Gubben har kjøpt kalkunfilet som vi skal ha til middag i morgen. Men hvordan skal jeg steke dem for å unngå at de blir for tørre ? Brune dem i panna og steke dem ferdig i ovnen, eller ?
Eventuelt tid og temperatur ?
Hva kan være godt tilbehør for oss som ikke er så glad i waldorf ?
Det står på pakka hvor varmt og lenge du skal steke dem. Pensle med smør, eller legg over et par skiver bacon, da blir det ikke så tørt. Du kan også sprøyte inn fett eller vin.
Om du gir den noen reale intramuskuläre injeksjoner med smör og hvitvin, blir den saftig. Men da må du ha en stor spröyte og kanyle, jeg vet ikke om det er sånt alle har i kjökkenskuffen.
Vi har kun hatt kalkunfilét en gang, og da brukte vi steketermometer fram til kjernetemperaturen var 68 grader. Den ble helt perfekt etter min smak iallefall. Oppskriften og beskrivelse av hvordan vi gjorde det ligger her.
Offtopic!
Nå føler jeg meg skikkelig :blånn: her - men er det lov til å kjøpe sånt uten resept? Har veterinærfar, og dermed fri tilgang til sprøyter og kanyler.