Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan man sy hardangersøm til egen bunad?

#1

daffy sa for siden:

Jeg skjønner at noen kan det. Men kan helt vanlig folk som knapt kan strikke og ikke har gjort noe som ligner siden formingstimene på midten av 80-tallet? Hvor lærer man dette i Oslo? Må man på kurs eller fins det noen gode videoer?

Angrer på at jeg ikke slo til på bestemors forslag om å lære meg.
Lurer også på om bestemors små hardangersømbrikker kan klippes opp og brukes på skjorten til kanten rundt armene?


#2

Retz sa for siden:

Jeg sydde all hardangersømmen til datterens bunad, pluss perlet bringeduk og belte. Hadde aldri gjort det før, men en kollega viste meg det grunnleggende. Det er faktisk veldig enkelt, først og fremst er det nøyaktighetsarbeid, og så må man ha tålmodighet.


#3

Fintdethei! sa for siden:

Mamma sydde hardangersøm til skjorte og forkle for meg. Tror ikke hun kunne det fra før. Krever tålmodighet, ser jeg for meg. Har ikke arvet det..


#4

daffy sa for siden:

Nøyaktighetsarbeid tror jeg skal gå fint. Men hvordan går man frem egentlig? Kjøper en skjorte på Husfliden eller Embla og broderer på tilhørende "lapper" som sys på etterpå?


#5

Charlie sa for siden:

Har i disse dager inne på Husfliden en halvferdig bunadskjorte som en eldre slektning hadde begynt på. De var veldig entusiastiske over å ta vare på gammelt håndverk med affeksjonsverdi, og skulle gjøre den ferdig, de måtte antakelig også gjøre litt om på stoffordeling, fordi barnet som skulle ha skjorta var større enn slektningen nok hadde sett for seg.

Jeg tror og håper at om du tar med deg bestemors broderier, får du samme mottakelse som vi fikk.

Ellers tror jeg det går helt fint å lære, det er nøyaktighet og telling som gjelder.

www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=258059651


#6

Pesten sa for siden:

Jeg meldte meg inn i gruppe på FB. Vi som syr/monterer bunad. Jentene mine ønsket lik bunad som meg så da ble det jeg som måtte sy. Sydde matforkle på barneskole lissom. Lærte også litt via YouTube.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.