Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp! Panikkferieplanlegging! Hvor?

#1

My sa for siden:

Hyl! Skrik! Det har oppstått en ferienødsituasjon i heimen.

Bakgrunnsinfo: Guttungens lag skal på Dana cup, siste uka i juli. Vi har bestilt ferieleilighet, og planlagt en uke der. Alle motiverte, til og med søstrene, som ikke skal spille fotball, men som har planer med venner som også skal dit. I vinter opererte guttungen ankelen, etter lang tid med skade, og det ser nå dessverre ikke ut til at han kommer til å bli spilleklar til cupen. Dette er skikkelig dritt, siden det har vært to år med alt avlyst, dette er første store tur for hans lag, og han har gledet seg. Så alle skjønner at dette er dritt, men vi har faktisk ingenting der å gjøre når han ikke kan spille. Han har heller ikke lyst til å være der hvis han ikke kan delta fullt.

På grunn av drittfaktoren i det hele, så trenger vi en SOLID erstatning. Altså ei skikkelig bra uke på et skikkelig bra sted, som alle kan glede seg til, og som gjør situasjonen litt mindre trist. Men vi er jo mildt sagt sent ute, så her gjelder det å handle raskt, og jeg trenger hjelp og tips fra dere reisevante.

Kriterier:
-Ei uke (siste uka i juli, MÅ være tilbake senest 31.juli)
-Direktefly fra Oslo
-Sol og varme
-Bademuligheter, helst strand
-Hyggelig by med gode restauranter og litt shopping
-Lite nok til at det er gangavstand til "det meste", vi er ikke innstilt på å leie bil.

Vi er ute etter en leilighet hvor familien (3 ungdommer, 2 voksne) bor sammen, gjerne type Airbnb e.l., ikke feriekompleks/hotell. Tar gjerne imot linker til selskap/nettsider som leier ut rimelige leiligheter.

Vi har ikke høye krav til luksus og standard, vi liker det enkelt. Litt er vi forberedt på å betale, vi er jo ikke akkurat tidlig ute, men vi er ikke millionærer, så det går ei grense hva pris angår. :knegg:

Vi har ikke store behov for opplevelser i form av fornøyelsesparker o.l., men finnes det noe bra i nærheten så skader det selvsagt ikke. Men absolutt ikke noe krav. Det viktigste er sol og bading, hyggelig atmosfære og god mat.

Noen som har erfaringer og anbefalinger å dele? Er det i det hele tatt realistisk?

:runforhills:


#2

apan sa for siden:

Jeg tror jeg ville sett på ulike steder i Kroatia. Jeg har for eksempel vært i Primosten en gang og synes det var en utrolig søt liten by, som jeg godt kunne vært i 1 uke om jeg fant et hakket bedre sted å bo enn der vi bodde.


#3

Neket sa for siden:

Flyr hadde fortsatt rimelige billetter til Kroatia når jeg sjekket i forrige uke. :jupp: Det var midten av juli, men det kan jo hende de har ok pris senere også. Vi droppa det fordi dyrt med hotell, men mannen er kravstor. Kan sikkert finne noe rimelig hvis det ikke må være PÅ stranda med stort basseng. :gal:


#4

Karamell sa for siden:

Vi skal ha med 05-ern til Nice. Han er nå i Barcelona for å se Formel 1 (ja, de er på retur nå) og han gleder seg til å se Monaco. Han vil ikke sole seg, men vil til by og varme. Vi planlegger å reise litt rundt i området og evt italia og ha leiebil deler av tiden. men det går jo også tog. Det er ikke mange ukene siden vi bestilte, men vi er bare tre da.


#5

Karamell sa for siden:

Vi har hatt hell med by og strand tidligere i Barcelona og i Portugal (kombinerte Cascais med Lisboa noen dager). Nå prøver vi altså Nice.


#6

meisje sa for siden:

Masse av sympatiklemmer deles ut til dere. :klemme:

Vi var i tilsvarende situasjon i februar 2020, og Voksen VM i Russland røk etter alvorlig skade med påfølgende operasjon og lang rekonvalisens periode. Vår erstatning ble at vi bestillte syden tur for å besøke bestemor i sydenland. Som alle vet røk erstatningsturen til fordel for covid isolasjon med hjemmeskole i flere måneder våren 2020. Det eneste lyspunktet i dritten var at han kunne være med på treninger med lagene sine fordi lagene ikke fikk trene med kontakt den våren. Drittfaktoren var megahøy.

