Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva slags bokhyllerydder er du?

#1

Hasselnøtt sa for siden:

Hvis, eventuelt når, du rydder i bokhylla på grunn av plassmangel- hvilke bøker prioriterer du å ha stående fremme, og hvilke pakker du ned? Vil du ha fremme de du ikke har lest, men som du kanskje kommer til å lese, eller vil du ha stående de du har lest - for å vise omverdenen hvor belest du er og i hvilken sjanger? Rydder du bort bøker du er flau over å ha lest? Har du stående framme bøker du sannsynligvis aldri kommer til å lese, men som tar seg godt ut?

I det hele tatt, er du en boksnobb?


#2

Benzo sa for siden:

Rydde i bokhylla? Det ordner barna. :nemlig:


#3

Heiko sa for siden:

Rydde vekk bøker? Man kjøper da flere bokhyller.


#4

Bokormen sa for siden:

Her er det en salig blanding. Masse pensumbøker, pocket - krim stort sett, populære bøker som Harry Potter, både norske og engelske utgaver, klassikere som "Stormfulle Høyder", "Jane Eyre", div Jane Austen, Jo Nesbø, Jan Guillou, Stephen King, en del chick lit, Pondus, en og annen barnebok og masse annet rart. Vi har ikke bokhyller i stua for å imponere noen. Noe av det dummeste jeg ser er folk som har rader med "fin" litteratur pent oppstilt, og så oppdager du at bøkene ikke er lest i. :p


#5

Canisa sa for siden:

:nemlig:

Har til og med Sagaen om Isfolket stående i bokhylla ...:flau:


#6

Stompa sa for siden:

Man rydder da ikke vekk bøker!


#7

Azi sa for siden:

Trodde det stod hva slags bokhyllekrydder er du? :rofl:


#8

Blondie sa for siden:

Jeg har store kvaler med å rydde bort bøker og gjør det helst ikke. Dessverre er det av og til en dyd av nødvendighet (som f.eks nå :o), men jeg gruer meg virkelig til jobben.
Jeg bryr meg ikke om hva andre måtte mene om bøkene jeg har fremme og det finnes ikke bøker i min hylle som jeg ikke har lest, men jeg er av den klare formening at bøker skal stå fremme og fryde seg...
Jeg prøver febrilsk å få gjennomslag for bedre plass til bøkene i stua (og på soverommet), men mannen er ikke helt overbevist. :knegg:


#9

HSJ73 sa for siden:

Jeg rydder i prinsippet ikke vekk bøker, men kvitter meg i det minste med dem jeg har flere eksemplarer av. Nå er bokhyllekapasiteten sprengt, så hyllene i boden fungerer også som bokhyller. I boden står imidlertid de bøkene som det er minst sannsynlig at jeg kommer til å lese.


#10

annemede sa for siden:

Vi har kun barnebøker framme, alt det andre er hos svigermor. :sukk:


#11

Left sa for siden:

:nikker:


#12

Sitron sa for siden:

Nå trodde jeg man skulle testes på hvilket bokhyllekrydder man var. Jeg lurte fælt.


#13

maggypop sa for siden:

Har alt av bøker i kjellerstua. Der har jeg faktisk plass til enda noen fler :)
Jeg har egentlig sluttet å kjøpe bøker - låner heller på biblioteket eller hos familie og venner.
Men innimellom er det ålreit å ta en titt nedi hylla - den siste jeg gjenoppdaget var Arturos øy :love:


#14

Hasselnøtt sa for siden:

Med vår anskaffelsesfrekvens og stuestørrelse stopper det seg før eller siden selv. :nemlig:

(Har kasse på kasse i kjelleren...)


#15

daffy sa for siden:

Jeg måtte rydde bøker i høst, bokhylle måtte vike for ny barneseng til neste, større bolig. Jeg prioriterte da å beholde de bøkene jeg ikke har lest enda på de reduserte bokhyllemeterne.

Bokhyller hvor bøkene er sortert etter farge kommer høyt opp på teitlisten min.


#16

Blondie sa for siden:

:humre: Enig! Hvis fargen er det viktigste med bøkene, så er vel også sjansen for at de faktisk blir lest forsvinnende liten? fordomsfull


#17

Vito sa for siden:

Har en vrangforestilling om at det må være harmoni i bokyllen, fargekoordinert, etter høyde og alle bøker like langt ut!

