Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva trenger man til folkehøgskole?

#1

zinatara sa for siden:

Inspirert av hva man trenger som student-tråden.

Noen som har tips om hva man trenger til folkehøgskole? Og kanskje ting som bare er kjekt å ha. Storesøster er ikke den største planleggeren, men heller ikke den som alltid takler å fikse ting i siste liten. Så tenker jeg må legge litt til rette og så får hun velge hvordan det skal se ut.

Det jeg har tenkt på til nå er:
Dyne og pute
Håndklær i ulike størrelser
Madrassbeskytter
Sannsynligvis nye laken siden de nok har enkeltseng der


#2

Anne C sa for siden:

Jeg kjøpte inn det du ramser opp over her, minus madrassbeskytter. I tillegg fant vi ut at han trengte en liten pult så vi kjøpte en på IKEA når vi kjørte han nedover etter høstferien.


#3

Syrinx sa for siden:

I tillegg til det du har på lista: stor tekopp :knegg:


#4

zinatara sa for siden:

Litt av utfordringen vår er at det er 9 timer å kjøre hver vei, så det blir kun ved skolestart og skoleslutt vi kjører. Ellers er vi avhengig av at hun får det med på fly og offentlig transport. Men er ganske sikker på jeg har sett skrivepulter på bilder av internat.


#5

zinatara sa for siden:

Jeg har en gigantisk fra indiska som jeg aldri bruker som hun kan få. :knegg: Men har tenkt at hun kanskje kunne trenge en termokopp til varme drikker.


#6

007 sa for siden:

Problemet er ikke flyttelasset til, men hjem.

Vi fraktet også vår 9 timer pr. vei og hun hadde med dyne/pute, sengetøy (2), håndklær (4 dusj, 4 små), korktavle, koffert med klær og tursekk med turklær/sko.
Vi var på besøkshelg om høsten, da hadde vi med oss vintertøy og ski, og så tok hun med seg litt hver gang hun var hjemme.

Da vi hentet henne hjem i mai var bil og skiboks stappfull.


#7

millact sa for siden:

Utstyr avhenger jo også av linje. Noen linjer krever mye utstyr.


#8

zinatara sa for siden:

Hun skal gå spilldesign, så regner med at det er data som tar plass. Har tatt vare på embalasjen til skjermen hennes med tanke på frakting av den. Vi må også kjøpe ny laptop som skal brukes i undervisningen, men regner med hun vil ha stasjonær på rommet.


#9

Anne C sa for siden:

Kaffekopper hadde han også med ja.

Han bodde en 5-timers biltur unna, så det var ikke akkurat en svipptur å besøke han. Vi var også heldige at jeg kjenner to som har familie i samme by, så vi fikk sendt nedover ting til han en gang også.

Men han hadde ikke med seg så utrolig mye egentlig. Jeg tror nok jeg hadde med meg mye mer når jeg var på folkehøgskole.


#10

Blånn sa for siden:

Får de ikke utstyrsliste? Han må vel ha med seg klær, pc, sengetøy, gitarene, forsterkerne, keyboardet og diverse musikkduppeditter. Ja, og sminke og neglelakken og resten av punkuniformen. :knegg:


#11

zinatara sa for siden:

Jeg regner med de får en liste ja, jeg var vel ute etter å få litt tips fra de som har vært før oss, ikke alltid disse listene har alt på seg som er lurt.


#12

Blånn sa for siden:

Det er bare en drøy time kjøring dit han skal.


#13

Anne C sa for siden:

Vi fant ut når han kom dit at de ikke hadde gitt han noe oversikt over hva han trengte til linjen han gikk på, bortsett fra PC. Heldigvis fikk han tak i det meste i byen han bodde.


#14

Katta sa for siden:

Kopp. Mengder hettegensere og joggebukser. Helt uavhengig av tidligere klesstil.


#15

Pøblis sa for siden:

Alt det de over sier. Og det tar to biler å komme seg hjem igjen. :knegg:

Min hadde med klær, sengetøy, krus, toalettsaker, hobbyutstyr, instrumenter, klær, turutstyr, sekk, håndklær, sykkel, ski.


#16

jolie sa for siden:

Sengeteppe/pledd så man slipper å sitte/ha besøk rett på dyna. Gjerne et som kan brukes i fellesområdene når man drikker te fra den digre koppen sin. :knegg:


#17

millact sa for siden:

Hjelpes! Tror Lofoten utgår for min.


#18

Anne C sa for siden:

Vår hadde ikke mer med seg enn at de fikk alt i bilen. Men det betydde også at jeg ikke fikk vært med for å hente han.


#19

meisje sa for siden:

En venninne som gikk på ekstremsport linje og derfor hadde mye utstyr, så sendte vi endel av utstyret som norgespakker, det koster bare 150 kr per 10 kg.


#20

Sissel sa for siden:

Sengeteppe, pynteputer til å ha i senga, slippers. Sykkel er greit å ha.

I tillegg kommer alt på utstyrslista. Den var utfyllende der dattera gikk synes jeg å huske.


#21

Embriksmamma sa for siden:

Min gikk teaterlinje og hadde ikke med seg stort - klær, sengetøy, håndklær og sånt. De fikk utstyrsliste.
Fin tid! Savner forestillingene.


#22

zinatara sa for siden:

Sengeteppe har jeg tenkt på. Hun har ett på rommet hun kan ta med eller vi har også noen sånne indiske mandala tepper som kan funke. Adidas slippers har hun også som er nokså pent brukt, tror de for det meste har bodd i skapet på skolen.

Hun er ikke glad i å sykle og jeg tror ikke jeg gidder kjøpe sykkestativ til bilen for å få med den.


#23

zinatara sa for siden:

Da begynner det å nærme seg avreise, bare litt over en uke igjen. Vi har kjøpt dyne, pute, madrassbeskytter, nye laken, et sengeteppe, et lite gulvteppe og noen pynteputer til henne. Og hun kjøpte seg en termokopp når vi var i London. Jeg har også handlet inn et godt lager toalettsaker og vaskemiddel siden skolen er på en øy med få butikker i gåavstand.

Nå tror jeg det eneste vi mangler er en ny gymtights.


#24

scilla sa for siden:

Polaroid-kamera er moro å ha på fhs, lavterskel for å ha noe fint på veggene.
Høretelefoner hvis hun liker å høre på musikk elle pudder.


#25

Høns sa for siden:

Turutstyr (også for datalinje), gaming-stol, to skjermer, vannkoker, sodastream, plastbokser til p ha under sengen


#26

Gri sa for siden:

Bokser under senga, to skittentøyskorger (sortere etter 40/60 eller farge) og sengeteppe er nokre av tinga mi jente har ordna i det siste.


#27

zinatara sa for siden:

Bedrollere har vi, så det kan hun ta med. Godt mulig vi har en ekstra vannkoker også. Gaming stol tror jeg ikke det blir, det tar stor plass i bilen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.