I etterkant har drittfaktoren bleknet fordi han har blitt fullt ut restituert igjen, så det er lys i den svarte tunnelen.

Jeg anbefaler gjerne en tur til spania i privat leilighet istedenfor hotell. Skal se om jeg finner linker.



#8

Lavender sa for siden:

Det var nå skit.

Med Flyr får dere bill til Roma lørdag - lørdag siste uken i Juli for 2500,- pp. Med tog er kystbyene fra Pisa til Salerno tilgjengelige.


#9

My sa for siden:

Tusen takk folkens! Jeg skal se på alle forslagene deres. :hjerter:

Nice har vi også tenkt på, det vakte guttungens interesse, så det er noe vi ser videre på. Mannen og jeg var der for noen år siden, og jeg husker det som fint, og lett å komme seg rundt. Tar gjerne imot tips om overnatting der! :jupp:

Kroatia er flott, det liker vi alle, men det er ikke så lenge siden vi var der (før korona riktignok, men likevel), så jeg tror kanskje vi prøver noe annet.

Jentene vil veldig gjerne til Italia. Vi har tidligere flydd til Roma og reist videre via Napoli og Ischia, til Sorrento og Amalfikysten, men det tok en del tid med transport, hvis jeg ikke husker feil (noe det kan hende jeg gjør, siden vi reiste med en utålmodig toåring, jeg var gravid med tvillinger, det var hetebølge og togstreik :knegg: ). Vi er glade i å reise rundt, men akkurat denne gangen vil vi gjerne komme til et sted kjapt og enkelt, og bare være (skal kjøre litt rundt i Norge både før og etter). Vi kikket også litt på Sardinia, ser det går direkte fly dit, men nøler litt der, siden vi har venner som er kjent der, og som har VELDIG sterkt ønske om å ta oss med dit til "sitt" sted, trolig neste sommer. Men tar gjerne imot flere gode italiatips! :jupp:

Spania var også et godt forslag, og prisen var jo slett ikke ille Meisje, men er det ikke skrekkelig varmt, sånn i slutten av juli? :gruble:

Har du noen konkrete tips i Portugal Karamell?


#10

Lavender sa for siden:

Fra Fiumicinio til Napoli tar det to timer, så lokaltog. Men ja, det er varmt klamt og trangt. Men det er fint i Anzio også, en time med tog fra Termini. Bo nær stranden med byen og toget bak. Lite hoteller, godt med private leiligheter som på Airbnb.


#11

Pøblis sa for siden:

Hvis dere flyr til Nice, er det mange muligheter langs kysten, feks Antibes/juan les Pins, Golfe Juan, Cannes, villefrance sur mer, Menton etc. Det går tog langs kysten begge veier fra Nice. Nice er en hyggelig og ganske stor by, men stranden er ikke den beste på Cote azur, og byen er som sagt veldig stor. Shoppingen er vedlig bra da, men det er det for så vidt i Antibes og Juan les Pins og Cannes også.Vi har bodd både i Juan les Pins/antibes, I cannes og Villefrance, og liker nok egentlig juan les Pins/antibes best. Juan les Pins har veldig hyggelig strandpromenade og mang e gode restauranter og gangavstand til det meste. Og det går som sagt tog og buss langs kysten, så en dag med shopping i Nice lar seg gjøre selv om man ikke bor der.

det er noen år siden vi var der, så jeg kan ikke anbefale noe konkret bosted, men vi har alltid hatt leilighet når vi har vært der, og synes det er helt topp.


#12

meisje sa for siden:

Det kan hende det er varmt der ja, men siste jeg var der de 2 første ukene i august var det 28 grader både i bassenget og i luften hele kvelden. Jeg syns det var deilig varmt. Den nedeste leiligheten har airco om det blir uutholdelig varmt ( > 35 grader om natten for meg)


#13

Karamell sa for siden:

Ja, skal klare å finne ut hvor vi bodde i Cascais. Tar det senere, skal på Værnes nuh, for å hente F1-gjengen.


#14

millact sa for siden:

Spania er allerede langt varmere enn normalt.

Mitt forslag er også Spania. Jeg tenkte på Malaga, vil tro Norwegian flyr direkte.


#15

Karamell sa for siden:

Vi bodde på Vila Gale Cascais, og det er jo hotell og ikke leilighet. I Lisboa bodde vi på et luksushotell. Mannen hadde bommet skikkelig på pris og det han trodde var for to rom var for ett. :knegg: Ble dobbelt så dyrt, gitt.

