Man skulle jo tro at dette var et totalt unødvendig produkt, men såvidt jeg har skjønt så brukes egg som ikke går gjennom størrelse- og skjønnhetskonkurransen for å komme i ordinært salg. (Korriger meg gjerne på det.)
Uansett. Jeg skal bake makroner i mengder og jeg har helst ikke lyst til å dra på meg ekstraarbeid med å lage curd (annet enn det jeg trenger til å fylle lime-makronene med), pannekaker, is og alt mulig annet jeg kan bruke eggeplommene til. Ikke har jeg lyst å fylle fryseren med eggeplommer heller. (Må jeg så må jeg, men jeg vil altså gjerne unngå det.) Sånn, da tror jeg kanskje det er ryddet og forklart nok til at jeg kan få svar på kun det jeg lurer på:
Er flaskehviter gode å bake med? Til marengs/makroner? Jeg skjønner at teorien er soleklar og fin her, men har noen gjort seg erfaringer? Tilbakemeldinger betales i makroner og kaffe til de som møter på døra. :knegg:
Har ikkje prøvd ut produktet, men har tenkt at det er eit greit produkt til for eksempel marengs eller liknande, der ein ikkje treng både kvita og plomma.
Eg såg for øvrig ein kritikk av produktet frå "Spis opp maten din"-bloggen. Her argumenterte Nortura med at eggekvite er eit svinnprodukt, fordi veldig mange storkjøkken og industrielle bakerier har stort forbruk av eggeplommer til vaniljekrem ol. Det har eg ingen problem med å kjøpe, dersom ein ser på mengda dagsferske skole- og wienerbrød i ein gjennomsnitteleg dagligvarebutikk.
Jeg har ikke brukt det norske produktet ennå. Jeg har derimot brukt svenske eggehviter på flaske tidligere og de var fantastiske til marengs - bedre enn egg man har skilt selv.
Ja, jeg skjønte ikke helt skjønnhets- eller størrelsesargumentet, men argumentet om balanse i eggeplomme versus -hvite er hakket mer forståelig. Men jeg er fortsatt skeptisk til produkter i plast som klarer seg utmerket godt uten.
Det er jo mange egg som ikke blir solgt fordi de er for små. Det er jo en del som går som billige i butikkens eget merke, eller som for eksempel bunnpris sine "snåle egg". Men alle unge høner lager jo små egg så er nok en del som ikke blir solgt.
Fra et miljøperspektiv må det jo være bedre å selge de små eggene til lavere pris, evt. legge om til kg-pris på alt av egg, i stedet for å legge til prosesser ved å kakke, separere og legge hver sin del i plastemballasje. Mener nå jeg.
Jeg spiser/bruker langt mer eggehviter enn plommer, og hadde en sånn flaske fra Sverige en gang. Det var uhyre praktisk, og jeg innbiller meg at marengsen ble langt fortere stiv. Jeg leste også et sted at man kunne be om å få eggehviter fra restaurantkjøkken og den slags, for de får mye til overs. Det er jo logisk at eggehvite er et overskuddsprodukt.
Flasken var ikke datostemplet (skulle vært, for det står se datostempling), jeg trodde bare jeg ikke fant tallene da jeg sto i butikken og kløna. Satser på at den er innafor iallfall. Holdbar 10 dager etter åpning.
Jeg har handla på XXL og brukt når jeg har hatt storproduksjon av pikekyss. Funker supert. :-) Kjølevare når flaska er åpnet og holdbar til langt over datoen på flaska.