombord, og på mange flyplasser er det praktisk talt ikke ventetid i det hele tatt.


#37

Stompa sa for siden:

Jeg sjekker alltid inn bagasjen hvis jeg har mer med meg enn det som går i den lille sekken min som kan ligge under setet foran. Blir stressa bare ved tanken på å drasse ting inn på flyet som må opp i hattehylla (og irriterer meg en del over alle som ser ut til å ha et halvt flyttelass med seg inn); da foretrekker jeg å vente på bagasjen i ro og fred ved ankomst.


#38

Polyanna sa for siden:

Jeg hater i utgangspunktet å vente på bagasje, og i HVERT fall nå, som det lett kan ta en time å få den. :skremt:

Og så er det så smooth når man faktisk har betalt for, og fått tag for, en stykk kabinkoffert i hattehyllen + veske under.


#39

-ea- sa for siden:

Kjøpte koffert i kjedelig grå for et par år siden, men med knallgul bagasjereim (billig på Clas) tvers over så synes den godt i mengden likevel.
Reiser så sjelden med fly at å vente på bagasje er en del av moroa.


#40

Hyacinth sa for siden:

Jeg sjekker alltid inn bagasje. Jeg har jo toalettsaker jeg trenger å ha med meg, og det er ikke alt som er lett å pakke om i mikro-size, akkurat.


#41

Stompa sa for siden:

Tar det så langt tid, altså? Har vært normal ventetid de gangene jeg eller ungene har flydd i vinter. :vetikke:


#42

Polyanna sa for siden:

Starter nå, nytt system. Ett års tid fremover.


#43

Isolde sa for siden:

Jeg har hatt ganske pragmatisk tilnærming til det å sende bagasje. Gjør kollegaen min det (reiser med insulin osv.) så gjør jeg det ofte og. Ellers tar jeg den med. Pakker alltid for håndbagasje. Synes bagasjen har blitt utrolig mye tregere siste par månedene, og selv om jeg har priority bagasje kommer den langt lange bak.

Jeg har 3 størrelser av samsonite med 4 hjul. Håndbagasje med pc lomme til hverdags, medium og stor til familie ferier.


#44

Isolde sa for siden:

Gardermoen eller over alt? Har du link?




#47

Stompa sa for siden:

Takk for dette tipset, jeg har en på vei nå. Frøkna og jeg skal på interrail light i sommer, og jeg orker ikke ryggsekk for det er jo umulig å finne ting i dem. Hadde bestemt meg for duffelbag på 70L med bærestropper, men denne er jo bare helt perfekt! :elsker:


#48

Polyanna sa for siden:

Og mens jeg skrev dette, så ble eldstemanns bagasje borte på vei nordover. :knegg:

Forrige søndag ventet jeg nesten en time på bunaden.


#49

Toffskij sa for siden:

Jeg burde få kommisjon av Osprey, skjønner jeg! :knegg:


#50

Appelsin sa for siden:

Ja, nå er mine to på vei :fnise:
Jeg får se hvor mye plass de tar i bagasjerommet før jeg kjøper noe mer.


#51

Appelsin sa for siden:

Jeg bestilte som nevnt to kofferter, og ble sjarmert av meldingen jeg fikk et par timer senere: "Varene dine får dessverre ikke plass i postkassen.."
Søren óg :haha:


#52

Mikkeline sa for siden:

Hvor bestilte du fra, Appelsin? Og hvilken str? Kanskje dette kunne vært noe for ungdommen som skal i militæret.


#53

Appelsin sa for siden:

Jeg kjøpte fra Hekta på tur. Tror ikke det var noen bestemt størrelse, men kjøpte en damemodell og en herremodell. Barna er veldig fornøyde!


#54

Mikkeline sa for siden:

Takk! Da skal jeg sjekke dem ut!


#55

Nenne sa for siden:

Bunaden er jo det eneste jeg ville tatt med inn i kabinen. Den hadde jeg aldri tatt sjansen på å sende i innsjekket bagasje!


#56

Polyanna sa for siden:

Eneste gangene jeg MÅ sende bagasje ER når jeg har bunad (med cape). :knegg: Den er så tung!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.