Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oslo - er det egentlig noe å gjøre på der?

#1

rine sa for siden:

Det ser ut til at jeg skal tilbringe nesten en uke av sommerferien min på Østlandet, nærmere bestemt Oslo, og som den sære og sure vestlendingen jeg er har jeg jo knapt vært innom hovedstaden før. :knegg:
OK, det var litt overdrevet; Jeg har tross alt trasket opp og ned Karl Johan noen ganger, gått en runde rundt Sognsvann, sett Holmenkollen og gått på Operataket. Jeg har også spist veldig god mat i Mathallen (?), og vært på Aker brygge og i Vigelandsparken. :nemlig:

Hva vil dere anbefale at jeg (og tre andre voksne) finner på i slutten av juli? Jeg/vi er glad i å gå tur, og har f.eks aldri vært i den berømte "marka". Hvor bør man gå hvis man skal ha en langtur eller to der? I tillegg liker jeg å spise god mat på koselige steder, og i kulturopplevelser som konserter, museum (ikke type norsk folkemuseum) etc.

:vilha: tips!


#2

Toffskij sa for siden:

Null og niks. :nemlig:


#3

rine sa for siden:

Det var det jeg trodde, og jeg som har brukt nesten 50 år på å gi den byen en sjanse. :skuffet:


#4

Shun sa for siden:

Historisk museum

Botanisk hage

Kollektivbåt til Øyene. Anbefaler å begynne med Hovedøya. Ha med lunsj.

Spise på Vippa

Ta buss opp til Frysja, og gå ned til sentrum langs Akerselva

Gå Havnepromenaden fra Frognerkilen, og end opp med uteserveringen på Ekebergrestauranten

Skulpturparken og Edvard Munchs utsiktspunkt i Ekebergskråningen

Hvor lang er en langtur i marka for deg?


#5

rine sa for siden:

Jeg kan gjerne gå i 6-7 timer (med noen innlagte pauser, altså)


#6

Shun sa for siden:

Da tar dere T-banen til Sognsvann eller buss til Hammeren, og går til Kikut og tilbake.
Sjekk at Kikutstua har åpent når dere når frem. Ta med badetøy.

Ellers kan jeg også anbefale Salt, Operaen, Deichman Bjørvika, Edvard Munch og hele den nye bydelen Bjørvika/Oslobukta.

Derfra kan dere gå opp og spise i hagen i Oslo bispegård. Og melde dere på en omvisning i Oslo middelalderhistorie.


#7

nokon sa for siden:

Går det an å vere meir bergenser? :skratte:

Eg er veldig glad i Lillomarka og Maridalen. Mindre folk og litt meir rufsete terreng enn frå Sognsvann og innover. Sidan det ikkje går an å laste opp bilder frå mobil på dette forumet lenger, er det vanskeleg å dele ruter eg har likt. Men å ved å ta banen til Romsås og gå innover/ på langs får du oppleve Groruddalen på sitt beste. Eg òg gått deler av denne: ut.no/turforslag/1113431 i fleire etapper, og håper å bli i form til å gå heile ein gong.

Eg er og glad i å gå gatelangs i Oslo, gjerne litt unna Frognerparken og Karl Johan. I fjor sommar brukte eg og Ungen ein dag på å sykle rundt etter dette kartet www.visitoslo.com/no/artikler/urban-kunst-i-oslo/ og leite etter gatekunst, ta pauser på benker og kafeer (eller leikeplasser, men det er ikkje aktuelt for fire voksne) etter kvart som vi såg noko spennande vi ville stoppe ved.

Havnepromenaden frå Sørenga til Frognerkilen (eller deler av den) er og veldig fin. Ekeberg skulpturpark er ei oppleving i seg sjølv.

Både Munch og Nasjonalmuseet er nyåpna og flytta til nye (arkitektonisk diskutable) bygg.

I fjor sommer hadde ungen dilla på Stolpejakten. Og sjølv om det ikkje er alle aldersgrupper som lar seg fenge av konseptet, var det ein veldig fin måte å finne nye turløyper, både i byen og i marka.

Ein kortare, men veldig hyggelig tur, er å ta buss eller bane til eit tilfeldig vald startpunkt i Lillomarka, gå til Grefsenkollen og avslutte dagen med pizza og øl på uteserveringa der. Den korteste ruta (trur eg) er frå Årvoll og opp.

Oslo er ein veldig fin sommerby, altså!


#8

Elise sa for siden:

Jeg har tenkt meg på paradox museum neste gang jeg skal til Oslo. Det er ikke så lenge siden det åpnet. :jupp:


#9

apan sa for siden:

Klart det er mye å gjøre i Oslo, men kom deg vekk fra Karl Johan!

Gå fra Frysja og ned til Grønland langs Akerselva, med avstikkere.

For tur i marka anbefaler jeg Haukåsen radar i Østmarka. Det er en spennende tur i en mark som er noe mindre full enn Nordmarka. Det er mange måter å komme dit opp på, om det er aktuelt får du ta kontakt, så kan jeg foreslå noe. Uansett trenger man et kart.

no.wikipedia.org/wiki/Hauk%C3%A5sen_(Oslo)


#10

sindrome sa for siden:

Det er jo en helt ny bydel ved operaen og strand som ble klar i fjor. Jeg synes det er hyggelig å vandre der. Ellers er en overraskende fin ting å gjøre å spise pizza på den italienske restauranten bak domkirken. Der kan jeg føle at jeg er ved middelhavet på en fin dag. Det er helt uvirkelig at det kun er en vegg som skiller den fra Karl Johan. Roseslottet i Holmenkollen er vel også en opplevelse i seg selv.

