Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mat med mye egg?

#1

Floksa sa for siden:

Ut over det mest opplagte som eggerøre lizzm :blånn:

Hønene mine har virkelig lagt inn støtet og jeg har 90+ egg som bør brukes. Og det fylles stadig på. Alle naboene har også høner så å gi bort er liksom ikke så lett :knegg:
Mat, kaker etc som inneholder mye egg da altså. Gjerne som kan fryses. Kakene altså.


#2

Pøblis sa for siden:

Paier! Jeg elsker paier, du kan fylle med masse forskjellig og bruke masse egg i hver. De kan fryses ned, og du kan variere fyllet masse. Du kan fylle med ost og skinke, brokkoli og ost, soltørkede tomater og fetaost, spinat, løk og ost, enten feta eller gulost, paprika og løk som er forhåndsstekt, bare fantasien setter grenser, egentlig.

Nå ble jeg sulten! :knegg:


#3

gajamor sa for siden:

Hjemmelaget pasta. Kan tørkes og oppbevares en stund.

Eller reko-salg. Da går 90 egg raskt.


#4

Lhi-My sa for siden:

Jeg lager av og til pannekake med bacon eller annet fyll i langpanne. Jeg lager en pannekakerøre med drøyt en liter melk, 6-7 egg, litt salt og passende mengde mel (gjerne litt grovt sammen med hvetemelet) til en normalt tykk pannekakerøre. Alt helles i stor langpanne med bakepapir (eller smurt), baconet legges på toppen (ustekt) og jeg klipper over godt med gressløk hvis jeg har. Stekes i ovn til den er ferdig, det tar 30-40 min. Vi spiser den med salat og noen av oss synes det er godt med blåbær på. Denne porsjonen rekker til oss fem og et par lunsjbokser. Denne er god kald som niste eller til kvelds osv. Kan også fryses, men holder seg fint noen dager i kjøleskap også. Jeg har stor stekeovn med store langpanner. Mulig oppskriften må justeres hvis din ikke er så stor, eventuelt fordeles i flere former.

Når vi er mange som skal ha lettvint og mettende mat, lager jeg også omelett i langpanne i ovn. Da bruker jeg 10-12 egg (av og til mer) og det jeg har av grønnsaker og eventuelt kjøtt. Ofte blir det rester av kjøttpålegg, paprika, tomat, brokkoli, løk, spinat, sopp osv. Jeg pleier også å bruke opp osterester, eventuelt også smøreoster og tubeoster hvis jeg har det. En skvett melk eller fløte (et par desiliter) og salt og pepper. Stekes en halvtimes tid. Denne er også genial til niste eller bare spise kald fra kjøleskapet. Vi serverer den oftest med en eller annen form for brød eller spiser den på lompe eller i wraps. Salat til hvis det er lite grønnsaker i selve omeletten, ellers ikke.

Ellers vil jeg jo tro at du får solgt eller gitt bort egg hvis du legger de ut på Facebook eller noe. Jeg kunne gjerne kjøpt hadde det ikke vært så langt!


#5

My sa for siden:

Du kan kvitte deg med ti egg i denne kaka, den er nydelig. Jeg får stadig spørsmål om jeg kan bidra med denne i konfirmasjoner o.l., fra folk som har fått den servert. Så hvis du stiller med den på korpsarrangement e.l. blir du dagens helt.



#7

scilla sa for siden:

Eggedosis :værsågod:
Ellers skulle jeg gjerne kjøpt egg av deg!



#9

annemede sa for siden:

Pavlova og eggekrem av plommene.



#11

Syrinx sa for siden:

Alle monner drar. Dersom du baker brød så hiv noen egg i brøddeigen.




#14

Fluke sa for siden:

Du får rett og slett starte et lite gårdsbakeri :humre:


#15

Syrinx sa for siden:

Eller det som vi før i tiden kalte bondeomelett. Middagsrester i terninger/biter i ildfast form, hell over eggestand og stek i ovnen.



#17

Floksa sa for siden:

Takk for mange fine tips!
:lykkelig:
Skal prøve meg på flere av disse!!


#18

veobra sa for siden:

Du gjør sikkert dette, men nevner alikevel. Jeg koker egg og legger i kjøleskapet. Godt som pålegg og i matpakka. Enklere å spise når de er ferdig kokt.

Pannekaker med mye egg er helt nydelig.


#19

Charlie sa for siden:

Da vi hadde en drøss egg som skulle brukes opp, var våre "go to"

kokt egg i matpakka
eggesalat
omelett
pai
bondeomelett
kokt egg i salater
stekt ris med reker/ skinke, grønnsaker og kokte egg i biter

marengs (av hvitene)
berlinerkransdeig av plommene (noen kokte plommer)

Eggeprodukter kan generelt sett fryses, f.eks. små omeletter eller biter av omelett., paier osv.

Berlinerkransdeigen lagde vi ruller av som vi pakket i plast og frøs ned, så kunne man ta opp en rull, skjære skiver og steke, ferske småkaker. :ja:
At noen av plommene i deigen er kokt gjør at de ferdige kakene får en annen konsistens, som gjør at de "smelter på tunga".



#21

ullmor sa for siden:

Hva bruker du eggeplommene til?



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.