Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan jeg bruke en passtime som mannen min har bestilt?

#1

Karamell sa for siden:

Mannen min bestilte egentlig time til 16-åringen, men vi har tenkt at jeg heller kan bruke den, så kan han bruke min som jeg har i august. Går det an? Er det lov?


#2

Zulu sa for siden:

Folk driver jo og selger passtimene sine på finn, så jeg regner med det er uproblematisk.


#3

Charlie sa for siden:

Interessant spørsmål. Vet det har vært salg av pass-timer på Finn, og at det er stanset, de venter på en uttalelse fra Politidirektoratet.

Mitt beste tips ville være å møte opp begge to, forberedt på pass-søknad, og spørre direkte.


#4

Floksa sa for siden:

Man oppgir jo ikke noe navn? Gjør man? Bare telefonnr.
Jeg bestilte til barna men begge var jo bestilt av meg med mitt nr.
at man ikke kan selge timen sin handler vel om helt andre mekanismer vil jeg tro.


#5

Divine sa for siden:

Men om det gjelder passtime til et barn, og så stiller det plutselig en voksen i stedet, så er jo det noe annet enn om en annen person benytter seg av den tjenester som opprinnelig ble bestilt.


#6

Zulu sa for siden:

Ja, vurderingen fra Politidirektoratet handler om annonsering og salg.


#7

Tjorven sa for siden:

Ja. Det kan du. Du må bare legge inn «riktig» telefonnummer når du ankommer. Altså fra den som har bestilt.


#8

Fluke sa for siden:

:nikker:


#9

Tjorven sa for siden:

Da mannen skulle bestille til snuppa anga han ingenting om at det var et barn han skulle bestille til. Sier han i hvert fall.


#10

Karamell sa for siden:

Takk for svar. Men har kommet til at vi avbestiller den, jeg trenger ikke nytt pass før etter jul, og har time i august. Jeg har også en time i høstferien som sønnen kan bruke. Han trenger heller ikke før etter jul. Da kan noen andre få glede av den på Stjørdal. :knegg:


#11

-ea- sa for siden:

Jeg bestilte nylig time, og oppga ikke noe annet enn e-post og telefon. Var ingen spørsmål om hvem som skulle hva, måtte bare krysse for pass eller id-kort.


#12

veobra sa for siden:

Det er nok noen som blir veldig glade for å få den timen.


#13

GydaG sa for siden:

Mulig jeg nettopp booka den på Stjørdal da.
Måtte visst føye oss inn i rekken av «passflyktninger» da vi oppdaget at datteren må ha nytt pass klart til ett år på folkehøgskole litt plutselig.


#14

Karamell sa for siden:

Den er i morgen. :knegg:


#15

GydaG sa for siden:

Haha, jeg booka i august, dagen før hun begynner på fhs. Nå er Tjorven verdens beste da, så jeg slipper å kjøre tur-retur Tynset i juni, men jeg beholder timen i Stjørdal til meg selv. Haster ikke fullt så mye for meg heldigvis.


#16

Adrienne sa for siden:

Like lurt at dere avbestilte, for om du har gyldig pass så langt frem så tror jeg ikke du hadde fått bestilt nå og det ville blitt bomtur. Vi forsøkte oss nemlig på å bestille id-kort til eldste barnet. Barnet har gyldig pass men ikke førerkort og må dermed drasse rundt på pass som id, og vi tenkte nasjonalt id-kort var litt mer praktisk. Men vi ble avvist i skranken på grunn av leveringsproblemene og henvist til ny time etter sommeren. (Det var ikke helt bomtur, for minste barnet skulle ha nytt pass, så vi fikk uansett benyttet oss av timen vår.)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.