Vi besøkte Sintra, det var flott! Og i Cascais er det kort vei å gå til Boca d`Inferno.
Vi tok Uber til både Sintra og til Lisboa.

www.desireetravels.com/nb/2021/12/06/sjarmerende-cascais/

www.elitetravel.no/langtidsferie/portugal/cascais


#16

millact sa for siden:

Lisboa er flott. Min bror og familie har vært mye på Algarvekysten (og skal i år igjen) og påstår det ikke er like varmt der som i Spania.


#17

Karamell sa for siden:

Nei, det er ikke like varmt og vi var litt uheldige i Cascais for luften lå på 18 grader og det var jakke/genservær på kvelden. Og Atlanteren er jo iskald. men mot slutten av uken, da vi ankom Lisboa var det mer vanlig "sydenvarmt", men ikke heteslag. I Lisboa tok vi den kjente trikkelinjen bl.a.


#18

Nenne sa for siden:

Det stemmer. Nydelige temperaturer midt i juli. Algarvekysten. Fly til Faro.


#19

Lavender sa for siden:

Alghero på Sardinia? Flyr billetter, kort tur med taxi til selvstendig leilighet som du finner en del av på booking, ser bedre og billigere ut enn Airbnb. De fineste strender, gamleby, restauranter, alt innen rekkevidde.


#20

My sa for siden:

Tusen takk for gode tips folkens! Etter litt fram og tilbake og justering av datoer etc endte det opp med billetter til Nice, prisen ble ok til slutt, med Flyr. Så nå må vi bare lande et sted å bo ... har noen aktuelle steder på blokka (både booking og airbnb), men vanskelig å si hva som er best. Leser innlegget ditt med stor interesse Pøblis. Jeg synes Antibes ser hyggeligere ut enn Nice, men vi planlegger også dagsturer til hhv Monaco og Èze, og kanskje til og med San Remo (ene ungen ville så gjerne til Italia), og da blir det kanskje litt langt ... ? :gruble:

Synspunkt?


#21

My sa for siden:

Ok, da endte vi opp i gamlebyen i Antibes, etter først enda en omkalfatring av planene, ved at 17-åringen plutselig (i DAG) fikk tilbud om sommerjobb, som hun absolutt ikke ønsker å gå glipp av, og som ikke er kompatibel med å reise vekk på det tidspunktet. Så hun blir altså da hjemme. Så da var det å kansellere hennes flybillett (var heldigvis innen "åpent kjøp"-perioden), og begynne å søke på leiligheter til fire, i stedet for fem, som førte til mange flere treff og åpnet nye muligheter. Årets ferieplanlegging er virkelig den mest kaotiske og uforutsigbare jeg har vært borti. :dåne:

Så får vi finne ut av hvordan forholde oss til "17-åring alene hjemme i 10+ dager"-situasjonen etter hvert. Antar det blir noen dager alene, og noen dager med besøk av en eller annen besteforelder eller to. Alle vennene hennes er trolig bortreist, og hun har uansett ingen stor og festglad gjeng, så jeg har ingen grunn til å tro at hun fyller huset. Men siden det er såpass lenge er det greit om noen er der noen av dagene i alle fall. Men det løser seg nok. :wacko: Lurer på hva det neste blir.

Men satser friskt på at det ikke kommer flere hindringer i veien, så nå skal jeg lese gjennom alle gamle tråder med tips for området, og dessuten trenger jeg ny bikini. :dramaqueen:


#22

Pøblis sa for siden:

Skal dere leie bil eller ta tog? Med leiebil er det ikke langt fra antibes, altså. Toget har jeg ikke sjekket ut. Vi har alltid vært på utflukter både øst- og vestover når vi har værr på rivieraen, og avstandene er ikke avskrekkende.


#23

Karamell sa for siden:

Jeg synes trafikken om sommeren tidvis kan være avskrekkende, da. For å komme fra hoedveien ogned til den aktuelle byen/stedet. Men min erfaring er ganske utdatert, altså.


#24

My sa for siden:

Vi vil unngå å leie bil, baserer oss på kollektivt.

#25

pippo sa for siden:

Vi har tatt tog fra Juan Les Pins til både Nice og Monaco. Det er veldig greit! Og buss fra Juan Les Pins til Antibes og Cannes. Gode kollektivmuligheter!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.