Jeg får litt fnatt av mannens bokylle ... der ser alle bøkene ut for å bare ha blitt kastet inn. Han er opptatt av enmer ... tsj :rolleyes:
Min er superfin da :kry:


#18

Vito sa for siden:

Nei, har lest alle mine :jupp:
Og jeg har startet på mannen sine, og mens jeg leser rydder jeg i bøkene hans i smug :knegg:
Jeg syns det er mye mer tiltalende å leite igjennom en bokylle som ser ryddig ut enn en jeg får lyst til å rydde. Men så har jeg jo en feilkobbling :hehehe:


#19

Hasselnøtt sa for siden:

:neglebit:nervøs for at Blondie har inspisert hyllene mine
(De få jeg har plass til i stua... :knegg: )

Jeg tror for øvrig jeg har et slags FIFO-prinsipp i hyllene mine. First in, last out. Hvis en bok en gang fikk plass, er det sjelden den må vike for en ny en. Derav alle kassene i kjelleren med nye bøker. Når det er sagt har jeg noen bøker i hylla jeg ikke har lest, som jeg antakelig ikke kommer til å lese (eller fullføre), men som jeg har en drøm om at jeg en gang skal orke å begynne på. :o

Jeg skal heller ikke skryte på meg at det er jeg som kjøper så enorme mengder med bøker. Det er vel min bedre halvdel som står for 90% av innkjøpene her.


#20

Blondie sa for siden:

Pssss, det var jo det første jeg gjorde! :knegg: Du besto "Potensiell-venninne"-testen. :latter:


#21

Nessie sa for siden:

Har ikke hatt bokhylle på 2 år, og de ligger i esker + skuffer her og der.
Men nå får mannen kaanskje snekret ferdig bokhylla før jul.. håper jeg. Men frykter den blir for lite!

Egentlig tror jeg få tar en titt i bokhylla mi for å se hva jeg leser.
Jeg er ikke en boksnobb som visse andre :dulte:


#22

GeekyGirrrl sa for siden:

:nemlig:


#23

Hippie sa for siden:

Jeg har ikke ryddet, eller jeg har ikke faglitteratur i hylla - så det er ryddet unna.
Men snart er bokhyllene mine fulle... :leppe:

Og jeg aner ikke hva jeg skal gjøre da. Først må nok Elias sine bøker vike. De får han ha på rommet sitt. Han har nemlig et utvalg på stua + noen spill.


#24

Skilpadda sa for siden:

Pakker ikke vekk bøker jeg vil ha. :niks: Kjøper flere hyller i stedet (og bygger om nødvendig mer vegg for å få plass til flere bøker :knegg: ). Men vi har de siste årene kvittet oss med en par-tre kasser bøker, da har det vært bøker vi vet vi ikke kommer til å lese (igjen), enten fordi vi ikke er interessert i dem, har lest dem og misliker dem, eller det er oversettelser fra engelsk.

Så svaret er forsåvidt at det ikke står noe fremme i hyllene som vi med meget stor sannsynlighet aldri kommer til å lese.


#25

Interference sa for siden:

Helt enig her!
Man rydder da ikke bort bøker.


#26

turi sa for siden:

Jeg har hylle på soverommet, bøker i alle rom og i bilen, og masse hylleplass i rom i kjelleren. De jeg har på soverommet er bøker som jeg leser nesten hele tiden, når jeg er ferdig med en starter jeg på en annen, men så har jeg også de bøkene i forskjellige rom som jeg leser på. Har 4 bøker i stua som jeg driver med, kommer an på hommøret. Har kun 1 bok i bilen.

Har akkurat gitt bort en stor pose med bøker, som jeg med sikkerhet vet jeg aldri kommer til å lese igjen.

Forøvrig så tenkte jeg at jeg var gurkemeie, ikke så dyr som safran, men god nok. :nemlig:


#27

Røverdatter sa for siden:

:juhu:

Jeg melder meg inn i "rydder-ikke-bort-bøker"-klubben. Bøkene er jo det eneste jeg har behov for å ha fremme egentlig. Kunne klart meg lenge med bokyllene, en god stol og et ullteppe som eneste inventar i stua. Og et lite bord til å sette tekoppen/vinglasset på.


#28

tiddelibom sa for siden:

Jeg er bibliotekar, så jeg rydder ikke i bokhyllene :sparke:

Men jeg har akkurat gitt bort litt pga. plassmangel. Det som ryker er ting som har stått lenge uten å ha blitt lest, ting som ikke er aktuelle lengre (eks. hundebøker, siden vi ikke lengre har hund), og ting som jeg har lest og jeg vet med sikkerhet at jeg ikke kommer til å lese igjen.
Jeg har et rimelig avslappet forhold til bøker, kaster, klusser, bretter og river i dem (det gjelder vel helst pocketbøker).


#29

amylin sa for siden:

Rydder ikke bort bøker, men kjøper nye hyller.


