Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vasinepass Spania - ungdom

#1

Billa sa for siden:

Lillebror har vaksine fra slutten av september 21, og registrert sykdom fra begunnelsen av august.

Nå har jeg lest meg frem til at gjennomgått coronasykdom gjelder som "pass" i 6 mnd. Det vil si at han havner utenfor godkjent periode i løpet av oppholdet vårt. Han har altså gyldig pass INN i Spania, men ikke inn i Norge igjen. Jeg har lest om egenerklæringsskjemaet som skal fylles ut, men vil jo ikke lyve... Vurderer nå om han må ta en 3.dose.

Dere som har vært i Spania, hvor strenge er de på dette?


#2

meisje sa for siden:

Vi var der i påsken og viste ikke frem koronapasset. Det var påbudt å ha grønt pass da, og det stod folk på kontrollposten, men alle ble vinket igjennom.


#3

Kaprifol sa for siden:

Jeg lurer på det samme, altså på hvor strengt det er og vil være framover i Spania.

Min yngste (2007) har fått en vaksine og har hatt covid. Siden han bare har én vaksine tenker jeg å la ham ta den andre dosen på drop-in i juni. Tror det er like greit, men må innrømme at jeg tror jo ikke det er nødvendig for ham.


#4

Stompa sa for siden:

Jeg har oppfordra Herremannen og kjæresten (over 18) til å ta dose 3 før de drar til Spania, for da er begge akkurat over 270 dager for dose 2 og 180 dager for gjennomgått sykdom. Best å være på den sikre sida, er livsmottoet mitt. :nemlig:


#5

skyfri sa for siden:

Vaksinekontoret i min kommune sa at ungdom under 18 som har en dose + gjennomgått sykdom, ikke får ny dose vaksine. Før de fyller 18. De regnes som beskyttet (i EU, tror jeg) fram til de er 18. Bare usikker på om dette kommer frem i koronasertifikatet, og da er man jo like langt.


#6

løve70 sa for siden:

Er i Spania nå. Måtte ikke registrere innreise lengre så lenge man har koronapass. Det var ingen sjekk på flyplassen, men det kan jo være de tar stikkprøver? Holder det ikke å registrere innreise i SpTH? I SpTH appen min står følgende: If you are travelling to Spain (except for children under the age of 12 and passengers international transit), to pass the health control at the airport of arrival, you must shows one of these documents: your EU Digital COVID Certificate/equivalent or the SpTH QR. The vaccination certificate with complete schedule for children under 18 has no expiry date.


#7

sindrome sa for siden:

Hver gang du går inn i coronapasset så skal ny gyldig til dato genereres, tre mnd fram i tid. Det bør gå an å gå inn på passet nå, sjekke gyldighetsdato og printe ut/ta screenprint av qr-koden og datoen, for å være sikker. Men dersom han er under 18 så skal ikke passet gå ut når han er vaksinert og har registrert sykdom.


#8

sindrome sa for siden:

Her er det nyttig informasjon.


#9

løve70 sa for siden:

Ser ut til å være i overensstemmelse med hva som står på SpTH, så da bør alt være i orden :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.