Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Eggehvite på flaske

#1

Syrinx sa for siden:

Man skulle jo tro at dette var et totalt unødvendig produkt, men såvidt jeg har skjønt så brukes egg som ikke går gjennom størrelse- og skjønnhetskonkurransen for å komme i ordinært salg. (Korriger meg gjerne på det.)

Uansett. Jeg skal bake makroner i mengder og jeg har helst ikke lyst til å dra på meg ekstraarbeid med å lage curd (annet enn det jeg trenger til å fylle lime-makronene med), pannekaker, is og alt mulig annet jeg kan bruke eggeplommene til. Ikke har jeg lyst å fylle fryseren med eggeplommer heller. (Må jeg så må jeg, men jeg vil altså gjerne unngå det.) Sånn, da tror jeg kanskje det er ryddet og forklart nok til at jeg kan få svar på kun det jeg lurer på:

Er flaskehviter gode å bake med? Til marengs/makroner? Jeg skjønner at teorien er soleklar og fin her, men har noen gjort seg erfaringer? Tilbakemeldinger betales i makroner og kaffe til de som møter på døra. :knegg:


#2

nokon sa for siden:

Har ikkje prøvd ut produktet, men har tenkt at det er eit greit produkt til for eksempel marengs eller liknande, der ein ikkje treng både kvita og plomma.

Eg såg for øvrig ein kritikk av produktet frå "Spis opp maten din"-bloggen. Her argumenterte Nortura med at eggekvite er eit svinnprodukt, fordi veldig mange storkjøkken og industrielle bakerier har stort forbruk av eggeplommer til vaniljekrem ol. Det har eg ingen problem med å kjøpe, dersom ein ser på mengda dagsferske skole- og wienerbrød i ein gjennomsnitteleg dagligvarebutikk.


#3

Syrinx sa for siden:

Jeg må slå meg sammen med Nortura, for her brukes det flest eggehviter. :knegg:


#4

kamp sa for siden:

Jeg skal selv teste det ut i en kake om et par uker, men ikke prøvd ut enda.


#5

Syrinx sa for siden:

Jeg blir trolig å teste ut om noen dager, i alle fall hvis uka mi går som jeg har planlagt. Skal rapportere her.


#6

C3PO sa for siden:

Jeg har ikke brukt det norske produktet ennå. Jeg har derimot brukt svenske eggehviter på flaske tidligere og de var fantastiske til marengs - bedre enn egg man har skilt selv.


#7

Tjorven sa for siden:

Jeg tar til meg at Nortura mener at dette er et overskuddsprodukt, og kommer til å kjøpe dette neste gang jeg skal lage marengs. :nemlig:


#8

Eia sa for siden:

Ja, jeg skjønte ikke helt skjønnhets- eller størrelsesargumentet, men argumentet om balanse i eggeplomme versus -hvite er hakket mer forståelig. Men jeg er fortsatt skeptisk til produkter i plast som klarer seg utmerket godt uten.


#9

Isolde sa for siden:

Det er jo mange egg som ikke blir solgt fordi de er for små. Det er jo en del som går som billige i butikkens eget merke, eller som for eksempel bunnpris sine "snåle egg". Men alle unge høner lager jo små egg så er nok en del som ikke blir solgt.


#10

Eia sa for siden:

Fra et miljøperspektiv må det jo være bedre å selge de små eggene til lavere pris, evt. legge om til kg-pris på alt av egg, i stedet for å legge til prosesser ved å kakke, separere og legge hver sin del i plastemballasje. Mener nå jeg.#12

Syrinx sa for siden:

Det var nok ikke eggehvitene, men eggeblandingen, jeg tenkte på har jeg funnet ut nå.


#13

Syrinx sa for siden:

Takk, det høres lovende ut.


#14

Hyacinth sa for siden:

Jøss, så dette er altså lurt å kjøpe? Jeg har alltid ledd av dette når jeg har sett det i andre land… :sparke:


#15

Eia sa for siden:

Men hva er da et industriegg? Det finner jeg ikke noen god forklaring på.


#16

zinatara sa for siden:

Sannsynligvis egg som ikke har rett størrelse eller klinkegg.


#17

GinaK sa for siden:

Jeg så det tilfeldig 1.april og trodde det var aprilspøk og la ut link på FB med masse tøyseord. :p


#18

Niobe sa for siden:

Jeg spiser/bruker langt mer eggehviter enn plommer, og hadde en sånn flaske fra Sverige en gang. Det var uhyre praktisk, og jeg innbiller meg at marengsen ble langt fortere stiv. Jeg leste også et sted at man kunne be om å få eggehviter fra restaurantkjøkken og den slags, for de får mye til overs. Det er jo logisk at eggehvite er et overskuddsprodukt.


#19

Niobe sa for siden:

lovdata.no/dokument/SFO/forskrift/1999-12-22-1544


#20

Syrinx sa for siden:

Nå har jeg kjøpt en flaske i alle fall og senere i uka blir det baking.


#21

GinaK sa for siden:

Hvor lenge er den holdbar?


#22

Syrinx sa for siden:

Flasken var ikke datostemplet (skulle vært, for det står se datostempling), jeg trodde bare jeg ikke fant tallene da jeg sto i butikken og kløna. Satser på at den er innafor iallfall. Holdbar 10 dager etter åpning.


#23

Eia sa for siden:

Takk, Niobe!


#24

kamp sa for siden:

Hvilken butikk og hvilkenmerke?


#25

Syrinx sa for siden:

Eldorado på Meny.


#26

frukt sa for siden:

Obs har også, i proteinpulverhylla.


#27

Tjorven sa for siden:

:haha: Det var jammen riktig sted å sette den.

:hilsen hun som hadde kjæreste som drev med styrkeløft da hun var tenåring:


#28

Syrinx sa for siden:

Er proteinpulver kjølevare?


#29

frukt sa for siden:

Nei, så disse eggehvitene tåler tydeligvis romtemperatur. :vetikke: Har aldri kjøpt, bare lagt merke til de når jeg har kjøpt proteinbarer.


#30

Syrinx sa for siden:

Ok, da er det noen andre. Googla nå, de selger det på xxl også og stort sett ser hvor proteinhungrige mennesker handler. Alt man lærer.


#31

frukt sa for siden:

Jeg er en av de, men jeg fortrekker pulver. :humre:


#32

Olifant sa for siden:

Jeg har handla på XXL og brukt når jeg har hatt storproduksjon av pikekyss. Funker supert. :-) Kjølevare når flaska er åpnet og holdbar til langt over datoen på flaska.


#33

Syrinx sa for siden:

Det tok sin tid før jeg fikk bakt, men kan melde om at flaskehvitene funket glimrende til makroner.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.