Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oslo-Lom i slutten av juli

#1

nokon sa for siden:

Eg og niåringen skal på biltur, og bu fem netter i Lom, midt i høgturistsesongen. Niåringen vil gå tur til ein plass vi kan sjå Galdhøpiggen (dvs. han vil gå til Galdhøpiggen, men det er for optimistisk for begge to …). Vi har sett på klatrepark og litt ymse, men tar gjerne i mot tips om fine avstikkere frå E6, dagsturer i fjellet eller fantastiske gårdsutsalg vi bare må stoppe innom.

Hunderfossen utgår, for ungen kjem til å vere metta på parker etter ferien med faren. Maihaugen står på lista. Og mogleg ny stopp på Jernbanemuseet på Hamar (vi var der under covid-restriksjoner, og det var vanskeleg å få ungen ut derifrå)



#3

annemede sa for siden:

Veimuseet ved Lillehammer?


#4

Pelle sa for siden:

Tur fra Juvass i retning Galdhøpiggen, men snu ved breen? Ser fjellet hele veien. Slak merket sti. Lom stavkirke, bolle på Lom bakeri og se på de som suser ned elven i zip Line?


#5

Palmen sa for siden:

Veimuseet! Ligger rett ved siden av Hunderfossen. Veldig fint både ute og inne. Ligger også en gammeldags kafé med god mat vegg i vegg, men det er også masse bord og stoler om man vil ha med seg selv.


#6

C3PO sa for siden:

Mannen min og jeg gikk den turen på kveldstid for 2 år siden. Anbefales. Da får man godt inntrykk av Galdhøpiggen i egen tempo. Selv kjøreturen opp til Juvass syntes jeg var fin, med flott utsikt over Jotunheimen.

Ellers støtter jeg de andre forslagene.


#7

nokon sa for siden:

Takk for alle tips! Både Juvass-turen og Veimuseet er midt i blinken. Vi har over ei veke mellom reservasjon i Lom før vi må rekke tilbake for NMF-sommerkurs, så omvegar og avstikkarar er absolutt aktuelt. Den plassen på Lesja ser jo kjempefin ut. Bring it on!

Eg er optimist viss eg planlegg hengekøye/telt for eventuelle omvegar på returen? Eller er det lurt å booke overnattinger i høgsesongen? (Vi er rutinerte på den typen camping, men er det optimistisk å tru at vi skal finne leirplasser?)


#8

Elisabet sa for siden:

Ikke noe problem å finne camping med plass til mindre telt selv i høysesong. Men se litt utpå dagen hvor dere vil havne på ettermiddag kveld, og ring et par plasser for å høre om plass. Vi reiste i høysesongen i fjor, og det eneste er at en kanskje måtte 5-10 minutter kjøretur bort fra hovedveien. Det å søke opp campingplasser på google er jo genialt. Da får en opp de små som ligger litt utenfor alfarvei, selv om de ikke er lagt unna. Det var gjerne på disse vi fikk plass.


#9

My sa for siden:

Et tips for returen kan jo være å kjøre Valdres i stedet for E6. Veldig fint over Valdresflya, muligheter for båttur på Gjende eller Bygdin, f.eks, eller fine fjellturer i Sjodalen eller Jotunheimen, eller kanskje sykkeltur til Glitterheim (det står sykler man kan låne ved bommen).


#10

Pelle sa for siden:

Ridderspranget er også fint, retning Valdresflya, godt merket inn fra veien. Heidal er også en fin kjøretur om man skal i retning E6. Stoppe på Sjoa rafting, koselig veranda ved elven og mulighet for kaldt elvebad. Kan også booke varmt bad i stamp ved elven, ikke særlig kostbart. Og i Vågå kan man besøke flott hage: moseplassen.no/2021/08/ullinsvin-prestgardshagan/



#12

Kaprifol sa for siden:

Enig i at det er flott å kjøre over til Valdres på retur, nydelig opp ved Lemonsjøen og videre til Valdresflya. Masse å se på underveis, høyfjell og vidder. Ta en stopp på Gjendesheim, dere kan ta båten på Gjende også om dere vil, tur-retur, se på Besseggen nedenfra.


#13

Input sa for siden:

Prøysenhuset har god mat og er i passe avstand for å spise på veien hjem.


#14

Dragen sa for siden:

Støtter anbefalingen om Veimuseet, og føyer til Helvete naturpark.


#15

nokon sa for siden:

Input, var det Prøysenmuseet du la ut på insta nyleg? Eg lagra den posten, fordi det såg ut som ein fin plass.

Båttur på Gjende er jo glimrande, særleg dersom mora ikkje er i form til så lange turar. Eg har bare køyrd forbi (Valdresflya) men ikkje stoppa ordentleg i området der.

Rafting er nok ikkje aktuelt. Dette er ein unge som er nokså tilbakehalden når det gjeld fart og spenning … Han meiner tømmerrenna er farlig og sitt gjerne på ein benk mens parkfølget tar den i Tusenfryd.

Eg ser på moglegheita for å køyre via Nesbyen eller om Trysil for å prøve stisykling på tilbakevegen. Er det andre som kjenner til desse anlegga og veit om det er verdt omvegen?


#16

Pelle sa for siden:

Man trenger ikke dra på rafting for å henge litt på Sjoa rafting. Fint og koselig område.


#17

Kaprifol sa for siden:

Det er campingplass, hytteutleie og en fjellstue (Bessheim) på veien mellom Gjendesheim og Lom, kan være fint å overnatte her oppe for en spesiell opplevelse av høyfjellet. Du ser mye fjell, brevann og elv. Det er også en kort avstikker ned til Ridderspranget, spennende å se på elva Sjoa i det området.


#18

Input sa for siden:

Ja, det stemmer. De har veldig god mat der, særlig pannekakene. 11-åringen min liker også museumsdelen og har mast en del om å dra dit i det siste.


#19

nokon sa for siden:

Takk til alle som anbefalte Vegmuseet. Det var midt i blinken for niåringen. Vi var der i fire timer og skravla gjekk etterpå.


#20

Noba sa for siden:

Det er fint for alle aldre! Min far på 83 snakker fortsatt om at vi tok han med dit for to år siden. :hjerter:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.