#30

Mei sa for siden:

Så greit det må være å ha plass til å stadig kjøpe nye bokhyller :rolleyes:. Da vi laget barnerom måtte biblioteket vike. Vi har rundt 20 stappfulle banankasser med bøker på loftet, hadde de skulle fått plass i leiligheten måtte vi selv ha flyttet ut. De tre bokhyllene vi har i stua er også fulle, ztjerna har bøkene sine på sitt rom (der han snart trenger ny hylle) og med en mann som bærer med seg to stappfulle poser bøker fra hvert loppemarked han går på, trenger vi nok snart nytt loft.

Jeg aner forøvrig ikke hvilke bøker som nå blir ryddet bort. Mannen kjøper desidert flest bøker, og er også den som må legge vekk flest.

Neste bolig skal vi ha bibliotek igjen :hjerter:


#31

Nenne sa for siden:

Jeg rydder ikke, jeg kjøper flere bokhyller. Snobbete? Littegrann kanskje? :sparke: Ibsen står i stua, mens Sandemo fikk plass under trappa. :p

#32

Strå sa for siden:

Matbøkene mine er sortert etter høyde (skammer meg litt der :o).

Andre bøker ryddes ikke lenger vekk, ikke etter den store skandalen på åttitallet til begynnelsen av nittitalelt (det var egentlig en sammenhengende katastrofe) hvor Agatha Christie, mange SF-bøker på norsk og engelsk, Isfolket og mye annet forsvant :hylgrine:. Problemet er at stua ikke er stor nok til dem alle, der har vi prioritert å ha oppslagsverk og fagbøker, dvs bøker som er til hjelp i ungenes skolearbeid. Mens skjønnlitterære bøker står på kontoret (sortert forfatteralfabetisk og ikke etter sjanger eller språk). Alle tegneserier står på allrommet og i gangen foran, men vi begynner å få dårlig plass der også. Må snart ha større hus. :badmood:


#33

Canisa sa for siden:

Bibliotek ...:hjerter:

(Vi har forøvrig bøker, blader og magasiner over alt. På stua har vi 3 Billy-bokskap med skjønnlitteratur ol., på kontoret har vi to store Billy-hyller med faglitteratur, på kjøkkenet har vi masse kokebøker, ungene har hver sin store Billy-hylle med bøker og på garasjeloftet/"furtebua" har vi metervis med hyller som er fulle av permer med tegneserier og tidsskriftsamlere med diverse magasiner. (Når jeg tenker meg om står det noen esker med bøker og blader også der ...))


#34

Dragen sa for siden:

Jeg har bibelsk system i hyllene i stua. Dessuten kasserer jeg med jevne mellomrom - plukker ut bøker og gir til Fretex.


#35

Slettet bruker sa for siden:

Jeg kaster ikke bøker. :niks: Jeg rydder noen ganger, når jeg har fått halvtomme hyller kombinert med store bunker rundt om. Bøker kjøpes bortimot ukentlig hos oss. Mannen er mye mer opptatt av at hyllene skal se ryddige ut enn jeg gjør.


#36

tiddelibom sa for siden:

Hvordan er bibelsk system?


#37

Tallulah sa for siden:

Jeg måtte etter mange års krangling godta at vi pakket vekk noen bøker. :hylgrine: Da har jeg pakket vekk de jeg ikke trodde det var overhengende fare for at jeg kom til å lese igjen med det første.

Det som står igjen er mest bøker jeg ikke har lest før, fagbøker og en hel haug med popkulturelle bøker: coffee table-books, bøker om musikk, mote, kunst, feminisme, film, politikk, markedsøring osv.

Jeg er absolutt ikke boksnobb, og bokhylla forteller mye om hvem vi er.


#38

Dragen sa for siden:

Let, og du skal finne.


#39

tiddelibom sa for siden:

Ha ha selvfølgelig. :blond:


#40

Maverick sa for siden:

Rydde BORT bøker? :skjønneringenting:


#41

Mamma Rosa sa for siden:

Jeg har alltid hatt alle bøker fremme. Men etter at vi flyttet og ikke har plass til bokyller før vi pusser opp så ligger de i esker.
Vi skal snekre bokhyller i veggen i kjelleren, og ha dører. Da slipper jeg all støvsamlingen.


#42

Maverick sa for siden:

Roccambole-bøkene ble flyttet inn i hyllen på soverommet. :knegg:

Jeg har alt for lite bøker. Det har forsvunnet mange under et par flyttinger.


#43

Toffskij sa for siden:

Vi fjerner kun dubletter og bøker vi virkelig, virkelig aldri kommer til å lese. Ellers fortetter vi og monterer bokhyller de utroligste steder.

Jeg har for øvrig ikke bøker framme for at andre skal se noe som helst, det er for at jeg skal ha direkte tilgang til elsklingene hver gang noen sier noe som minner meg om det som står nederst på side 77 i bok x. Det er ikke sjelden. Og så må man lese om igjen yndlingene, selvsagt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.