Ellers er jeg glad i Taverna'n på Youngstorget :)


#11

liefje sa for siden:

Jeg er utvandret bergenser som elsker Oslo høyere enn fødebyen min. Det MYE å gjøre her, uansett hva du liker. Jeg er urban, så jeg slår et slags for allskens byvandringer litt utenom den vanlige turistløypen. Boken Oslove - de aller beste gåturene - gir mange fine tips både når det gjelder sånne byvandringer og vandringer i naturen.

Jeg er veldig glad i å gå langs Akerselva (fra Nydalen og ned synes jeg er mest spennende), gjerne med avstikkere under veis. Synes også at det er fantastisk å se på street art rundt omkring. Man kan enten gå og se selv, det finnes et kart som har merket av de fleste kunstverkene (www.visitoslo.com/no/artikler/urban-kunst-i-oslo/) eller en fantastisk bra guidet tur som du kan lese om her: streetartoslo.no/tours/.

Jeg liker også markeder som Vestkanttorget eller Søndagsmarkedet på Blå. Sistnevnte kombinerer man med besøk i Mathallen for lunsj.

Jeg elsker Vippa for sol og street food eller en tur til Lille Herbern ved Bygdøy for å få god mat og sørlandsstemning (man tar en liten ferge ut). Det finnes også hauger av fantastiske restauranter i alle prisklasser og for enhver smak. Det er ikke lenger sånn at maten her er tilpasset norske ganer slik den mange steder i Norge fortsatt er. I stedet får man skikkelige autentiske opplevelser. Kan trekke frem den "hemmelige" menyen hos kinesiske Szechuan Chengdu eller japansk stemning Izakaya, men dette er bare to eksempler. Elsker også å rusle på Tøyen og gå innom alle de utenlandske butikkene. Fylte nan eller pakistanske kaker på Tøyen. Eller en tur innom A Food Market for å se utvalget (hvis du er like glad i utenlandsk mat som det jeg er, kommer du til å få lyst til å flytte hahaha).

Må gi meg nå men mer senere kanskje.



#13

Olifant sa for siden:

Mange gode anbefalinger her allerede.

Hvis dere ender opp med tur langs Akerselva anbefaler jeg en rast på Hønse Lovisa.
Skal dere ha en lang dag i marka er det mange hyggelige steder å stoppe innom og fine vann å ta seg et bad i. Ullevålseter og Linderudkollen er mine favoritter i Nord/Lillomarka og Rustadsaga er og veldig hyggelig.

Kafeen på gartneriet på Bygdø Kongsgård er verdt et besøk og kan gjerne kombineres med tur langs havnepromenaden, kanskje på Bysykkel?

Kroa på Gressholmen er hyggelig hvis dere tar en dag med øyloffing.
Signalen sjøbad på Nesodden er lett tilgjengelig med båt og en lengre tur, men veldig hyggelig i fint vær er å ta båt til Drøbak eller Son og tusle der en liten dag.


#14

Maverick sa for siden:

Dere kan få jobbe på Rammstein om dere vil. Betalt kulturopplevelse! :jupp:


#15

Pelle sa for siden:

Nasjonalmuseet åpnet 11.6, er kjempefint og anbefales.


#16

Embriksmamma sa for siden:

OMG! Trenger dere folk? :hyper:


#17

Maverick sa for siden:

Absolutt. :jupp:


#18

amo sa for siden:

Vi skal bo en uke på Bogstad Camping i bobil, sammen med en familie i vogn og en familie i hytte. 6 voksne og 4 barn. Har biletter til Allsang på Grensen kombinert med tur over grensen, Tusenfryd (holder en dag :knegg: ). Tenkte å kjøpe sånn kort at vi kan ta bane, trikk, buss en uke, finnes det? Har vært rundt om på de sedvanlige turistattraksjonene, men de minste håpefulle vokser til de også, så satser på,siste runde som turister i Oslo……De nye museene, er det fint vær har vi lyst ut å bade.


#19

Input sa for siden:

Jepp. Last ned appen Ruter Reise og kjøp der. Har dere barn under 6 år reiser de gratis med voksen. Det gjør også barn under 16 i helger og helligdager, men det er kanskje ikke så aktuelt når dere skal være en hel uke.

Til Tusenfryd er det vel en ekstra sone, men da kan dere kjøpe tilleggsbilletter.


#20

Strå sa for siden:

Buss 81 fra Oslo sentrum til Høyås og så gå til branntårnet på grensa mellom Nordre Follo og Oslo. Klatrer man til tops har man utsikt både langt og bredt. Jeg kan guide om ønsket. Roald Amundsens hjem på Svartskog er også verdt et besøk, i hvert fall hvis guiding er på plass. Det går buss fra Oslo S, via Ingierstrand til Bekkensten, eller neste, jeg husker ikke. Derfra er det tursti til museet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.